Látványos szakaszához ért az építkezés, mérnökökkel bővül a csapat
A BMW Group debreceni gyárának fejlesztése a tervezett ütemben halad: a gigantikus, 400 hektáros területen kezdetét vette a létesítmények felépítése.

 

Első körben a központi irodát, a képzési központot, az adatközpontokat és a további infrastrukturális épületeket érinti, de még idén megkezdik a munkát a termelőlétesítményeken is, melyek falai között új generációs elektromos autók készülnek majd a BMW Group leginnovatívabb, magasan automatizált gyártósorain. A gyár alapkőletételére június elején kerül sor.

„Az építkezés fontos és egyben látványos fázisába lépünk most át. Gyárunk épületei elkezdenek növekedni, és a komplexum fokozatosan felveszi leendő formáját” – fogalmazott Hans-Peter Kemser, a debreceni gyár igazgatója, aki találkozott már a BMW Group helyi csapatával, valamint a debreceni és magyarországi partnerekkel is. „A személyes beszélgetések során rendkívül pozitív hozzáállást tapasztaltam, és elköteleződést aziránt, hogy kiváló együttműködésünket folytatva a BMW Group csúcstechnológiás gyárát építsük fel itt, Debrecenben” – tette hozzá.

Hans-Peter Kemser még az év elején vette át a BMW Group debreceni gyárának igazgatói feladatait, miután 2015 és 2021 között a vállalatcsoport lipcsei gyárát vezette, ahol a BMW i3-as és i8-as modellek gyártásáért is felelt, így komoly tapasztalatot szerzett már nemcsak az autóipar, de az elektromos mobilitás területén is.

Az építkezéssel párhuzamosan a munkaerő-toborzás is új szakaszába lépett

A gyárkomplexum fejlődésének köszönhetően újabb és újabb karrierlehetőségek nyílnak meg a BMW Group leendő debreceni gyáránál. A csapat a közeljövőben elsősorban üzemépítési, létesítményüzemeltetési, pénzügyi, beszerzési, HR- és IT-szakemberekkel bővül majd.

Jelenleg főként az építkezéshez kapcsolódó állásajánlatok közül lehet válogatni, és a gyártáshoz szükséges pozíciók tömeges meghirdetésére később kerül sor, az első „karbantartás műszakvezető” állásra azonban már most lehet jelentkezni!

Érdemes elmenteni a böngészőkben a BMW Group debreceni gyárának karrieroldalát – ez a vállalat egyetlen hivatalos toborzási csatornája, ahol az összes aktuális álláslehetőség megtalálható, és itt lehet jelentkezni a meghirdetett pozíciókra.

Azok, akik nem találnak megfelelő nyitott állást az oldalon, egy Jelentkezői profil létrehozása után értesítést kérhetnek arról, ha a profiljuknak megfelelő pozíció kerül meghirdetésre.

Digitalizációs platform a folyamatfelügyelet és a prediktív karbantartás támogatására
A Knorr-Bremse Kft. a Műegyetemmel (BME) valamint a 4Sales Systems Kft.-vel olyan IoT és big data alapokon nyugvó platformot fejlesztett, amely az adaptív és integrált eszközkészletekkel a meglévő, hagyományos termékfejlesztési, gyártási, anyagmozgatási és minőségbiztosítási környezetet és az ezekhez szorosan kapcsolódó folyamatokat ipar 4.0 megoldásokkal egészítik ki.
Mesterséges intelligencia segíthet a dekarbonizációs célok elérésében
Egyre ambiciózusabb szén-dioxid-kibocsátáscsökkentési célokat fogalmaznak meg a vállalatok, azonban ahhoz, hogy érdemi lépéseket tegyenek a nettó zéró kibocsátás felé, precíz adatszolgáltatásra van szükségük: a mesterséges intelligencián alapuló megoldások már erre is megoldást nyújthatnak.
Három inspiráló nap az ipar 4.0 jegyében  
Az ipar 4.0 témakörének egyik legjelentősebb hazai eseménye 2023. június 7-8-9. között várja az érdeklődőket Esztergomban. A Smart Factory ConnAction konferencia idén is számít azok érdeklődésére, akik fejlődni, tanulni, inspirálódni szeretnének a témában.
A ChatGPT, mint jelszóőr
Az OpenAI által tavaly november végén hozzáférhetővé tett ChatGPT a bemutatása óta folyamatosan a közbeszéd tárgya, kiemelve a mesterséges intelligencia sokszor elképesztő eredményeit vagy épp nevetséges tévedéseit.
Gépgyártói Konferencia, ahol Te vagy a középpontban!
Fókuszban a gépgyártás és berendezésgyártás címmel idén is megrendezi nagyszabású, 2 napos IPARTY szakmai konferenciáját a Phoenix Contact!