Több mint 100 termékváltozat egy gépsoron
Az ipari, kereskedelmi és építőipari szektorban már közel száz éve használják az ABL által 1925-ben feltalált SCHUKO villásdugókat. A vállalat mostantól a SCHUKO dugók és csatlakozók több mint 100 változatát tudja gyorsan és rugalmasan gyártani egy új szerelőrendszeren, amelyet a speciális gépgyártó AS Automation szállított.

 

Ezt a rendkívül rugalmas Multi-Carrier-System MCS, valamint a Festo számos más elektromos és pneumatikus automatizálási terméke is lehetővé teszi. Az ABL dugók és csatlakozók az olyan megbízható anyagoknak köszönhetően, mint a nagy teljesítményű Elamid polimer vagy a 2K technológia, hihetetlenül erősek. A tesztek során még azt is épségben kibírták, hogy egy négytonnás teherautó átgördüljön rajtuk. Ezért az ipari, a kereskedelmi és az építőipari szektor első számú választásnak tekinti őket. A Nürnberg közelében található vállalat az energiafordulat úttörőjeként is nevet szerzett magának az elektromobilitáshoz szükséges fali dobozok és töltőállomások kifejlesztésével.

Sokoldalú és rugalmas

„Ahhoz, hogy ezt a minőségi szintet elérjük, megfelelően rugalmas összeszerelő rendszerekre van szükségünk. A bambergi AS Automation speciális gépgyártó pontosan ezt tudta biztosítani" – magyarázza Dr. Loos, az ABL operatív igazgatója. Az új rendszer most 21 különböző egyedi alkatrészből a SCHUKO csatlakozók több mint száz különböző változatát szereli össze. „Az AS Automation önálló forgó és lineáris  berendezéseinek moduláris felépítése lehetővé teszi a különböző folyamatlépések és technológiák gyors integrálását és a végfelhasználó igényeinek pontos kielégítését" – teszi hozzá Ingo Brendl, a speciális gépgyártó ügyvezető partnere.

 

AS Automation szerelő rendszer | A teljesen automatizált összeszerelő rendszerben a SCHUKO villásdugók több mint 100 különböző változatát szerelik össze 21 különböző egyedi alkatrészből
 

 

Az AS Automation pontosan a megfelelő partner volt az ABL csatlakoztatási specialista számára, mivel képes teljesen automatizált összeszerelő- és csomagolórendszereket tervezni és építeni, a kezdeti ötlettől a telepítésre kész, testre szabott gépig. Az AS Automation szerelőrendszerei minden iparágban előnyösek azon ügyfelek számára, akik gyorsan és megbízhatóan szeretnének összetett, több részből álló termékeket összeszerelni és feldolgozni. A vállalat nagy szakértelemre tett szert például a kozmetikai ipar, az elektromos ipar, az orvostechnika és a gyógyszeripar számára készült rendszerek terén.

Adagolás és szerelés kompakt rendszerben

„A SCHUKO-dugók előállításakor a kihívást a nagyszámú egyedi alkatrész kis helyen történő adagolása és összeszerelése jelenti. Az összes folyamat, az alaptestek összeszerelésétől és a házak előszerelésétől kezdve az összes alkatrész összerakásáig, egy kompakt rendszerben történik" – folytatja Brendl. Moduláris felépítésének köszönhetően a rendszer különböző összeszerelési eljárásokhoz és technológiákhoz igazítható.

 

A Festo elektromos automatizálási egységei az AS Automationnál | A Festo automatizálási megoldásai széleskörű moduláris rendszert kínálnak az összeszerelési folyamatok megvalósításához. Ez magában foglalja a pneumatikus hajtások és az elektromos tengelyek folyamatos továbbfejlesztését az olyan innovatív kezelőrendszerek bevezetéséig, mint a T-portál vagy az MCS rendszer

 

„A Festo integrált Multi-Carrier-System-jének köszönhetően a pályavezérelt munkadarab-hordozók mozgása új szintre emeli összeszerelési és munkadarab-feldolgozási képességeinket" – mondja Brendl. A Multi-Carrier-System ovális konfigurációja nagyon kompakt rendszerkialakítást tesz lehetővé, miközben egyidejűleg nagy működési dinamikát és pontosságot biztosít. Ráadásul a munkadarabtartók optimális ciklusidővel mozognak a megmunkálási területen, és egy alul futó szalagon keresztül juttatják őket vissza.

