Minden szem előtt, bármikor
A Leuze új, 36-os érzékelősorozata nagy működési tartományban is érzékeli a tárgyakat. A szenzorok költségoptimalizált kialakítása leginkább a magasan automatizált rendszerek gyártói és üzemeltetői számára bizonyul majd hasznosnak.

 

A tárgyak pontos észlelése megbízható technológiát igényel, és a Leuze pontosan ezt tartotta szem előtt az új 36-os szenzorsorozat kifejlesztése során. Tökéletes detektálási teljesítményüknek köszönhetően az érzékelők az intralogisztika, a csomagoló- és az autóipar szigorú követelményeinek is megfelelnek.

 

Az új Leuze 36-os sorozatú érzékelők kiemelkedő megbízhatósággal detektálják a tárgyakat – még a kihívást jelentő alkalmazások esetén is
 

 

A szenzorok még nagy távolságból is, rezgés, környezeti megvilágítás vagy szennyeződés esetén is képesek érzékelni a különböző optikai tulajdonságokkal rendelkező tárgyakat. A rendszergyártók és -üzemeltetők számára külön előny, hogy a költségoptimalizált 36-os sorozat gazdasági szempontból is vonzó megoldás, különösen a magasan automatizált, nagy számú érzékelővel rendelkező rendszerek esetében.

Rugalmas kialakítás

A Leuze az IP67 védelmi osztályú érzékelőket különböző működési elvekkel – háttérelnyomásos (2,5 méteres működési hatótávolságig), tükörreflexiós (17 méterig) vagy fénysorompós érzékelőként (80 méterig) – kínálja. A nagy teljesítményű érzékelő kialakítása rendkívül magas funkciótartalékot biztosít, ami akkor is biztosítja az objektumok megbízható észlelését, ha például interferenciaforrások is jelen vannak.

A hagyományos fényvisszaverő fotoelektromos érzékelők gyakran megbízhatatlanul érzékelik a fóliába csomagolt raklapokat. Ennek oka a kifeszített fólia depolarizáló tulajdonsága. Speciális optikájának köszönhetően az új Leuze 36-os sorozatú fényvisszaverő fotoelektromos érzékelő probléma nélkül teljesíti ezt a kihívást is

 

A sorozat olyan tükörreflexiós szenzorokat is tartalmaz, amelyeket depolarizáló tulajdonságú objektumokhoz, például fóliával burkolt raklapokhoz ajánlanak. A 36-os sorozat érzékelői ezért az alkalmazások széles skáláját képesek lefedni.

A csatlakozók kiválasztása

Az érzékelők egyaránt kaphatók M12-es csatlakozóaljzattal és különböző, készre szerelt csatlakozókábellel, valamint a megfelelő rögzítési tartozékokkal. Ezáltal az integráció még a meglévő rendszerekben is mindig garantált. Ezenkívül az összes általános kapcsolási logika – NPN és PNP, valamint világos és sötét kapcsolás – is támogatott.

Magyarországi forgalmazó: Kvalix Automatika Kft.

Új tulajdonságú anyagok, eltérő elveken működő eszközök - ez a nanotechnológia
A nanotechnológia vívmányai mára az élet és a tudomány minden területén jelen vannak a hétköznapi naptejektől az élelmiszer- és ruhaiparon át a génsebészetig. A globális nanotechnológiai piac értéke 2025-re elérheti a 306 milliárd eurót.
Káosztól a kontrollig: komplex modellek megszelídítése
Önnel is megesett már, hogy összeomlott a szoftvere egy nagy összeállítási modell betöltésekor? Vagy, hogy az alkatrészmodellek nem kapcsolódtak az ERP-vel? Előfordult-e már Önnel, hogy nem tudott lefuttatni bizonyos vizsgálatokat a komplex termékeken, mint például tömegszámítás, vagy ütközésvizsgálat?
BMW GROUP CAREERS IN FEBRUARY
At the BMW Group, everything starts with passion. It turns a profession into a vocation. It drives us to keep reinventing mobility and bring innovative ideas onto the roads. Enthusiasm for joint projects turns a team into a strong unit where every opinion is valued. It is only when expertise, highly professional processes and enjoyment of work unite that we can shape the future together.
Technológiák, melyekre már most érdemes figyelmet fordítani
Háború, járvány, recesszió, válság. Vállalat legyen a talpán, aki ilyen körülmények között jól tud teljesíteni. A krízisben azonban ott van a lehetőség is, hiszen aki megtalálja a legjobb módszert a túlélésre, az versenyelőnyre tehet szert.
A BMW a jövőbe a dolgozóit is magával viszi
Gőzerővel halad a BMW Group Gyár Debrecen építése, ahol elsőként a keleti adatközpont épületét fogják átadni, várhatóan egy hónapon belül, ahova átadás után az informatikai részleg fog beköltözni.