Megújult dizájnnal érhető el az Eplan Electric P8
Új grafikus felhasználói felület, fokozott ergonómia és továbbfejlesztett makrotechnika jellemzi az Eplan platform új, 2.8-as verzióját.

 

A szoftveres megoldásba közvetlenül integrálódó új portál a kezdetektől átfogó információkkal szolgál, olyan tippeket és trükköket tartalmaz, amelyek még egyszerűbbé teszik a felhasználók mindennapi munkáját, nem is beszélve az Eplan termékportfólióról szóló újdonságokról és újításokról, oktatóanyagokról, a képzési lehetőségekről és sok másról.

Kiterjesztett adatcsere a TIA portállal

Az egyedi rendszerek, mint például az Eplan Electric P8 ezenkívül számos új funkciót tartalmaznak. Az egyik ilyen az Eplan és a TIA Portal közötti kétirányú interakció javítását célozza. A nürnbergi SPS szakkiállításon a felhasználók megismerhették, hogy miként támogatja még hatékonyabban az AutomationML formátum a round-trip engineeringet, ami megint csak a PLC adatok konfigurálását optimalizálja.

 

Az integrált portálon már megtalálhatók hírek és újítások az Eplan termékportfóliójából, oktatóanyagok, a képzési lehetőségekről szóló részletek és még sok egyéb

 

A Sorkapocslécek szerkesztése párbeszédablakban a felhasználók hamarosan több elrendezett sorkapcsot rendelhetnek a tervhez egyidejűleg. A megfelelő menüben kiválasztott összes eszközt a kijelölt sorkapocsléchez rendelhetjük, amivel időt takaríthatunk meg a tervezési folyamatban.

A konfigurációs projektek átvitele

Egy új menüpont segítségével a felhasználók mostantól a konfigurációs projekteket – pl. A PLC kártya adatait – a megfelelő portokhoz továbbíthatják, ezzel kiküszöbölve az egyes portok manuális beállításainak időigényes feladatát. A potenciálisan meglévő portok adatai ezáltal frissülnek. Ha egy egyedi buszcsatlakozást egy másik konfigurációs projekthez rendelünk, akkor ezt az értéket manuálisan meg lehet változtatni. Mindez nagyobb rugalmasságot nyújt a tervezés során.

Az Eplan Electric P8 felhasználói a buszadatokat eddig csak az egyvonalas hálózati/busz vezetékezéshez vihettek be. Most elérhetővé vált a tulajdonság párbeszédablakban a Buszadatok fül minden megjelenítési típushoz, amivel az egyvonalas ábrázolás megadása nélkül kerülhetnek be és jelenhetnek meg a buszadatok. Még egy gyakorlati előny: a buszadatok már nem törlődnek a megjelenítési típus megváltoztatásakor, ami nagyobb szabadságot biztosít a projektben.

Róma a helyi villamosenergia-hálózat rugalmasságát teszteli
A RomeFlex projektben az egyre növekvő energiaigényekre készítik fel a város elektromos infrastruktúráját, a Siemens közreműködésével.
Saját villamosenergiát termel a Suzuki esztergomi gyára
A napelempark teljes beruházása csaknem két évig tartott és 2 millió euróba került. A vállalat így éves szinten csaknem 270 millió forintot spórol meg és több mint 1700 tonnával csökkenti a közvetett szén-dioxid-kibocsátást.
Okostelefontól a robotikáig - új digitális ökoszisztéma épül
A Xiaomi az MWC Barcelona 2024 rendezvényen bemutatta az új Human x Car x Home stratégia jegyében kifejlesztett okos ökoszisztémáját, amely új fénybe helyezi a technológiai integráció fogalmát.
Már lehet regisztrálni az első ipari digitalizációs fesztiválra
A Smart Manufacturing Festival - "A fejlődés társadalmasítása!" rendezvény több mint 30 helyszínen, mintegy 50 féle program várja a látogatókat 2024. február 26. és március 8. között - közölte az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség (NTPSZ).
Kevesebb selejt a digitális kiesztergálófej-beállításnak köszönhetően
A Seco Axiabore és az Axiabore Plus digitális axiális kiesztergálófejek kiküszöbölik a fáradságos, pontatlan kiesztergálófej-beállítást, amely során selejt munkadarabok keletkezhetnek. A széles digitális kijelzőnek köszönhetően a beállítás gyorsan és hatékonyan elvégezhető.