Minden eddiginél jobb tervek, még rövidebb idő alatt - Megjelent a Creo 10
A friss verzió az eddigi legjobb Creo kiadás, amely új kompozit tervező és gyártó modulokat, az elektromos fejlesztésekhez, a modell alapú tervezéshez (MBD), az ergonómiai tervezéshez, a szimuláció-vezérelt tervezéshez és a fejlett gyártáshoz tartozó új eszközöket és fejlesztéseket tartalmaz.

 

A Creo+, SaaS alapú termék tartalmazza a Creo 10 összes funkcióját, valamint innovatív felhőalapú eszközöket valós idejű együttműködéshez, optimalizált licenckezeléshez és telepítéshez. Tudjon meg többet ezekről az izgalmas új fejlesztésekről!

Használhatóság és termelékenység

A Creo 10 számos multibody fejlesztést tartalmaz a tervezési szándék könnyebb rendszerezéséhez, átrendezéséhez és megértéséhez. A termelékenység növelése érdekében készültek fejlesztések az alkatrészmodellező eszközökben, mint például a Hole, Pattern, Sketcher és Surfacing. A modellfák közötti interakció még egyszerűbbé vált a számos használhatósági javításnak köszönhetően a tervezési szándék egyszerűbb rendszerezése, átrendezése és megértése érdekében.

A használhatósági és termelékenységi fejlesztések között megtalálhatók:

 • Továbbfejlesztett modellező eszközök: pl. erőteljesebb furatok és minták, valamint a Sketcher Project/Offset
 • Továbbfejlesztett és egyszerűsített multibody funkciók a Boolean műveletek körül a testek felosztásához és trimmeléséhez
 • Felületképzési fejlesztések a Warp, a Freestyle és a Style számára

Kompozitok tervezése és gyártása

Új haladó kompozit tervező és gyártó modulok jelentek meg

 

A Creo 10-ben már kompozit anyagokkal is tervezhet az erős, de könnyű termékek biztosításához. Ezek a teljesen új eszközök lehetővé teszik, hogy:

 • Rétegeket és magokat tervezzen, beleértve a keresztmetszeteket és a létrejövő testgeometriákat.
 • A rétegzés és szövet szálorientáció szimulációja
 • A rétegek és terítékek tervezése, automatikus réteg könyv készítés és munkautasítások

Az elektromos tervezés támogatása

Jelentős fejlesztést kapott a kábeltervezés

 

A villamosítás számos iparágban egyre inkább kulcsfontosságúvá válik. Így a Creo 10 új és továbbfejlesztett tervezőeszközökkel segíti a kábelkötegek és részkötegek létrehozását, kezelését, újrafelhasználását, valamint az ezekkel kapcsolatos együttműködést. Továbbá az ECAD-képességek is bővítésre kerültek.

Az elektromos tervezési funkciók frissítései közé tartoznak:

 • Új kábelezési fa, továbbfejlesztett nézetekkel, kereséssel, lekérdezésekkel és szűrőkkel
 • A kábelkötegek felosztása és egyesítése a jobb együttműködés és újrafelhasználás érdekében

Ergonómiai tervezés

Az emberek nem egyforma alakúak vagy méretűek. A Creo 10 segítségével könnyebben figyelembe veheti a felhasználók egyediségét, beleértve a teljes mozgástartományt és látóteret. A próbabábuk és a könyvtárak is további fejlesztést kaptak, így könnyebben irányíthatóvá váltak. A Látótér funkció mostantól reflexiós elemzést végez, az eredményül kapott látótérkúppal.

Modellalapú tervezés (MBD) fejlesztései

Tovább okosodtak a generatív tervezési funkciók, pl. körszimmetrikus elemek kezelésével

 

A Creo évek óta hatékony modellalapú tervezési eszközöket biztosít, hogy kis erőfeszítéssel nagyobb áttekinthetőségre legyen lehetőség. A Creo 10 erre épít azáltal, hogy frissítésre kerültek a 3D modellben lévő megjegyzések, valamint javult a használhatóság, a termelékenység és a szabványoknak való megfelelés is.

További részletek:

 • Más megjegyzésekhez kapcsolódó szimbólumok és felületmegmunkálások
 • Egyszerűsített GD&T munkafolyamatok a szabványoknak való jobb megfelelőség érdekében
 • Továbbfejlesztett EZ Tolerance használhatóság és riportolási képességek

Szimuláció-vezérelt tervezés és generatív tervezés

A Creo 10 verzió továbbra is tükrözi a PTC a szimuláció-vezérelt tervezés és a generatív tervezés fejlesztése iránti elkötelezettségét. A vadonatúj Creo Ansys Simulation Advanced lehetőséget ad a nemlineáris anyagok és kontaktok vizsgálatára, kombinált termikus és szerkezeti elemzéssel.

A Creo Simulation Live mostantól kontakt-szimulációs lehetőségeket és továbbfejlesztett lehetőségeket tartalmaz az áramlástani és szerkezeti elemzésekhez. A Creo Flow Analysis és a Creo Simulation ettől a verziótól jobb animációval és multibody támogatással rendelkezik.

