Ismét találkozhatunk a világ legversenyképesebb cégeivel!
A Taiwan Trade Center Budapest ezúton meghívja Önt a Tajvani Kereskedelmi Delegáció érkezése alkalmából 2023. április 18-án megrendezésre kerülő kereskedelmi találkozóra.

 

A küldöttség 19 vállalatból áll, melyek a következő iparágakból képviseltetnek: Fémfeldolgozó gépek, Konzervdobozgyártó gépek és kapcsolódó berendezések, Fém/üveg/műanyag tartályok töltőanyagai, Elektromos és elektronikai termékek, mint például kábelkötegek, LED, LED világítás ipari felhasználásra, kapcsolók és ipari ventilátorok, elektromos szerszámok, munkavédelmi felszerelések és munkaruházat, funkcionális szövet és fonal stb.

 

Hordozható balloon LED világítás építési munkákhoz

 

További részletek a küldöttségről és termékeikről az alábbi linken érhetők el: Taiwan Trade Mission to Hungary

 

Időpont: 10:00-17:00, 2023. április 18. 

Helyszín: Crowne Plaza Hotel, 1062 Budapest, Váci út 1-3. (WestEnd City Center)

A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrációját kérjük, jelezze a taitra@taitra.hu, vagy a wieland@taitra.hu e-mail címeken, illetve a (1) 2 664 664 telefonszámon.

 

Hordozható LED világítás építési munkákhoz

 

Tajvan lakossága 23,50 millió fő, a világ 16. legnagyobb kereskedelmi országaként rangsorolják, 2022-ben 907,40 milliárd USD volt a kereskedelmi volumene. A 2022-es IMD World Competitiveness évkönyv szerint Tajvan a 7. helyre került a világ versenyképességi rangsorában.

Tajvan kulcsszerepet játszik a világ ellátási láncában. A félvezetőipart tekintve az USA jól ismert technológiai vállalatai által alkalmazott félvezetők 90%-a Tajvanra támaszkodik. Az 5G és az IoT infrastruktúra kiépítése nagymértékben függ a csúcstechnológiájú mikroprocesszorok elérhetőségétől, amelyek gyártására csak néhány cég, köztük a TSMC rendelkezik kapacitással.

A Tajvanból Magyarországra irányuló export 2021-hez képest 5%-kal nőtt, és elérte a 764 millió USD-t. A főbb termékek közé tartoznak az információs és kommunikációs eszközök és alkatrészeik, félvezetők, kötőelemek, elektromos kellékek, fémfeldolgozó gépek, kerékpáralkatrészek, járművilágítás, diagnosztikai eszközök, műanyagfeldolgozó gépek, akkumulátorok. A Tajvanba érkező magyar import összesen 463 millió USD-t tesz ki, ami 16%-os növekedést jelent. A főbb termékek között olyanok szerepelnek, mint például gépjármű, motor, légkompresszor, akkumulátor, gumiabroncs, kapcsoló, vegyi anyagok.

 

Liberty Square

 

2020 óta ez lesz az első személyes tajvani kereskedelmi delegáció Magyarországon. Reméljük, hogy személyesen találkozhatunk Önnel, hogy megismerje Tajvan új innovatív termékeit és új partnereket találjon.

Találkozzunk a rendezvényen!

 

TAIWAN TRADE CENTER, BUDAPEST

1056 Budapest, Váci utca 81.

Tel: (36-1) 2 664 664

E-mail: budapest@taitra.org.tw

budapest.taiwantrade.com.tw

A kvantumtechnológia alapjaiban változtatja meg jövőnket
"A kvantumszámítógépek az anyagtudományban is hatalmas előrelépést jelentenek. Segítségükkel olyan különleges anyagokat fejleszthetünk ki, amelyekre a hagyományos számítógépekkel soha nem lenne lehetőségünk” – mondta Dr. Thomas Strohm, a Bosch Research kvantumtechnológiákért felelős vezető szakértője.
Csomagok és teherszállítók hatékony detektálása a logisztikában
A Pepperl+Fuchs több mint három évtizede fejleszt és gyárt megbízható RFID rendszereket ipari alkalmazásokhoz. Az üzemi automatizálásban ezeket a rendszereket elsősorban PLC-kkel üzemeltetik a biztonságos folyamatok és a gyártás átláthatósága érdekében.
A CSRD feladja a leckét a vállalatoknak
Bár a cégek többsége bizakodó azzal kapcsolatban, hogy felkészült lesz az EU kötelező vállalati fenntarthatósági jelentéstételről szóló irányelve, a CSRD-követelmények teljesítésére, sokan még nem igazán tudják, hogyan - derül ki a PwC első alkalommal elkészített Global CSRD Survey kutatásából.
Hogyan viselkedhet egy fém felülete kétféleképpen?
Különleges tulajdonságaik miatt számos alkalmazásban fontos szerepet játszik a fémfelülethez kötött fény (plazmon). Magyar kutatók most egy olyan eszköz működését demonstrálták, amely ezen felületi plazmonok segítségével ultraérzékeny szenzorként és jelmoduláló eszközként is alkalmazható.
Energiahatékony motor- és invertercsomag elektromos buszokhoz
Az új csomag, amely magában foglalja az első, buszokhoz készült háromszintű invertert is, megnövelt élettartamot és jelentős hatékonyságnövekedést eredményez, hiszen a korábbi, kétszintű inverterekhez képest akár 12%-kal kevesebb motorikus veszteséget generál a szokványos menetciklusok során.