Hogyan lesz a CAM megtérülő beruházás?
Engedje meg, hogy a graphIT Kft. elkalauzolja a CAM világába és a március 28-ai ingyenes webinárján bemutassa, hogyan is lesz a CAM megtérülő beruházás, milyen segítséget nyújthat nem csak a technológusoknak , de a vezetőknek is a megfelelő CAM rendszer!

 

A megmunkálás forradalma

30 évvel ezelőtt a műszaki rajzok postán érkeztek. Ezeket továbbították külső gyártóknak vagy más vállalkozásoknak, ahol a mérnökök papíralapú rajzok alapján dolgoztak a megmunkáláson.

Ma már nem használunk papíralapú rajzokat, sem telexet, sem faxot. Minden emailben vagy felhőn keresztül történik. Ez az utóbbi 10-15 évben már így megy. Az új generáció tervezőmérnökei, akik túlnyomórészt 55 év alattiak, képesek szélesebb körű terveket készíteni, mivel CAM-et, CAD-et és más szoftvereket használnak. Ezek az mérnökök ezeket a szoftvereket használják nap, mint nap a megmunkáló programok létrehozásához.

A CAM a jövő, de még mindig átmeneti időszakban vagyunk, ahol fontos szerepe van a hagyományos nagy tapasztalattal rendelkező szakembereknek. Sokan vannak közöttük, akik már az 50-es éveikben járnak, és nem annyira kényelmes számukra a CAM szoftver használata, előnyben részesítik a papíralapú rajzokkal történő munkát. Ezek a kollégák 30-35 éve dolgoznak, egyszerű megmunkálásokat hihetetlen hatékonysággal tudnak elkészíteni számítógépes segítség nélkül, de a munkadarabok bonyolultsága, illetve a „minél gyorsabban, minél olcsóbban” tendenciának következtében egyértelműen a digitalizáció a fejlődés irányvonala.

 

 

Mire használható a CAM?

A mai világban inkább az a kérdés, hogy mire nem használható. A CAM bármilyen tárgy gyártására alkalmazható, amelyet gép vagy szerszám hoz létre. Felhasználható fém, műanyag és akár fa modellek megmunkálására is.

Főbb szerepei:

 • A precíziós megmunkáláshoz, gyártáshoz szükséges számítógépes vezérlésű megmunkáló gépek használata a gyártási folyamatban
 • Az átfogó termelési folyamat irányítása a hatékonyság növelése érdekében
 • Integrált és összehangolt szoftverekkel működő gyártás és mérnöki tervezés
 • Eszközbiztonság. A CAM rendkívül megbízható - képes azonos folyamatok reprodukálására eltérések nélkül, ami nagy mértékű költségmegtakarítást eredményezhet.
 • Tudásmegőrzés, szabványosítás az egységesen kialakítható és használható sablonoknak köszönhetően.
 • Hatékonyságnövelés, automatizálás: többet, gyorsabban, egyszerűbben

Mik az előnyei?

Előnyök:

 • CAM rendszerek kiszámíthatóak és következetesek
 • Rugalmasak és sokoldalúak, képesek maximálisan kihasználni a teljes rendelkezésre álló eszköztárat: nagy sebességű, 5-tengelyes, többfunkciós- és esztergagépek, szikraforgácsoló (EDM) és koordinátamérőgépek (CMM)
 • Képesek gyorsan és selejt nélkül létrehozni prototípusokat
 • Segíthet az NC programok optimalizálásában a legjobb termelékenység érdekében
 • A különböző rendszerek és folyamatok integrációját biztosítja a gyártási folyamat részeként
 • Nagyobb termelékenység
 • A terveket módosíthatjuk anélkül, hogy manuálisan újra bele kellene nyúlni az NC kódba. Különösen igaz ez a parametrikus CAD szoftverekre, mint az NX.
 • Könnyen bevezethető, mivel a CAD és a CAM rendszerek szabványosodnak
 • Segítséget nyújt a szakképzett munkaerőhiány okozta problémákra
 • A CAD és a CAM szoftverek továbbra is fejlődnek, és vizuális reprezentációt és modellezési és tesztelési alkalmazások integrációját kínálják
 • Pontosság

 

A CAM rendszernél már csak a bevezető partner kiválasztása fontosabb

Egy CAM szoftver bevezetéshez szüksége lesz a megfelelő ipari szakértőre, hogy személyre szabott, egyedi igényeknek megfelelő megoldást kapjon a vállalat, így a legtöbbet profitálva a beruházásból. Ebben nyújt segítséget a graphIT Kft. A cég több, mint 25 éves múltjából eredően, munkatársaik közel 500 évnyi mérnöki tapasztalatának köszönhetően, átfogóan tudják felmérni ügyfeleik igényeit. Legyen szó egyszerű modellezésről, bonyolult felületek tervezéséről, 3 tengelyes szerszámgép programozásról vagy komplex többcsatornás többtengelyes mill-turn gépekről a graphIT biztosan megoldást tud nyújtani.

 

 

A feature/function megközelítésen túl

A graphIT március 28-ai webinárján a feature/function megközelítés háttérbe szorul, fókuszba pedig az kerül, hogy mi van a szerszámpályákon az automatikus forgácsolási paramétereken túl. Illetve, maga a folyamat és hogy milyen megoldások állnak rendelkezésre a vezetőknek, a technológusoknak és a műhelynek.

A három részes webinár első részében a résztvevők az alábbi kérdésekre kapják meg a választ: 

 • Hogyan segíthetjük a gyártási vezetők mindennapjait?
 • Mitől lesz egyszerűbb a műhelynek?
 • Mitől lesz könnyebb a CAM-esek hétköznapjai?
 • Hogyan kerülhetünk a gyorsan – olcsón – jól szentháromsághoz közelebb?

 

Akár tapasztalt szakember, akár csak most ismerkedik ezzel a világgal, ez a webinár tökéletes kiegészítés az átfogó ismeret megszerzéséhez.

Csatlakozzon az ingyenes előadáshoz!

 

 

Már várja az érdeklődőket a Schneider Electric Fenntarthatósági Iskolája
A technológiai nagyvállalat eredetileg saját munkatársai számára indította el a három fő fejezetből álló képzési programot.
Bionika, robotika és spinoff fejlesztések az idei Innovációs Napon
Hatodik alkalommal rendezi meg a kutatókat és ipari partnereket összekötő eseményét, az Innovációs Napot a Műegyetem - FIEK (Felsőoktatási Innovációmenedzsment és Együttműködési Központ) június 8-án.
Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?
Az ipari igények az egyre kifinomultabb technológiák felé mutatnak. A termelő berendezések termelékenységével, hatékonyságával, pontosságával és megbízhatóságával szemben támasztott követelmények egyre magasabbak.
Megerősítette pozícióit a skandináv piacon a Vajda-Papír Csoport
A Vajda-Papír Scandinavia AS az egyetlen magyar tulajdonosi kézben üzemeltetett, napi fogyasztási cikkeket előállító és exportáló vállalat Norvégiában. A cég régiós jelenlétének és exporttevékenységének erősítése érdekében a Vajda-Papír további piacbővítő lépéseket tervez.
Magyarországról is hozzáférhetünk digitálisan az EU szolgáltatásaihoz
Az Evrotrust eID az első tagállami eID rendszer, amely egyszerű digitális hozzáférést és azonosítást biztosít magyar magánszemélyeknek és vállalatoknak egyaránt az Európai Unió közigazgatási szolgáltatásaihoz.