Vele van az erő
Az ideális megoldás a Mach-Tech kiállításon várja Önt! Először mutatkozik be Magyarországon a FANUC világrekorder teherbírású ipari robotcsaládja.

 

A szériába tartozó M-2000iA/1700L szuper nehézsúlyú robotegység 1700 kg-ra emelte az oszlopos forgódaruk híddaruk és lengővályúk helyettesítésére szolgáló széria teherbírását. A Mach-Tech kiállításon bemutatkozó modell vízszintes karkinyúlása 4683 mm. Ha ehhez hozzávesszük erős, IP67-védettségű csuklóját és a ±0,5 mm ismétlési pontosságot, ez az óriási munkatartomány ideális megoldássá teszi az 1700L típust a nagy műveletvégzési szabadságot igénylő munkákhoz.

A robotegység ideális az extrém terhek biztonságos kezeléshez, például nagy karosszériák vagy haszonjárművek felépítményeinek mozgatásához, vagy méretes fémöntvények a szerszámgépek munkaterébe történő beemeléséhez, ezért különösen az autóiparban és a kovácsműhelyekben számít hasznos segítőtársnak. A kategóriájukban teherbírásban nem igazán van versenytársuk, és a kiállított 1700L-es robotnál csak a 2300-as típus erősebb, egészen 2300 kg-os terhelhetőséggel.

A robot tervezésekor a fő szempontokat a biztonságos és rugalmas mozgatás jelentették még ilyen gigászi súlyok mozgatásánál is. Az első tengelyen a robot szinte teljes (330 fokos) fordulatot képes végezni, és a mozgás profilja ugyanaz, mint a kisebb, M-2000iA/1200, illetve a nagyobb, M-2000iA/2300 verzió esetében.

Mivel a termelési környezetekben zord körülmények is előfordulhatnak, az M-2000iA szériát IP 67 védelmi szintű por- és vízállósággal látták el a „felkaron” (harmadik tengely), illetve a robotcsuklón. A csuklótengely motorjai a harmadik tengelyen helyezkednek el, ami a minimumra csökkenti a csukló méretét. Nézze meg a saját szemével a Mach-Tech kiállítás ideje alatt!

További információk: www.fanuc.huA pavilon 205A stand

Kevesebb selejt a digitális kiesztergálófej-beállításnak köszönhetően
A Seco Axiabore és az Axiabore Plus digitális axiális kiesztergálófejek kiküszöbölik a fáradságos, pontatlan kiesztergálófej-beállítást, amely során selejt munkadarabok keletkezhetnek. A széles digitális kijelzőnek köszönhetően a beállítás gyorsan és hatékonyan elvégezhető.
Biztató kilátások a magyar űripar előtt
A 4iG Nyrt. űripari és technológiai érdekeltségeit az iparág globális növekedési lehetőségeit jobban kihasználó önálló társaságba vonja össze. A 4iG Space and Technology Zrt. feladata lesz a cégcsoport érdekeltségébe tartozó űripari- és műholdgyártási, autonóm repülőgépek (UAV) fejlesztésével és gyártásával, drónvédelemmel, továbbá a védelmi digitalizációs szolgáltatásokkal kapcsolatos tevékenységek irányítását.
Megbízható energiaellátás - 100%-os rendelkezésre állás a tápellátásban
Az ágazatok egyre nagyobb mértékű villamosításával, hálózatba szervezésével és automatizálásával egyre nagyobb a függőség a megbízható áramellátási megoldásoktól, hiszen a nem tervezett üzemleállások magas költségeket okoznak. Tarts velünk és tudd meg, hogyan szolgáltass megbízható energiát a váratlan leállások elkerülése érdekében!
Az MI az új aranyláz: aranyat ássunk, vagy inkább ásókat adjunk el?
A Bobcats Coding mesterséges innovációs (MI) útmutatót készített vállalati döntéshozóknak, amely áttekintést nyújt a mesterséges intelligencia gyors felíveléséről a befektetési piacon, egyúttal kézzelfogható tanácsokkal is szolgál az MI iránt érdeklődő vállalkozások stratégiai tervezéséhez és kockázatértékeléséhez.
Több rugalmasságra lesz szüksége a hazai villamosenergia-rendszernek
Becslések szerint 150-180 ezer okosmérővel felszerelt fogyasztó lehet Magyarországon, ami 4,7 millióra is nőhet 2030-ig, ha a magyar piac követi a nyugat-európai trendeket.