 

A papírmentes gyártás alapja a Model Based Definition (MBD)

 

A generatív tervezésbe is kerültek be új funkciók, többek között a forgásszimmetria beállíthatósága, a tömegpontos kényszerek és a távoli terhelések.

Összefoglalva:

 • Továbbfejlesztett Creo Simulation Live kapcsolatok és kimeneti lehetőségek
 • Az új Creo Ansys Simulation Advanced lehetővé teszi a kombinált szerkezeti és termikus vizsgálatokat, valamint tartalmazza a nemlineáris kapcsolatok és anyagok támogatását is
 • Creo Flow Analysis továbbfejlesztett áramlási vonalakkal és animációval
 • Creo Simulate támogatás multibody testekhez
 • Forgási szimmetriával, tömegpont kényszerekkel és távoli terhelésekkel továbbfejlesztett generatív tervezés

Az additív és szubtraktív gyártás fejlesztése

A Creo 10 mind az additív, mind a hagyományos gyártáshoz is tartalmaz fejlesztéseket. Az additív gyártásban új rúdalapú és képletvezérelt rácsok állnak rendelkezésre. A hagyományos gyártás esetében pedig a nagysebességű marás mostantól rövidebb megmunkálási időket nyújt a speciális sík-, és kontúr-megmunkáló simító NC-szekvenciákhoz tartozó hordó-szerszámok támogatásával.

A fejlesztések között megtalálhatók:

 • Új rúdalapú rácsok például orvosi eszközökhöz, valamint auxetikus cellák az energiaelnyeléshez
 • Szimuláció-vezérelt variálhatóság a képlet vezérelt rácsokhoz, valamint nagy hatékonyságú IWP cellarácsok
 • Továbbfejlesztett nagysebességű marás a hordó-szerszámok támogatásával
 • Új CL lejátszó a szerszámpálya megjelenítéséhez

A Creo+ bemutatása

 

 

A felhőalapú Creo+ új szintre helyezi a kollaboratív tervezést

 

Készen áll arra, hogy megkezdje SaaS (Software As A Service) útját? A PTC örömmel mutatja be a Creo+, SaaS alapú megoldását, amely a Creo teljesítményét és bevált funkcionalitását felhőalapú eszközökkel ötvözi az együttműködés fokozása és a licenckezelés egyszerűsítése érdekében.

A Creo+ olyan együttműködési eszközöket nyújt, amelyek lehetővé teszik, hogy a tervezői csoport több tagja valós időben, egyszerre véleményezhesse, vizsgálhassa, és szerkeszthesse az alkatrészeket. A Creo+ felhőalapú asztali eszközöket is tartalmaz a licenckezeléshez, a telepítéshez és a távfelügyeleti szolgáltatásokhoz.

A Creo+ teljes mértékben felfelé kompatibilis a Creo asztali verzióival. Így a kollégákkal és beszállítókkal való együttműködés könnyűvé válik. Mivel a Creo+ ugyanarra az alaptechnológiára épül, mint a Creo, nincs szükség adatátalakításra – minden egyszerűen működik.

Ez a verzió minden eddiginél jobbá teszi a Creo-t. Izgalmas fejlesztéseket nyújt a mindennap használt eszközökhöz, valamint az új képességek mindegyike teljes mértékben integrált a könnyen kezelhető Creo felületbe. A Creo 10 és a Creo+ segítségével kevesebb idő alatt készítheti el legjobb terveit.

 

 

 

| További információk: Kontron Hungary Kft.

Róma a helyi villamosenergia-hálózat rugalmasságát teszteli
A RomeFlex projektben az egyre növekvő energiaigényekre készítik fel a város elektromos infrastruktúráját, a Siemens közreműködésével.
Saját villamosenergiát termel a Suzuki esztergomi gyára
A napelempark teljes beruházása csaknem két évig tartott és 2 millió euróba került. A vállalat így éves szinten csaknem 270 millió forintot spórol meg és több mint 1700 tonnával csökkenti a közvetett szén-dioxid-kibocsátást.
Okostelefontól a robotikáig - új digitális ökoszisztéma épül
A Xiaomi az MWC Barcelona 2024 rendezvényen bemutatta az új Human x Car x Home stratégia jegyében kifejlesztett okos ökoszisztémáját, amely új fénybe helyezi a technológiai integráció fogalmát.
Már lehet regisztrálni az első ipari digitalizációs fesztiválra
A Smart Manufacturing Festival - "A fejlődés társadalmasítása!" rendezvény több mint 30 helyszínen, mintegy 50 féle program várja a látogatókat 2024. február 26. és március 8. között - közölte az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség (NTPSZ).
Kevesebb selejt a digitális kiesztergálófej-beállításnak köszönhetően
A Seco Axiabore és az Axiabore Plus digitális axiális kiesztergálófejek kiküszöbölik a fáradságos, pontatlan kiesztergálófej-beállítást, amely során selejt munkadarabok keletkezhetnek. A széles digitális kijelzőnek köszönhetően a beállítás gyorsan és hatékonyan elvégezhető.