Debütál az InnoElectro Nagydíj!
Március 28-án, a MOM Rendezvényközpontban ismét megnyitja kapuit az InnoElectro Kiállítás és Konferencia a találkozás lehetőségét kínálva kiállítóknak, előadóknak, látogatóknak az elektronikai ipar minden területéről.

 

A Magyarországi Elektronikai Társaság (MELT) rendezvénye a szakma széles részvételével és összefogásával valósul meg, melyen több mint 50 kiállító vesz részt. A MELT az idei évben is gazdag programmal várja az érdeklődőket a háromnapos konferencián és a kísérőeseményeken!

Ki a legjobb?

Az IPC International negyedik alkalommal szervez Magyarországon profiknak kézi forrasztási versenyt, melynek győztesei pénzjutalomban részesülnek. Nemcsak szakembereket, de lelkes diákokat is várnak a szervezők: a MELT középiskolai diákok számára rendez forrasztási versenyt! Ismét bemutatkozik a kiállításon a XXVI. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny első három helyezettje. A versenyekre jelentkezni az www.innoelectro.com oldalon lehet, ahol a megmérettetés menetéről, időpontjairól a szervezők részletes információval szolgálnak.

 

 

Díjazzuk az innovációt!

Az első alkalommal meghirdetett InnoElectro Nagydíjra a kiállítók egy-egy terméküket nevezhetik, amelyet valamilyen formában bemutatnak. Legyen az saját fejlesztésű, vagy akár forgalmazott eszköz, berendezés, vagy bármilyen termék, szoftver, szolgáltatás. A lényeg, hogy innovatív megoldású legyen, amely előremutató módon segíti az elektronikai ipar valamelyik területét. A nagydíjat háromtagú szakmai zsűri ítéli oda, melynek tagjai: Dr. Kazi Károly a MELT elnöke, a BHE Bonn Hungary Kft. ügyvezetője,  Dr. Ábrahám László, a SENSIRION Kft. vezetője, az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség elnöke és Dr. Pap László, professor emeritus, BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar.

Hibrid B2B

A HEPA, a MELT és az Enterprise Europe Network szervezésében kerül megrendezésre az InnoElectrohoz kapcsolódó B2B üzelti találkozó online és személyes jelenléttel. A fórumhoz ingyenesen lehet csatlakozni, mely csupán előzetes regisztrációt igényel: https://innoelectro-2023-expo.b2match.io!

Látogasson el ön is 2023. március 28–30-ig Budapesten a MOM Rendezvényközpontjába az InnoElectro Kiállítás és Konferenciára! Regisztráljon honlapunkon: www.innoelectro.com!

A kibertámadások helyreállítási költségei felülmúlják a biztosítási keretet
A cégek esetében a kibertámadásokból származó helyreállítási költségek felülmúlják a biztosítási lefedettséget - mutat rá a Kiberbiztosítás és kibervédelem 2024 című jelentésének eredményeire hivatkozva a Sophos információbiztonsági cég közleménye.
Gyárszimuláció az ablakgyártás automatizálásához
Néha a gyártóknak van egy listájuk azokról az automatizálási projektekről, amelyeket szeretnének megvizsgálni és megvalósítani a létesítményeikben.
Folyamatos a növekedés az ipari hálózatok piacán
A HMS Networks minden évben átfogó elemzést készít az ipari hálózatok piacáról, az új csatlakoztatott csomópontok típus és protokoll szerinti megoszlását számba véve a gyári automatizálás világában. A legfrissebb tanulmány azt jelzi, hogy az ipari hálózatok piaca tovább növekszik, 2024-re 7%-os bővüléssel.
Egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a kibertámadásokban
Az ESET legújabb Threat Report jelentése átfogó képet ad a 2023 decemberétől 2024 májusáig megfigyelt fenyegetettségi trendekről. Az adattolvaj kártevők most már generatív AI-eszközöket is felhasználnak támadásaik során.
Könnyű és rugalmas használat az alkalmazások széles spektrumán
A hangnyaláb állítható kúpjának és a kis holtzónának köszönhetően a Leuze új 420B és 412B sorozatú ultrahangos érzékelői sokféle alkalmazáshoz használhatók.