Szervotechnológia extrém teljesítőképességet igénylő alkalmazásokhoz
Az AM8300 sorozatú szervomotorok megjelenésével a Beckhoff termékpalettája beépített vízhűtéses modulrendszerű motorcsaláddal bővült.

 

A hatékony hűtés rendkívüli teljesítménysűrűséget tesz lehetővé, így arányaiban a legkisebb helyigény mellett akár 40 kW-os névleges teljesítményig is fokozható ezeknek a szervomotoroknak a terhelhetősége, miközben a hagyományos hűtésű motorokhoz képest háromszor nagyobb állóhelyzeti nyomatékot adnak le. Az AM8300 sorozat technológiai szempontból a már bizonyított AM8000-es sorozaton alapul, megőrizve annak számos előnyt rejtő moduláris felépítését, opcióinak széles választékát és megbízhatóságát.

Az új szervomotorok a lehető legnagyobb dinamikával rendelkeznek, mert a vízhűtésnek köszönhetően növekszik a nyomatékuk, miközben a forgórészük tehetetlenségi nyomatéka változatlan marad. Ezek a szervomotorok különösen megállják a helyüket nagyobb sebességet és nyomatékot igénylő területeken. Az ötféle karimaméretben és háromféle hosszúságban rendelhető, 5,1 és 274 Nm közötti állóhelyzeti nyomatékkal rendelkező motorcsalád rendkívül sokféle alkalmazásban használható fel.

Az AM8300 sorozatú szervomotorok igény esetén holtjátékmentes, állandó mágneses rögzítőfékkel, tengelytömítéssel és hornyos tengellyel is rendelhetők. Mérettől függően különféle visszacsatoló elemekkel rendelhetők – például rezolverrel vagy elem nélküli egy-, illetve többfordulatos One Cable Technology (OCT) enkóderrel. A vízhűtéses, magas, IP65 védettséggel rendelkező AM8300-as motorcsalád kedvezőtlen környezeti viszonyok mellett is használható, különösen magas hőmérsékletek mellett. Az AM8300 motorok a hűtőkör csatlakoztatásához – mérettől függően – 1/8" vagy ¼" menettel vannak szerelve.

 

| Nyitókép: Az AM8300 szervomotorok a hatékony, integrált vízhűtésnek köszönhetően rendkívül nagy teljesítménysűrűséget kínálnak

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket
"A kvantumszámítógépek az anyagtudományban is hatalmas előrelépést jelentenek. Segítségükkel olyan különleges anyagokat fejleszthetünk ki, amelyekre a hagyományos számítógépekkel soha nem lenne lehetőségünk” – mondta Dr. Thomas Strohm, a Bosch Research kvantumtechnológiákért felelős vezető szakértője.
Csomagok és teherszállítók hatékony detektálása a logisztikában
A Pepperl+Fuchs több mint három évtizede fejleszt és gyárt megbízható RFID rendszereket ipari alkalmazásokhoz. Az üzemi automatizálásban ezeket a rendszereket elsősorban PLC-kkel üzemeltetik a biztonságos folyamatok és a gyártás átláthatósága érdekében.
A CSRD feladja a leckét a vállalatoknak
Bár a cégek többsége bizakodó azzal kapcsolatban, hogy felkészült lesz az EU kötelező vállalati fenntarthatósági jelentéstételről szóló irányelve, a CSRD-követelmények teljesítésére, sokan még nem igazán tudják, hogyan - derül ki a PwC első alkalommal elkészített Global CSRD Survey kutatásából.
Hogyan viselkedhet egy fém felülete kétféleképpen?
Különleges tulajdonságaik miatt számos alkalmazásban fontos szerepet játszik a fémfelülethez kötött fény (plazmon). Magyar kutatók most egy olyan eszköz működését demonstrálták, amely ezen felületi plazmonok segítségével ultraérzékeny szenzorként és jelmoduláló eszközként is alkalmazható.
Energiahatékony motor- és invertercsomag elektromos buszokhoz
Az új csomag, amely magában foglalja az első, buszokhoz készült háromszintű invertert is, megnövelt élettartamot és jelentős hatékonyságnövekedést eredményez, hiszen a korábbi, kétszintű inverterekhez képest akár 12%-kal kevesebb motorikus veszteséget generál a szokványos menetciklusok során.