Csomagok és teherszállítók hatékony detektálása a logisztikában
A Pepperl+Fuchs több mint három évtizede fejleszt és gyárt megbízható RFID rendszereket ipari alkalmazásokhoz. Az üzemi automatizálásban ezeket a rendszereket elsősorban PLC-kkel üzemeltetik a biztonságos folyamatok és a gyártás átláthatósága érdekében.

 

Az új IUR-F800-V1D-4A UHF RFID olvasó/író eszköz a Pepperl+Fuchs termékkínálatát szélesíti ki, hogy teljes átláthatóságot biztosítson a gyártási műveletet követő logisztikai alkalmazásokban. A bevált és nemzetközileg szabványosított UHF technológiára (ISO 18000-63 vagy EPC Class 1 Gen 2) alapozott IUR-F800-V1D-4A az akár négy külső antenna csatlakoztatási lehetőségének köszönhetően az RFID-kapuk költséghatékony építését teszi lehetővé.

 

 

A Pepperl+Fuchs az új, külső antennák csatlakoztatására – különösen a logisztikai kapualkalmazásokban – alkalmas IUR-F800-V1D-4A-val UHF-olvasóval bővítette RFID-portfólióját

 

Az RFID-kapuk nagy mennyiségű címkék gyors, egyidejű észlelését teszik lehetővé a szállítás során – például a csomagok automatizált ellenőrzését a bejövő és kimenő áruknál, valamint a raktár és a gyértóterület közötti szállítás során. A begyűjtött információk zökkenőmentesen integrálhatók a meglévő háttérrendszerekbe – például ERP és MES –, így a teljes értéklánc mentén maximális átláthatóság hozható létre. Az adott alkalmazásokhoz történő optimális alkalmazkodást különféle antennatípusok biztosítják. A nagy teljesítményű UHF olvasó nagy távolságokon is lehetővé teszi az olvasást és írást. Az olvasó ezenkívül további bemenetekkel és kimenetekkel rendelkezik, például érzékelők vagy külső jelzőlámpák csatlakoztatásához. A jól látható LED-ek az aktuális működési állapotról adnak további információkat. Mind az IUR-F800-V1D-4A, mind a hozzá tartozó antennák masszív házzal készültek a zord üzemi körülmények elviseléséhez.

 

| Nyitóképen: Tárolóeszközök detektálása targoncán történő szállítás közben

A termelés visszatelepítése saját országon belülre: okok, kihívások és lehetőségek
Az offshoring - a gyártás áthelyezése az alacsonyabb költségű országokba - elvesztette fényét. Egykor az erősebb versenypozíció kiépítésének egyik módjaként tekintettek rá, ma azonban úgy tűnik, hogy sebezhetőséget és korlátokat jelent.
Elindult a Mol tiszaújvárosi műanyaghulladék kémiai újrahasznosító üzemének tervezése
Műanyagok kémiai újrahasznosítására jelentett be együttműködést a Mol-csoport és a globális folyamattechnológiával és értékorientált energetikai megoldásokkal foglalkozó Lummus Technology. A partnerség részeként megkezdődött az első Lummus Advanced Waste Plastic Recycling üzem tervezési szakasza.
Takarékos megoldás a Te otthonodba is!
A modern technológia fejlődésével egyre inkább előtérbe kerülnek az energiatakarékos megoldások, amelyek nem csak a környezetvédelem szempontjából, hanem gazdaságilag is előnyösek.
Hajtásrendszer-megoldások a szimplexitás jegyében
Ha valaki nyomon követi, melyek az aktuális felkapott témák, biztosan találkozott már a szimplexitás kifejezéssel. Az elnevezés a szimplicitás és a komplexitás összevonásából keletkezett, és első ránézésre ellentétpárt foglal magában.
Szimulációs szoftverrel állapították meg egy csésze tea keverésének leghatékonyabb módját
A tea első látásra az egyik legegyszerűbben elkészíthető ital: kell hozzá forró víz, tealevél, esetleg cukor, méz, tej vagy citrom, mindezt kicsit meg kell kevergetni, és kész is. De hogyan célszerű keverni? Körkörösen vagy oda-vissza kanálmozgatással?