Szabadon pozícionálható munkadarabtartók

„Az MCS a Festo elektromos tengelyeivel kombinálva egy kartéziánus 3D portált alkot, amely nagy szabadságot biztosít számunkra a termékek alkatrészeinek egymáshoz viszonyított elhelyezésében, és lehetőséget ad új összeszerelési és megmunkálási folyamatok megvalósítására. A munkadarab-hordozók szabad, független pozícionálása a lineáris szakasz mentén új lehetőségeket biztosít számunkra rendszereink kialakításához" – írja le a Multi-Carrier-System használatának előnyeit Julius Albrecht, az AS Automation speciális gépgyártásért felelős projektvezetője. A hordozók Siemens technológiai objektumként való leképezése azt is jelenti, hogy a vezérlés ugyanolyan intuitív és egyszerű, mint a Festo bármely más elektromos tengelye esetében, amit a felhasználók nagyra értékelnek.

 

SCHUKO villásdugó az ABL cégtől

 

A rendszer központi eleme, az MCS csak egy része a rendszerben használt Festo automatizálási megoldásoknak. A széleskörű moduláris rendszer számos más elektromos és pneumatikus terméke is hozzájárul az összeszerelési folyamatok megvalósításához. Különösen az elektromechanikus megoldások alkalmasak a rendkívül dinamikus összeszerelési folyamatok végrehajtására. Az MCS mellett a vállalat a Festo elektromos tengelyek, vezérlők és motorok széles választékát használja. A rendszerben például 34, EGC és EGSC tengelyekkel felszerelt lineáris portál, valamint sok különálló elektromos hajtás működik. A Festo új generációs EMMT motorjait a Festo új CMMT szervohajtásaival együtt szintén használják az alkalmazásban, amik könnyen és intuitív módon integrálhatók a Siemens vezérlőrendszerébe.

Digitális mérnöki eszközök

A Festo szolgáltatása már jóval a tényleges rendszer megépítése előtt megkezdődik. „A digitális mérnöki eszközök segítenek a megfelelő alkatrészek gyors kiválasztásában. Emellett nagyra értékeljük a személyes kapcsolatot a Festo értékesítési mérnökeivel, akik mindig támogatnak minket a projekt kezdetétől fogva, és gondoskodnak arról, hogy a legmegfelelőbb alkatrészeket válasszuk ki és konfiguráljuk" – magyarázza Albrecht.

 

Az AS Automation, az ABL és a Festo partnersége | Az ABL, az AS Automation és a Festo közötti partnerségen alapuló együttműködés biztosította az új rendszer maximális hatékonyságát a fejlesztés során (balról jobbra: Ingo Brendl, Dr. Manuel Loos,Torsten Liesaus)

 

„Számunkra a Festo nélkülözhetetlen partner az automatizálási technológiában. A pneumatikus hajtóművek és az elektromos tengelyek folyamatos továbbfejlesztésével, valamint az olyan innovatív szállítási rendszerek bevezetésével, mint a Multi-Carrier-System MCS, a Festo folyamatosan új lehetőségeket kínál számunkra, hogy gyorsabbá, pontosabbá és hatékonyabbá tegyük rendszereinket" – mondja Albrecht, aki már nagyon várja a következő közös rendszerprojekteket.

Megbízható energiaellátás - 100%-os rendelkezésre állás a tápellátásban
Az ágazatok egyre nagyobb mértékű villamosításával, hálózatba szervezésével és automatizálásával egyre nagyobb a függőség a megbízható áramellátási megoldásoktól, hiszen a nem tervezett üzemleállások magas költségeket okoznak. Tarts velünk és tudd meg, hogyan szolgáltass megbízható energiát a váratlan leállások elkerülése érdekében!
Több rugalmasságra lesz szüksége a hazai villamosenergia-rendszernek
Becslések szerint 150-180 ezer okosmérővel felszerelt fogyasztó lehet Magyarországon, ami 4,7 millióra is nőhet 2030-ig, ha a magyar piac követi a nyugat-európai trendeket.
Kiberbiztonság - mindkét oldalon hadrendbe áll az MI
Napjaink gyors ütemű technológiai fejlődése különösen nagy hatással van a kiberbiztonságra. Felgyorsult a macska-egér játék: a kiberbűnözők a legmodernebb eszközökkel és módszerekkel finomhangolják a tevékenységeiket a legújabb védelmi vonalak megkerüléséhez.
Továbbra is államiak a legnagyobb felvásárlási tranzakciók Magyarországon
A legnagyobb értékű ügyletet 2023. november közepén jelentették be: ez a magyar állami tulajdonú Corvinus International Investments 15 százalékos Erste Bank Hungary részesedésének 232 millió euró értékű értékesítése volt a bank magyarországi anyacégének.
Márciustól emelkednek a munkavédelmi és munkaügyi bírságok
A munkavállalók egészségének és jogszerű foglalkoztatásának elősegítése miatt ezért érdemben emelkednek a munkavédelmi és foglalkoztatás-felügyeleti szabálytalanságok bírságtételei 2024. március elsejétől.