Már tesztelik a jövő hibrid-elektromos repülőgépeinek meghajtását
Sikeresen teljesítette első „üzemanyag-égetéses” tesztjét a Rolls-Royce új, kisméretű gázturbinája, amelyet a légiipari vállalat kifejezetten a jövő hibrid-elektromos repülőgépeinek meghajtására fejlesztett ki.

 

A hajtóművet újszerű égéstechnológiával tervezték, hogy kibocsátása rendkívül alacsony legyen. Ez a jelentős eredmény megerősíti a kompakt turbina hatékonyságát, amelyet egy könnyű turbógenerátor rendszerbe integrálnak. A teljes turbógenerátor rendszert a fejlett légiközlekedés (Advanced Air Mobility) piacára fejlesztik a vállalat mérnökei. A tesztelés alatt álló gázturbina a helikopterek, és a segédhajtóművek piacán, valamint a védelmi piacokon is potenciálisan alkalmazható. Matheu Parr, az elektromos üzletág ügyféligazgatója elmondta:

„A Rolls-Royce tisztán elektromos és hibrid-elektromos energiaátalakító- és hajtásrendszereket fejleszt a fejlett légiközlekedés piacára. A vadonatúj, kisméretű gázturbinánk első „üzemanyag-égetési” tesztje jelentős előrelépésnek számít, a rendszer beindításától a felgyorsításon át a stabil alapjáratig minden szakasz sikeres volt.

Ezt a jelentős eredményt az új gázturbina gyors ütemű fejlesztése előzte meg: a koncepció kiválasztásától a tesztelés teljesítéséig kevesebb, mint két év telt el. Az új gázturbinát tartalmazó turbógenerátoros rendszer lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy kiterjesszék az elektromos repülés által megvalósítható útvonalakat, valamint, hogy több utas utazzon, nagyobb távolságokat megtéve alacsony károsanyag-kibocsátású repülőgépeken."

A turbógenerátor rendszer kiegészíti a Rolls-Royce elektromos meghajtási portfólióját, 500 kW és 1200 kW közötti skálázható teljesítménykínálattal rendelkező energiaforrást biztosít. Ez lehetővé teszi a hatótávolság növelését fenntartható repülőgép-üzemanyagokkal, később pedig akár hidrogénnel. A turbógenerátoros megoldás kifejlesztése egyesíti a kompakt, könnyű, nagysebességű forgó villamosgépek és a nagy hatékonyságú gázturbinák tervezésében rejlő képességeinket, valamint az ezek rendszer- és platformszintű integrálásához szükséges szakértelmünket.

 

 

Az összesen 14 alrendszerből álló tesztberendezéseket a globális csapat rekordidő alatt tervezte meg, szerezte be és építette meg, valamint alakította át. Az első tesztek segítettek a csapatnak abban, hogy komoly tudásra tegyenek szert, és hogy a fejlesztés korai szakaszában valós adatokat nyerjenek a tervezés kulcsfontosságú műszaki jellemzőinek ellenőrzéséhez. Ezzel lehetőség nyílt a további tervezési adaptációk beépítéséhez a következő tesztekbe, ezek sikeres teljesítésével egy tanúsítvánnyal rendelkező hajtóművet vezet be egy új piaci szegmensben a Rolls-Royce. Matheu hozzátette:

"Ezzel az eredménnyel bebizonyítottuk, hogy szaktudásunkat újszerű tervekre is tudjuk alkalmazni, és képesek vagyunk nagyon rövid időn belül tesztelni azokat. Ez a képesség segít a Rolls-Royce-nak abban, hogy a fejlett légiközlekedés piacán az ambiciózus iparági határidőkön belül olyan termékeket szállítson, amelyek segítenek a karbonsemleges működés elérése felé vezető úton.”

A turbógenerátor soros vagy párhuzamos hibrid alkalmazásokban használható. Az akkumulátorok feltöltésére, valamint az elektromos meghajtóegységek közvetlen energiaellátására vehető igénybe, így lehetővé teszi, hogy a repülőgépek repülés közben váltsanak az energiaforrások között. A Rolls-Royce teljes energiaátalakító- és hajtásrendszereket fejleszt tisztán elektromos és hibrid -elektromos alkalmazásokhoz. Portfóliónk a legújabb technológiákat tartalmazza, az energiatermeléstől és energiatárolástól kezdve a teljesítményelektronikán és vezérlőrendszereken át az elektromos motorokig.

 

 

| Forrás, képek: Rolls-Royce

Kevesebb selejt a digitális kiesztergálófej-beállításnak köszönhetően
A Seco Axiabore és az Axiabore Plus digitális axiális kiesztergálófejek kiküszöbölik a fáradságos, pontatlan kiesztergálófej-beállítást, amely során selejt munkadarabok keletkezhetnek. A széles digitális kijelzőnek köszönhetően a beállítás gyorsan és hatékonyan elvégezhető.
Biztató kilátások a magyar űripar előtt
A 4iG Nyrt. űripari és technológiai érdekeltségeit az iparág globális növekedési lehetőségeit jobban kihasználó önálló társaságba vonja össze. A 4iG Space and Technology Zrt. feladata lesz a cégcsoport érdekeltségébe tartozó űripari- és műholdgyártási, autonóm repülőgépek (UAV) fejlesztésével és gyártásával, drónvédelemmel, továbbá a védelmi digitalizációs szolgáltatásokkal kapcsolatos tevékenységek irányítását.
Megbízható energiaellátás - 100%-os rendelkezésre állás a tápellátásban
Az ágazatok egyre nagyobb mértékű villamosításával, hálózatba szervezésével és automatizálásával egyre nagyobb a függőség a megbízható áramellátási megoldásoktól, hiszen a nem tervezett üzemleállások magas költségeket okoznak. Tarts velünk és tudd meg, hogyan szolgáltass megbízható energiát a váratlan leállások elkerülése érdekében!
Az MI az új aranyláz: aranyat ássunk, vagy inkább ásókat adjunk el?
A Bobcats Coding mesterséges innovációs (MI) útmutatót készített vállalati döntéshozóknak, amely áttekintést nyújt a mesterséges intelligencia gyors felíveléséről a befektetési piacon, egyúttal kézzelfogható tanácsokkal is szolgál az MI iránt érdeklődő vállalkozások stratégiai tervezéséhez és kockázatértékeléséhez.
Több rugalmasságra lesz szüksége a hazai villamosenergia-rendszernek
Becslések szerint 150-180 ezer okosmérővel felszerelt fogyasztó lehet Magyarországon, ami 4,7 millióra is nőhet 2030-ig, ha a magyar piac követi a nyugat-európai trendeket.