"Biztosra megyünk az MRI-készülékek összeszerelésénél"
A jövő az ember-robot együttműködésé. A rendszerépítő BEC egy ilyen kollaboratív megoldást fejlesztett ki a Siemens Healthineers számára. A több tonnás tekercseket pontosan illesztik be a mágneses rezonanciás képalkotó (MRI) gépek mágneseibe.

 

Ebben döntő szerepet játszanak a Festo elektromos hengerei, amelyek biztosítják a tekercsek biztonságos rögzítését. A BEC szerelőcsarnokába belépve az első dolog, ami feltűnik, az a világ egyik legnagyobb csuklókaros robotja, amelynek teherbírása 2300 kg. Olyan, mintha valami űrtechnológiából származó high-tech eszköz lenne.

Még szemet gyönyörködtetőbb a hatalmas megfogórendszer, amelyet a BEC a robot csuklókarjára szerelt. A 3D szkennerekkel és érintésérzékeny Airskin érzékelőkkel felszerelt rendszer valóban high-tech. "Amikor a megfogó felveszi az akár 1,5 tonnás tekercseket, és behelyezi azokat egy készülő mágneses rezonanciás képalkotó gép mágneseibe, a legnagyobb pontosságra van szükség" – hangsúlyozza Hans-Günther Nusseck, a BEC projektvezetője.

Fél milliméteres pontosság

A másfél tonnás tárgyak tökéletes pontosságú kezelése lehetetlen feladatnak tűnhet, de ez a BEC alapvető kompetenciájának része. "Létfontosságú, hogy a tekercsek ne csavarodjanak vagy csússzanak el, amikor a megfogó felveszi őket és behelyezi a mágnesekbe; a tekercsek mágnesekbe való illesztésének tűrése pedig nem lehet több 0,5 milliméternél" – magyarázza Nusseck.

 

BEC - Tekercsek behelyezése a mágnesekbe:
Kollaboratív megoldás: több tonnás tekercseket helyeznek be pontosan a mágneses rezonanciás képalkotó gépek mágneseibe

 

Pontosan ez a feladata a Festo EPCC elektromos hengereivel működtetett négy támasznak. A tekercsbe való belépés után az elektromos hengerek a tekercs belső falához vezetik a tartókat. "A Festo elektromos hengerek jó választásnak bizonyultak. Kompakt kialakításúak, ugyanakkor nagy mozgástartományúak és így 13 különböző tekercsmérethez szükséges rugalmassággal rendelkeznek" – mondja Hans-Günther Nusseck automatizálási szakértő.

Erőteljes és gyengéd egyszerre

A támasztékoknak elég erősnek kell lenniük ahhoz, hogy képesek legyenek megtartani az akár 1,5 tonnás tekercseket, de ugyanakkor nem olyan erősek, hogy károsítsák azokat. "A Festo elektromos hengerek itt kiváló munkát végeznek" – hangsúlyozza Nusseck. Ami a gyakorlatot illeti, ebben az esetben a CMMT-ST szervovezérlőket nem a megfogórendszerre, hanem magára a robotra szerelték. "Ez felszabadítja a helyet a megfogón, és kevésbé bonyolulttá teszi azt" – mondja a szakember.

 

BEC - High-tech megfogó rendszer: High-tech megfogórendszer a csuklókaros roboton. Létfontosságú, hogy a tekercsek ne csavarodjanak vagy csússzanak el, amikor a megfogó felveszi őket és behelyezi a mágnesekbe; a tekercsek mágnesekbe való illesztésének tűrése pedig nem lehet több 0,5 milliméternél
 

A kompakt golyósorsós meghajtásnak köszönhetően az EPCC elektromos henger csendes működést és pontos pozicionálást garantál. Az alacsony belső súrlódás rövid pozícionálási időt és nagy dinamikus reakciót biztosít. Négy méretben, elfordulásmentes dugattyúrúddal, 500 mm-ig terjedő lökethosszal, siklócsapágyas vezetéssel kapható, és a hosszú élettartam érdekében élethosszig tartó kenést tartalmaz. Az integrált tengelykapcsoló és a kettős csapágyazás kompakt kialakítást tesz lehetővé. A motor tengelyirányban vagy párhuzamos helyzetben szerelhető, és ez bármikor megváltoztatható.

