Szervotechnológia extrém teljesítőképességet igénylő alkalmazásokhoz
Az AM8300 sorozatú szervomotorok megjelenésével a Beckhoff termékpalettája beépített vízhűtéses modulrendszerű motorcsaláddal bővült.

 

A hatékony hűtés rendkívüli teljesítménysűrűséget tesz lehetővé, így arányaiban a legkisebb helyigény mellett akár 40 kW-os névleges teljesítményig is fokozható ezeknek a szervomotoroknak a terhelhetősége, miközben a hagyományos hűtésű motorokhoz képest háromszor nagyobb állóhelyzeti nyomatékot adnak le. Az AM8300 sorozat technológiai szempontból a már bizonyított AM8000-es sorozaton alapul, megőrizve annak számos előnyt rejtő moduláris felépítését, opcióinak széles választékát és megbízhatóságát.

Az új szervomotorok a lehető legnagyobb dinamikával rendelkeznek, mert a vízhűtésnek köszönhetően növekszik a nyomatékuk, miközben a forgórészük tehetetlenségi nyomatéka változatlan marad. Ezek a szervomotorok különösen megállják a helyüket nagyobb sebességet és nyomatékot igénylő területeken. Az ötféle karimaméretben és háromféle hosszúságban rendelhető, 5,1 és 274 Nm közötti állóhelyzeti nyomatékkal rendelkező motorcsalád rendkívül sokféle alkalmazásban használható fel.

Az AM8300 sorozatú szervomotorok igény esetén holtjátékmentes, állandó mágneses rögzítőfékkel, tengelytömítéssel és hornyos tengellyel is rendelhetők. Mérettől függően különféle visszacsatoló elemekkel rendelhetők – például rezolverrel vagy elem nélküli egy-, illetve többfordulatos One Cable Technology (OCT) enkóderrel. A vízhűtéses, magas, IP65 védettséggel rendelkező AM8300-as motorcsalád kedvezőtlen környezeti viszonyok mellett is használható, különösen magas hőmérsékletek mellett. Az AM8300 motorok a hűtőkör csatlakoztatásához – mérettől függően – 1/8" vagy ¼" menettel vannak szerelve.

 

| Nyitókép: Az AM8300 szervomotorok a hatékony, integrált vízhűtésnek köszönhetően rendkívül nagy teljesítménysűrűséget kínálnak

A termelés visszatelepítése saját országon belülre: okok, kihívások és lehetőségek
Az offshoring - a gyártás áthelyezése az alacsonyabb költségű országokba - elvesztette fényét. Egykor az erősebb versenypozíció kiépítésének egyik módjaként tekintettek rá, ma azonban úgy tűnik, hogy sebezhetőséget és korlátokat jelent.
Elindult a Mol tiszaújvárosi műanyaghulladék kémiai újrahasznosító üzemének tervezése
Műanyagok kémiai újrahasznosítására jelentett be együttműködést a Mol-csoport és a globális folyamattechnológiával és értékorientált energetikai megoldásokkal foglalkozó Lummus Technology. A partnerség részeként megkezdődött az első Lummus Advanced Waste Plastic Recycling üzem tervezési szakasza.
Takarékos megoldás a Te otthonodba is!
A modern technológia fejlődésével egyre inkább előtérbe kerülnek az energiatakarékos megoldások, amelyek nem csak a környezetvédelem szempontjából, hanem gazdaságilag is előnyösek.
Hajtásrendszer-megoldások a szimplexitás jegyében
Ha valaki nyomon követi, melyek az aktuális felkapott témák, biztosan találkozott már a szimplexitás kifejezéssel. Az elnevezés a szimplicitás és a komplexitás összevonásából keletkezett, és első ránézésre ellentétpárt foglal magában.
Szimulációs szoftverrel állapították meg egy csésze tea keverésének leghatékonyabb módját
A tea első látásra az egyik legegyszerűbben elkészíthető ital: kell hozzá forró víz, tealevél, esetleg cukor, méz, tej vagy citrom, mindezt kicsit meg kell kevergetni, és kész is. De hogyan célszerű keverni? Körkörösen vagy oda-vissza kanálmozgatással?