Középpontban az elektronikai ipar jövője
A Magyarországi Elektronikai Társaság idén is változatos programmal várja látogatóit 2024. április 23–25-ig a Budapesti Olimpiai Központ A-csarnokában. A hazai elektronikai ipar vezető cégei és nemzetközi szakértők segítségével kaphatunk képet az iparág jelenéről, jövőjéről.

 

Kutatás fejlesztés az elektronikai iparban Magyarországon

Az InnoElectro Konferencia nevéhez hűen kiemelten kíván teret nyújtani a hazai fejlesztések bemutatásának. A rendezvényen bepillantást nyerhetünk az iparág K+F tevékenységébe olyan neves cégek/szervezetek vezetői által, akik vállalatuk hazai innovációs tevékenységét mutatják be. Az előadások panel beszélgetéssel zárulnak a szektor kihívásairól, nehézségeiről és lehetőségeiről. Meghívott vendégek: Jakab Roland (HUN-REN), Ábrahám László (Sensirion), Naszádos László (ThyssenKrupp), Steiner Arnold (Medicor), Kazi Károly (BHE Bonn Hungary), Lazányi János (PCB Design).

Űr- és védelmi ipar

Az idei évben is kiemelt szerepet kap a terület, melyen Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos nyújt átfogó képet a hazai űriparról. A nyitóelőadáshoz számos cég csatlakozik legújabb fejlesztéseik bemutatásával (C3S, PuliSpace, Védelmi Innovációs Kutatóintézet, BME Aerospace Team, BHE Bonn Hungary, PCB Design). A szekció színesítéseként betekintést kaphatunk a HUNOR programban résztvevő űrhajósjelöltek felkészülésének megpróbáltatásaiba is.

Advanced Electronics Assembly Conference

Az InnoElectro keretein belül rendezi meg idén az amerikai központú SMTA (Surface Mount Technology Association) magyarországi konferenciáját. Célja, hogy elősegítse a mai iparban elterjedt, legmodernebb, élenjáró gyártási technikák megértését. Az előadó neves szakértők nem csak ismertetik választott témájukat, de mélyebb betekintést engednek a gyakorlati, valós megoldásokba és folyamatokba is.

 

 

A konferencián előadást tartanak: Illés Balázs a BMGE egyetemi tanára, Labai Norbert az AIM Solder mérnöke, Raiyo Aspandiar az Intel Corporation vezető mérnöke, Adam Klett a Kyzen Corporation tudományos igazgatója, Viktoria Rawinski a Rawinski GmbH ügyvezetője, Keith Bryant az SMTA Europe elnöke, Bob Willis  szakértő (bobwillis.co.uk), Andy Naisbitt a GEN3 Systems ügyvezetője és David Greenman a HumiSeal Europe Ltd. igazgatója.

A program résztvevői átfogó ismereteket szerezhetnek az elektronikai összeszerelési technológia legújabb vívmányairól, hogy értékes tudással felvértezve tűnjenek ki saját szakterületükön, és hatékony megoldásokat alkalmazzanak saját munkahelyi környezetükben.

KONICA MINOLTA IOT Megoldás-szállítói Verseny

Az InnoElectro társrendezvényeként megrendezésre kerülő Konica Minolta IOT LIVE SHOW küldetésének tekinti a különböző iparágak innovatív IoT megoldásainak exkluzív bemutatását és megmérettetését, mind a látogatók, mind a főtámogató által összeállított szakmai zsűri előtt. A megoldás-szállítói versenybe bárki benevezheti IoT megoldását (összdíjazás 1 750 000 Ft).

A rendezvényen az is cél egyúttal, hogy az InnoElectro közösségépítő szerepet töltsön be a szakma számára, lehetőséget nyitva a jövő mérnökgenerációjának megszólítására is. Szakmai versenyeinket: az InnoElectro Nagydíjat, az IPC kézi forrasztási versenyét, valamint a MELT Diákforrasztási Versenyt ennek jegyében indítjuk ismét útnak!

 Ne maradjon le, regisztráljon ön is ingyenes belépőjegyéért, ide kattintva!

 

Az MI technológiára felkészültek előtt óriási lehetőségek állnak
A mesterséges intelligencia (MI) által érintett ágazatokban ugrásszerűen nőtt a termelékenység, az MI-t használó állások egyre nagyobb számban jelennek meg és akár 25%-os bérprémiumot kínálnak - derül ki a PwC Global AI Jobs Barometer felméréséből.
Több vármegye áramellátását irányító szoftver újul meg
Az E.ON Hungária vállalatcsoport felelős a teljes Dunántúl, valamint Budapest és Pest vármegye nagy részében a villamosenergia-hálózat üzemeltetéséért, azaz több mint 5 millió lakos villamosenergia-ellátásáért.
Szintet léphet a mikrohálózatok fejlesztése
Költséghatékony energiabeszerzés és -tárolás egyetlen megoldásban – ezt kínálja BESS, a Schneider Electric legújabb fejlesztése. A különleges berendezés újabb lökést adhat a mikrohálózatok kialakításának és támogatja az energiabiztonság megteremtését.
Szervotechnológia extrém teljesítőképességet igénylő alkalmazásokhoz
Az AM8300 sorozatú szervomotorok megjelenésével a Beckhoff termékpalettája beépített vízhűtéses modulrendszerű motorcsaláddal bővült.
Autonóm repülésre képes mesterséges méhraj
A Bionic Learning Network több mint 15 éve foglalkozik a repülés varázsával. A madarak szárnyalásának technikai megfejtése után (Festo SmartBird) a csapat számos más lény repülésének természetes alapelveit is kutatta és technológiai módszerekkel meg is valósította.