Kontron FOCUS 2023 Ipari Digitalizációs Nap meghívó
Tisztelettel meghívjuk Önt és érdeklődő munkatársait az “Kontron FOCUS 2023 Ipari Digitalizációs Nap” c. rendezvényünkre.

 

A Kontron Hungary név egyelőre talán  kevésbé ismert Magyarországon, ennek az az egyszerű oka, hogy cégünk 2023. február 1. előtt S&T Consulting Hungary Kft. néven működött. Anyacégünk 2022-ben változtatta meg a nevét, és ez a változás idén ért el hozzánk. A néven kívül semmi sem változott. 30+ év tapasztalatával állunk ügyfeleink rendelkezésére a legkorszerűbb CAD/CAM/CAE/PLM és ipari digitalizációs megoldásainkkal.

 

 

Időpont: 2023. június 15. csütörtök 8:00-15:00

Helyszín: Abacus Business & Wellness**** hotel


 

 

 

 

 

Az ipar számtalan kihívással szembesült az utóbbi években, és a szemünk előtt zajlik a járműipar soha nem látott sebességű átalakulása is. Jöjjön el, és ismerje meg a megatrendeket, a globális változások magyar cégekre gyakorolt hatásait.

Racionalizált és digitalizált működés nélkül esélytelen a versenyképesség fenntartása, javítása. Merítsen ötleteket cégük következő digitalizációs projektjéhez, és ismerje meg sikeres ügyfeleink legjobb gyakorlatait!

Ezen felül a rendezvényen tartjuk a Creo 10 magyar ősbemutatóját.

 

| Kontron Hungary Kft.

| Nyitókép: Adobe Stock

A termelés visszatelepítése saját országon belülre: okok, kihívások és lehetőségek
Az offshoring - a gyártás áthelyezése az alacsonyabb költségű országokba - elvesztette fényét. Egykor az erősebb versenypozíció kiépítésének egyik módjaként tekintettek rá, ma azonban úgy tűnik, hogy sebezhetőséget és korlátokat jelent.
Elindult a Mol tiszaújvárosi műanyaghulladék kémiai újrahasznosító üzemének tervezése
Műanyagok kémiai újrahasznosítására jelentett be együttműködést a Mol-csoport és a globális folyamattechnológiával és értékorientált energetikai megoldásokkal foglalkozó Lummus Technology. A partnerség részeként megkezdődött az első Lummus Advanced Waste Plastic Recycling üzem tervezési szakasza.
Takarékos megoldás a Te otthonodba is!
A modern technológia fejlődésével egyre inkább előtérbe kerülnek az energiatakarékos megoldások, amelyek nem csak a környezetvédelem szempontjából, hanem gazdaságilag is előnyösek.
Hajtásrendszer-megoldások a szimplexitás jegyében
Ha valaki nyomon követi, melyek az aktuális felkapott témák, biztosan találkozott már a szimplexitás kifejezéssel. Az elnevezés a szimplicitás és a komplexitás összevonásából keletkezett, és első ránézésre ellentétpárt foglal magában.
Szimulációs szoftverrel állapították meg egy csésze tea keverésének leghatékonyabb módját
A tea első látásra az egyik legegyszerűbben elkészíthető ital: kell hozzá forró víz, tealevél, esetleg cukor, méz, tej vagy citrom, mindezt kicsit meg kell kevergetni, és kész is. De hogyan célszerű keverni? Körkörösen vagy oda-vissza kanálmozgatással?