Jelentős mértékben csökkenő szén-dioxid-kibocsátás, a berendezések élettartamának meghosszabbítása, fenntarthatóbb működés – többek között ezekkel az előnyökkel jár a Digital Realty párizsi adatközpontjában a Schneider Electrickel való együttműködés.
 
 
A BMW Group legnagyobb napelemparkja épül fel Debrecenben
Április 10-én egy több, mint 50 hektáros területen elterülő napelempark kialakítására vonatkozó szerződést írtak alá a BMW Manufacturing Hungary Kft. és az E.ON Hungária Csoport képviselői.
Az Electrosub kiváló lehetőséget kínál üzleti kapcsolatainak frissítésére!
Az idén 5 éves fennállását ünneplő Electrosub szakkiállítás és konferencia koncepcióját a szervezők a piac igényeihez igazodva 2021-ben frissítették. A nyitva tartás két naposra váltott, és bevezették a kkv-k számára is könnyen elérhető, költséghatékony megjelenést biztosító ECO standot.
Magyar tudósok, akik nélkül ma teljesen más lenne az űrkutatás
1961. április 12-én indult útjára a Jurij Gagarin repülő őrnagyot szállító űrhajó, aki így első emberként jutott el a világűrbe. Habár ez már önmagában is óriási evolúciós ugrás volt a történelemben, az azóta eltelt 60 évben is rengeteg jelentős előrelépés történt az űrkutatás területén, melyben a magyaroknak is nagy szerepük volt.
Minőségi ugrást hoz a mesterséges intelligencia a minőségellenőrzésben
A cégek egyre nagyobb arányban helyezik át a fókuszt a mennyiségről a minőségre a szoftverek esetében is. Ehhez viszont hatékony minőségellenőrzési folyamatokra van szükség, amiben meghatározó segítséget jelentenek az olyan fejlett technológiák, mint például az automatizálás és a mesterséges intelligencia.
Az elektronikai ipar legnagyobb hazai rendezvénye – InnoElectro 2024
A Magyarországi Elektronikai Társaság idén kiemelten színes konferenciával várja látogatóit 2024. április 23–25-ig a Budapesti Olimpiai Központ A-csarnokában. 3500 m2-en több mint 100 kiállító és 100 előadás várja a látogatókat, számtalan izgalmas kerekasztal beszélgetéssel, égető témákat érintve.
A csökkenő megrendelések ellenére növelte árbevételét a Bosch Rexroth
„2023-ban sikerült megteremtenie az egyensúlyt a kezdetben magas kapacitáskihasználtság, majd a beérkező megrendelések csökkenő volumene között. Ez jól mutatja a Bosch Rexroth erejét.” – mondta Dr. Steffen Haack, a Bosch Rexroth vezérigazgatója.
A legtöbb ipari vállalkozás erőforráshiányos
Egy friss jelentés szerint az erőforráshiány költségnövekedéshez, az ellátási lánc akadozásához és a termelés lelassulásához vezet.
Hamarosan érkezik a Creo új verziója
Erősítse meg a termékfejlesztést Creo 11 szoftverrel! Megjelent a Creo 11, a PTC díjnyertes, erőteljes, mégis könnyen használható CAD-rendszerének legújabb verziója.
Önvezető járműveket tesztel a logisztikai szolgáltató
Három és fél éve tesztel valós üzemben önvezető vontatóegységeket a DACHSER az egyik dél-németországi telephelyén. A kutatási projekt arra a kérdésre keresi a választ, hogy milyen lehetőségek rejlenek az önvezető járművek számára a logisztikában.
Kutatás vizsgálta az irodai dolgozók életét megkeserítő tényzőket
Magyarország első országos reprezentatív produktivitás kutatása egyebek közt arra keresett választ, hogy a hazai fehérgalléros dolgozók napi munkavégzését milyen olyan tényezők hátráltatják, amelyek akár kiégéshez is vezethetnek.
Akár 80%-kal nagyobb termelékenység a 3D nyomtatásban
A DMG MORI Additive automatizálási technológiával erősíti a szelektív lézerolvasztást. „Célunk, hogy additív gyártási gépeinkkel elérjük a CNC-gépek magas szintű érettségét" – magyarázza Dr. Vino Suntharakumaran, a DMG MORI Additive GmbH ügyvezető igazgatója.
Az információs technológia jövője avagy a Moore-törvény érvényessége
Számos kutató vélekedik úgy, hogy közeledünk a Moore-törvény érvényességének végéhez és a gyártástechnológia egyre kevésbé lesz képes kiszolgálni a piac elvárásait. A Deloitte szakértői szerint koncepcionálisan új megközelítésre van szükség.
Új esztergálási minőségek hőálló szuperötvözetek megmunkálásához
A Sandvik Coromant két új PVD minőséget vezet be, melyek lehetővé teszik az öregített nikkelalapú HRSA biztonságos, nagy pontosságú esztergálását.
Elégedetlenek a magyarok az elektronikus ügyfélkiszolgálással
A tavalyi évben is megmérettettek ügyfélkiszolgálás terén a hazai vállalkozások, akik már 15. alkalommal vehettek részt a „Kiváló Kiszolgálás” programban. Személyes kiszolgálásban fejlődtek, elektronikus ügyintézésben visszaestek a hazai cégek.
Zöldenergiával működik az energiaszolgáltató
2024. január 1-jétől az E.ON Hungária Csoport csaknem hetven ingatlana megújuló forrásból származó zöldenergiával működik. Az elmúlt év végén megkötött zöldenergia-szerződés lefedi az E.ON saját tulajdonú telephelyeit, üdülőit, egyes ügyfélszolgálati irodáit, és több bérelt ingatlanát is.
korábbi cikkek
A hét témája: ENERGIA
Több, mint 165 ezer új okosmérőt telepít a Dunántúlon és Pest vármegyében az E.ON Hungária Csoport. A legmodernebb készülékek részben a családi otthonokba és egyéb ingatlanokba, részben ipari, vállalati létesítményekbe kerülnek.