Három funkció egyetlen alkatrészbe integrálva
Az LG Electronics (LG) a világ legnagyobb autógyártói számára zártkörű bemutatót tartott a 2024-es CES kiállításon, ahol egy új, több területet átfogó, a fejlett vezetéstámogató rendszereket (ADAS), az automatizált vezetési megoldásokat (AD) és a járműfedélzeti infokommunikációs (IVI) technológiákat integráló platformot mutatott be.

 

Az LG és a Magna 2023-ban indult együttműködésének célja, hogy a két cég technológiai tudására építve különleges felhasználói élmény jöhessen létre a járművek utasterében. A két vállalat sikeresen integrált egy több területet átfogó számítógépes sofőrtámogató rendszert egy egylapkás rendszerbe (System on Chip, SoC), amely rugalmas és költséghatékony megoldást jelent az autógyártók számára.

Ez az egyetlen elektronikus modul több autós infotainment-rendszert (in-vehicle infotainment, IVI), illetve az ADAS/AD tartományok integrációját egyszerre kezeli, miközben hatékonyan alkalmazza a különféle autóipari biztonsági integritási szintek (ASIL) szerinti követelményeket, kevesebb elektronikus vezérlőegységet használ és kevesebb helyet foglal.

Az új megoldás ideális a szoftveresen definiált járművekre (SDV) való közelgő átálláshoz és az ahhoz szükséges elektronikus architektúra megteremtéséhez. A funkciók egyetlen modulba integrálása lehetővé teszi részletes adatok valós idejű megosztását az alapvetően különböző technológiai megoldások között.

 

 

Az LG platformja egy dedikált kezelőfelületen (Human-Machine Interface, HMI) vezérelhető és lenyűgöző, egészen új felhasználói élményt kínál a járművezetőknek és az utasoknak. Az intuitív vezérlés előnyeit a felhasználók a járművekbe épített digitális kijelzők, a szélvédőre vetített ún. head-up kijelzők (AR-HUD) és egyéb vizualizációs szoftverek használatakor élvezhetik. Az új platform ráadásul az autógyártók igényei szerint teljesen testre szabható, így bármely speciális integrált kommunikációs és infotainment-rendszerrel kompatibilis.

Előre láthatóan a 2027-es modellév járművei lesznek az elsők, amelyek már az LG új platformjával érkeznek. A két vállalat másik sikeres együttműködési projektje, az LG Magna e-Powertrain egyesíti a Magna elektromos hajtásrendszerek terén szerzett szakértelmét az LG e-motorok, inverterek és fedélzeti töltők alkatrészfejlesztésében szerzett tapasztalataival.

A 2021-ben bejelentett közös vállalkozás, amely magában foglalja a mérnöki, tervezési és gyártási tevékenységet, lehetővé teszi az LG és a Magna számára, hogy proaktívan reagáljon a piaci trendekre, és innovatív megoldásokat kínáljon az ügyfelek változó igényeinek kielégítésére.

 

| Forrás: LG Electronics

A BMW Group legnagyobb napelemparkja épül fel Debrecenben
Április 10-én egy több, mint 50 hektáros területen elterülő napelempark kialakítására vonatkozó szerződést írtak alá a BMW Manufacturing Hungary Kft. és az E.ON Hungária Csoport képviselői.
Az Electrosub kiváló lehetőséget kínál üzleti kapcsolatainak frissítésére!
Az idén 5 éves fennállását ünneplő Electrosub szakkiállítás és konferencia koncepcióját a szervezők a piac igényeihez igazodva 2021-ben frissítették. A nyitva tartás két naposra váltott, és bevezették a kkv-k számára is könnyen elérhető, költséghatékony megjelenést biztosító ECO standot.
Magyar tudósok, akik nélkül ma teljesen más lenne az űrkutatás
1961. április 12-én indult útjára a Jurij Gagarin repülő őrnagyot szállító űrhajó, aki így első emberként jutott el a világűrbe. Habár ez már önmagában is óriási evolúciós ugrás volt a történelemben, az azóta eltelt 60 évben is rengeteg jelentős előrelépés történt az űrkutatás területén, melyben a magyaroknak is nagy szerepük volt.
Minőségi ugrást hoz a mesterséges intelligencia a minőségellenőrzésben
A cégek egyre nagyobb arányban helyezik át a fókuszt a mennyiségről a minőségre a szoftverek esetében is. Ehhez viszont hatékony minőségellenőrzési folyamatokra van szükség, amiben meghatározó segítséget jelentenek az olyan fejlett technológiák, mint például az automatizálás és a mesterséges intelligencia.
Az elektronikai ipar legnagyobb hazai rendezvénye – InnoElectro 2024
A Magyarországi Elektronikai Társaság idén kiemelten színes konferenciával várja látogatóit 2024. április 23–25-ig a Budapesti Olimpiai Központ A-csarnokában. 3500 m2-en több mint 100 kiállító és 100 előadás várja a látogatókat, számtalan izgalmas kerekasztal beszélgetéssel, égető témákat érintve.