Vele van az erő
Az ideális megoldás a Mach-Tech kiállításon várja Önt! Először mutatkozik be Magyarországon a FANUC világrekorder teherbírású ipari robotcsaládja.

 

A szériába tartozó M-2000iA/1700L szuper nehézsúlyú robotegység 1700 kg-ra emelte az oszlopos forgódaruk híddaruk és lengővályúk helyettesítésére szolgáló széria teherbírását. A Mach-Tech kiállításon bemutatkozó modell vízszintes karkinyúlása 4683 mm. Ha ehhez hozzávesszük erős, IP67-védettségű csuklóját és a ±0,5 mm ismétlési pontosságot, ez az óriási munkatartomány ideális megoldássá teszi az 1700L típust a nagy műveletvégzési szabadságot igénylő munkákhoz.

A robotegység ideális az extrém terhek biztonságos kezeléshez, például nagy karosszériák vagy haszonjárművek felépítményeinek mozgatásához, vagy méretes fémöntvények a szerszámgépek munkaterébe történő beemeléséhez, ezért különösen az autóiparban és a kovácsműhelyekben számít hasznos segítőtársnak. A kategóriájukban teherbírásban nem igazán van versenytársuk, és a kiállított 1700L-es robotnál csak a 2300-as típus erősebb, egészen 2300 kg-os terhelhetőséggel.

A robot tervezésekor a fő szempontokat a biztonságos és rugalmas mozgatás jelentették még ilyen gigászi súlyok mozgatásánál is. Az első tengelyen a robot szinte teljes (330 fokos) fordulatot képes végezni, és a mozgás profilja ugyanaz, mint a kisebb, M-2000iA/1200, illetve a nagyobb, M-2000iA/2300 verzió esetében.

Mivel a termelési környezetekben zord körülmények is előfordulhatnak, az M-2000iA szériát IP 67 védelmi szintű por- és vízállósággal látták el a „felkaron” (harmadik tengely), illetve a robotcsuklón. A csuklótengely motorjai a harmadik tengelyen helyezkednek el, ami a minimumra csökkenti a csukló méretét. Nézze meg a saját szemével a Mach-Tech kiállítás ideje alatt!

További információk: www.fanuc.huA pavilon 205A stand

A termelés visszatelepítése saját országon belülre: okok, kihívások és lehetőségek
Az offshoring - a gyártás áthelyezése az alacsonyabb költségű országokba - elvesztette fényét. Egykor az erősebb versenypozíció kiépítésének egyik módjaként tekintettek rá, ma azonban úgy tűnik, hogy sebezhetőséget és korlátokat jelent.
Elindult a Mol tiszaújvárosi műanyaghulladék kémiai újrahasznosító üzemének tervezése
Műanyagok kémiai újrahasznosítására jelentett be együttműködést a Mol-csoport és a globális folyamattechnológiával és értékorientált energetikai megoldásokkal foglalkozó Lummus Technology. A partnerség részeként megkezdődött az első Lummus Advanced Waste Plastic Recycling üzem tervezési szakasza.
Takarékos megoldás a Te otthonodba is!
A modern technológia fejlődésével egyre inkább előtérbe kerülnek az energiatakarékos megoldások, amelyek nem csak a környezetvédelem szempontjából, hanem gazdaságilag is előnyösek.
Hajtásrendszer-megoldások a szimplexitás jegyében
Ha valaki nyomon követi, melyek az aktuális felkapott témák, biztosan találkozott már a szimplexitás kifejezéssel. Az elnevezés a szimplicitás és a komplexitás összevonásából keletkezett, és első ránézésre ellentétpárt foglal magában.
Szimulációs szoftverrel állapították meg egy csésze tea keverésének leghatékonyabb módját
A tea első látásra az egyik legegyszerűbben elkészíthető ital: kell hozzá forró víz, tealevél, esetleg cukor, méz, tej vagy citrom, mindezt kicsit meg kell kevergetni, és kész is. De hogyan célszerű keverni? Körkörösen vagy oda-vissza kanálmozgatással?