Járműipar 4.0 – S&T Online Szakmai Nap
A járműipar a valaha volt legnagyobb átalakulásán megy keresztül. Az elektronizáció, a chip- és nyersanyaghiány, az elszabaduló energiaárak, a COVID által okozott ellátási zavarok, valamint a munkaerőhiány soha nem látott kihívások elé állítják a szektort.

 

Az autóeladások jelentősen zsugorodtak az utóbbi években. A kisebb tortából egyre növekvő szeletet hasítanak ki az elektromos járművek, ezen a területen viszont a Tesla és a távol-keleti gyártók határozottan piacot nyertek, tovább nehezítve a hagyományos európai, azon belül magyar gyártók és beszállítóik helyzetét. 

Ebben a sokirányú szorításban az ipari digitalizáció nyújtja az egyik kitörési pontot a hatékonyság növelésével. Látogassa meg rendezvényünket, ismerkedjen meg a legújabb technológiákkal, merítsen ötleteket!

 

 

A rendezvény első felében elsősorban a cégvezetőkhöz szólunk. Áttekintjük a járműipari trendeket és a vállalati folyamatok digitalizálásának legkorszerűbb szoftver eszközeinek - MES, IIoT, ERP, PLM, gyárszimuláció – lehetőségeit. Ismerje meg, hogy a valós idejű adatgyűjtésen alapuló döntéstámogató rendszerek hogyan segíthetik a vezetői munkát. 

A második részben elsősorban a mérnöki műszaki megoldások (CAD, CAM, végeselemes szimuláció) újdonságait, lehetőségeit mutatjuk be.

 

 

Alkalmazásainkat olyan cégek használják Magyarországon, mint az AD Plastic, Alprosys, Audi, AVL, Bosch, Busch, Fémalk, Inter-Traction, Jász-Plasztik, Nemak, Knorr-Bremse, Prec-Cast, Rába, Schaefler csoport, Videoton.

További információk:
S&T Consulting Hungary Kft.
ipar40@snt.hu
https://snt.hu/ipar40
 
 
 
A termelés visszatelepítése saját országon belülre: okok, kihívások és lehetőségek
Az offshoring - a gyártás áthelyezése az alacsonyabb költségű országokba - elvesztette fényét. Egykor az erősebb versenypozíció kiépítésének egyik módjaként tekintettek rá, ma azonban úgy tűnik, hogy sebezhetőséget és korlátokat jelent.
Elindult a Mol tiszaújvárosi műanyaghulladék kémiai újrahasznosító üzemének tervezése
Műanyagok kémiai újrahasznosítására jelentett be együttműködést a Mol-csoport és a globális folyamattechnológiával és értékorientált energetikai megoldásokkal foglalkozó Lummus Technology. A partnerség részeként megkezdődött az első Lummus Advanced Waste Plastic Recycling üzem tervezési szakasza.
Takarékos megoldás a Te otthonodba is!
A modern technológia fejlődésével egyre inkább előtérbe kerülnek az energiatakarékos megoldások, amelyek nem csak a környezetvédelem szempontjából, hanem gazdaságilag is előnyösek.
Hajtásrendszer-megoldások a szimplexitás jegyében
Ha valaki nyomon követi, melyek az aktuális felkapott témák, biztosan találkozott már a szimplexitás kifejezéssel. Az elnevezés a szimplicitás és a komplexitás összevonásából keletkezett, és első ránézésre ellentétpárt foglal magában.
Szimulációs szoftverrel állapították meg egy csésze tea keverésének leghatékonyabb módját
A tea első látásra az egyik legegyszerűbben elkészíthető ital: kell hozzá forró víz, tealevél, esetleg cukor, méz, tej vagy citrom, mindezt kicsit meg kell kevergetni, és kész is. De hogyan célszerű keverni? Körkörösen vagy oda-vissza kanálmozgatással?