Kiberbiztonsági megoldások többfelhős környezetben
A Zero Trust egy olyan kiberbiztonsági modell, amely váltást jelent a cégek kiberbiztonsági megközelítésében. Ahelyett, hogy csak az edge-re összpontosító védelmi megoldásokat alkalmaznának, egy proaktív stratégiát követve kizárólag az ismert és jó szándékú tevékenységeket engedélyezik a rendszerükben és adatcsatornáikban.

 

A Zero Trusttal (zéró bizalom elv) a vállalatok egy modern, elosztott informatikai modellhez igazíthatják a kiberbiztonsági stratégiájukat az adatközpontban, a felhőben és az edge-en egyaránt. A Dell az architektúra kialakításának és integrációjának megkönnyítésével segíti az ügyfeleket a Zero Trust alkalmazásában.

„Egy többfelhős környezetben a cégek kiberbiztonsági stratégiájának nemcsak az infrastruktúrára, de az alkalmazásokra és az adatokra is ki kell terjednie. Hiszünk abban, hogy a Zero Trust stratégia a legjobb út előre. A bizonyítottan hatékony informatikai és biztonsági alapokkal, technológiaintegrációs tapasztalatainkkal és kiterjedt, globális partner-hálózatunkkal képesek vagyunk megkönnyíteni az ügyfelek kiberbiztonsági átalakulását” – mondta John Roese, a Dell Technologies globális technológiai igazgatója.

Kiberbiztonsági szolgáltatások a kockázatcsökkentéshez

Annak érdekében, hogy a cégek könnyebben igazodhassanak a Zero Trust alapelveihez, és növelhessék a kibertámadásokkal szembeni ellenállóságukat, a Dell a Cybersecurity Advisory Services ütemtervet kínálja a meglévő kiberbiztonsági eszközökre épülő bevezetéséhez. Ezekkel a szolgáltatásokkal megtalálhatják és kezelhetik a biztonsági vakfoltokat, valamint meghatározhatják, mely fejlett technológiákat érdemes alkalmazniuk. Továbbá segítségükkel a cégek megtudhatják, hogyan végezzék a rendszer irányítását és a folyamatos felügyeletet úgy, hogy hosszú távon is ellenállók legyenek a kibertámadásokkal szemben.

A Dell-lel való együttműködés során a szervezetek szert tehetnek az adataik és informatikai környezeteik biztonságának megőrzéséhez szükséges eszközökre és a gyakorlatban is felhasználható következtetésekre. A támadási felületek minimalizálásában és a vállalatok hatékonyabb védelmében a Vulnerability Management szolgáltatás nyújt segítséget. Ennek keretében a Dell szakértői rendszeresen megvizsgálják az ügyfelek környezeteit biztonsági rések után kutatva, részletes képet adnak a kitettségi állapotról, és segít meghatározni a javítási műveletek fontossági sorrendjét.

Végpontbiztonsági ajánlások a hibrid munka támogatására

Mivel az operációs rendszer felett és alatt is történnek betörések, a biztonságos eszközök jelentik a Zero Trust stratégia előkészítésének alapját az informatikai környezetekben, a Dell pedig folyamatosan bővíti a végpontbiztonsági portfólióját. Az új ajánlások segítik az ügyfeleket a fenyegetések megelőzésében, észlelésében és az azokra való reagálásban, bárhol is jelentkezzenek. Mindemellett nagyobb ellenőrzést tesznek lehetővé az informatikai környezet felett.

Hardvervédelem az iparág legbiztonságosabb üzleti számítógépeihez Az ellátási láncot érő támadások egyre terjednek. Ezek leküzdésére az ügyfelek mostantól kérhetik, hogy a kiszállítás előtt a Dell tiltsa le a számítógépek portjait. Így segít csökkenteni a BIOS-beállítások illetéktelen módosítását. A Dell emellett bővíti a csak egyszer zárható csomagolások elérhetőségét az ázsiai-csendes-óceáni és az EMEA régióban a szállítás közbeni fokozottabb fizikai védelem érdekében.

Firmware-védelem a folyamatosan terjedő fenyegetések észlelésére A Microsoft Endpoint Managerbe (MEM) és a Splunk konzolokba integrált új telemetriával észlelhetővé válnak a BIOS-beállítások esetlegesen illetéktelen módosításai. A rendszergazdák mostantól fokozottan ellenőrizhetik, hogy a Dell üzleti számítógépek a megrendelésnek és a kialakításnak megfelelő állapotban érkeztek-e meg. Az ügyfeleknek emellett a Dell egyedi szolgáltatása révén lehetőségük van vezérelni és konfigurálni a Microsoft Intune-környezetben lévő Dell eszközöket, így az informatikai rendszer leegyszerűsítésével együtt a felhasználók hatékonyságáról is gondoskodhatnak.

Fejlett szoftvervédelem A Dell új funkciókat vezet be, amelyekkel gyorsan észlelhetők a végpontokat érő támadások. Az új adatvesztés-megelőzési megoldás segít az ügyfeleknek megvédeni az érzékeny adatokat a külső USB-tárolóeszközökre történő jogosulatlan másolásokkal szemben.

(Forrás: Dell Technologies)

Új tulajdonságú anyagok, eltérő elveken működő eszközök - ez a nanotechnológia
A nanotechnológia vívmányai mára az élet és a tudomány minden területén jelen vannak a hétköznapi naptejektől az élelmiszer- és ruhaiparon át a génsebészetig. A globális nanotechnológiai piac értéke 2025-re elérheti a 306 milliárd eurót.
Káosztól a kontrollig: komplex modellek megszelídítése
Önnel is megesett már, hogy összeomlott a szoftvere egy nagy összeállítási modell betöltésekor? Vagy, hogy az alkatrészmodellek nem kapcsolódtak az ERP-vel? Előfordult-e már Önnel, hogy nem tudott lefuttatni bizonyos vizsgálatokat a komplex termékeken, mint például tömegszámítás, vagy ütközésvizsgálat?
BMW GROUP CAREERS IN FEBRUARY
At the BMW Group, everything starts with passion. It turns a profession into a vocation. It drives us to keep reinventing mobility and bring innovative ideas onto the roads. Enthusiasm for joint projects turns a team into a strong unit where every opinion is valued. It is only when expertise, highly professional processes and enjoyment of work unite that we can shape the future together.
Technológiák, melyekre már most érdemes figyelmet fordítani
Háború, járvány, recesszió, válság. Vállalat legyen a talpán, aki ilyen körülmények között jól tud teljesíteni. A krízisben azonban ott van a lehetőség is, hiszen aki megtalálja a legjobb módszert a túlélésre, az versenyelőnyre tehet szert.
A BMW a jövőbe a dolgozóit is magával viszi
Gőzerővel halad a BMW Group Gyár Debrecen építése, ahol elsőként a keleti adatközpont épületét fogják átadni, várhatóan egy hónapon belül, ahova átadás után az informatikai részleg fog beköltözni.