Vele van az erő
Az ideális megoldás a Mach-Tech kiállításon várja Önt! Először mutatkozik be Magyarországon a FANUC világrekorder teherbírású ipari robotcsaládja.

 

A szériába tartozó M-2000iA/1700L szuper nehézsúlyú robotegység 1700 kg-ra emelte az oszlopos forgódaruk híddaruk és lengővályúk helyettesítésére szolgáló széria teherbírását. A Mach-Tech kiállításon bemutatkozó modell vízszintes karkinyúlása 4683 mm. Ha ehhez hozzávesszük erős, IP67-védettségű csuklóját és a ±0,5 mm ismétlési pontosságot, ez az óriási munkatartomány ideális megoldássá teszi az 1700L típust a nagy műveletvégzési szabadságot igénylő munkákhoz.

A robotegység ideális az extrém terhek biztonságos kezeléshez, például nagy karosszériák vagy haszonjárművek felépítményeinek mozgatásához, vagy méretes fémöntvények a szerszámgépek munkaterébe történő beemeléséhez, ezért különösen az autóiparban és a kovácsműhelyekben számít hasznos segítőtársnak. A kategóriájukban teherbírásban nem igazán van versenytársuk, és a kiállított 1700L-es robotnál csak a 2300-as típus erősebb, egészen 2300 kg-os terhelhetőséggel.

A robot tervezésekor a fő szempontokat a biztonságos és rugalmas mozgatás jelentették még ilyen gigászi súlyok mozgatásánál is. Az első tengelyen a robot szinte teljes (330 fokos) fordulatot képes végezni, és a mozgás profilja ugyanaz, mint a kisebb, M-2000iA/1200, illetve a nagyobb, M-2000iA/2300 verzió esetében.

Mivel a termelési környezetekben zord körülmények is előfordulhatnak, az M-2000iA szériát IP 67 védelmi szintű por- és vízállósággal látták el a „felkaron” (harmadik tengely), illetve a robotcsuklón. A csuklótengely motorjai a harmadik tengelyen helyezkednek el, ami a minimumra csökkenti a csukló méretét. Nézze meg a saját szemével a Mach-Tech kiállítás ideje alatt!

További információk: www.fanuc.huA pavilon 205A stand

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket
"A kvantumszámítógépek az anyagtudományban is hatalmas előrelépést jelentenek. Segítségükkel olyan különleges anyagokat fejleszthetünk ki, amelyekre a hagyományos számítógépekkel soha nem lenne lehetőségünk” – mondta Dr. Thomas Strohm, a Bosch Research kvantumtechnológiákért felelős vezető szakértője.
Csomagok és teherszállítók hatékony detektálása a logisztikában
A Pepperl+Fuchs több mint három évtizede fejleszt és gyárt megbízható RFID rendszereket ipari alkalmazásokhoz. Az üzemi automatizálásban ezeket a rendszereket elsősorban PLC-kkel üzemeltetik a biztonságos folyamatok és a gyártás átláthatósága érdekében.
A CSRD feladja a leckét a vállalatoknak
Bár a cégek többsége bizakodó azzal kapcsolatban, hogy felkészült lesz az EU kötelező vállalati fenntarthatósági jelentéstételről szóló irányelve, a CSRD-követelmények teljesítésére, sokan még nem igazán tudják, hogyan - derül ki a PwC első alkalommal elkészített Global CSRD Survey kutatásából.
Hogyan viselkedhet egy fém felülete kétféleképpen?
Különleges tulajdonságaik miatt számos alkalmazásban fontos szerepet játszik a fémfelülethez kötött fény (plazmon). Magyar kutatók most egy olyan eszköz működését demonstrálták, amely ezen felületi plazmonok segítségével ultraérzékeny szenzorként és jelmoduláló eszközként is alkalmazható.
Energiahatékony motor- és invertercsomag elektromos buszokhoz
Az új csomag, amely magában foglalja az első, buszokhoz készült háromszintű invertert is, megnövelt élettartamot és jelentős hatékonyságnövekedést eredményez, hiszen a korábbi, kétszintű inverterekhez képest akár 12%-kal kevesebb motorikus veszteséget generál a szokványos menetciklusok során.