 

BEC - Elektromos hengerekkel ellátott támasztékok: Rugalmas, robusztus és precíz: a Festo elektromos hengerekkel ellátott támasztékoknak elég erősnek kell lenniük ahhoz, hogy képesek legyenek megtartani az akár 1,5 tonnás tekercseket, ugyanakkor nem olyan erősnek, hogy kárt tegyenek bennük

 

A CMMT-ST szervovezérlő PROFINET interfésszel rendelkezik a meglévő vezérlőrendszerekbe való egyszerű integrálás érdekében. "Már a projekt kezdeti szakaszában elkezdtünk együttműködni a Festo-val, hogy biztosítsuk a hajtások hatékony tervezését, méretezését és üzembe helyezését, valamint a teljes rendszerhez való illeszkedését" – magyarázza Nusseck.

Szabad és biztonságos mozgás a munkaterületen

A Siemens Healthineers ezt a rendszert használja MRI-berendezéseinek összeszereléséhez, így a tekercsek mágnesbe való behelyezését jelentősen biztonságosabbá és hatékonyabbá teszi. Az igazi fénypont azonban az, ahogyan a rendszer folyamatlépéseit automatizálták a csuklós karú robottal.

 

BEC - Szervohajtás CMMT-ST: Praktikus: a hajtás erősítők, jelen esetben a CMMT-ST szervohajtások, nem a megfogórendszerre, hanem magára a robotra vannak szerelve. Ez helyet szabadít fel a megfogón, és kevésbé bonyolultá teszi azt
 

 

A 3D szkennerekkel és érintésérzékeny Airskin érzékelőkkel ellátott szenzortechnológiának köszönhetően a rendszer szabadon és biztonságosan mozog a munkaterületen, mint egy ember-robot együttműködésen alapuló megoldás. Ennek eredményeként nincs szükség biztonsági kerítésre. Az emberek szerepe kizárólag az MRI-gép gyártásának ezen első lépésének ellenőrzéséből áll. A rendszerben lévő érzékelők gondoskodnak a biztonságról.

"Pontosan ez az ember-robot együttműködés az, amit mi a mi USP-nknek tekintünk" – magyarázza Nusseck. Megemlíti az orvostechnika más alkalmazásait is, ahol BEC-rendszereket használnak, például a sugárterápiában a betegek rendkívül pontos pozicionálására a sugárforrásnál, vagy azt a robotot, amely a csuklós karra szerelt üléssel a hullámvasutat szimulálja.

(Nyitóképen: BEC - Együttműködés a Festo-val: Hans-Günther Nusseck, a BEC projektmenedzsere (balra) és Timo Kloker, a Festo értékesítési mérnöke a Festo elektromos hengerek rendszerben való alkalmazásáról beszélgetnek)

Új tulajdonságú anyagok, eltérő elveken működő eszközök - ez a nanotechnológia
A nanotechnológia vívmányai mára az élet és a tudomány minden területén jelen vannak a hétköznapi naptejektől az élelmiszer- és ruhaiparon át a génsebészetig. A globális nanotechnológiai piac értéke 2025-re elérheti a 306 milliárd eurót.
Káosztól a kontrollig: komplex modellek megszelídítése
Önnel is megesett már, hogy összeomlott a szoftvere egy nagy összeállítási modell betöltésekor? Vagy, hogy az alkatrészmodellek nem kapcsolódtak az ERP-vel? Előfordult-e már Önnel, hogy nem tudott lefuttatni bizonyos vizsgálatokat a komplex termékeken, mint például tömegszámítás, vagy ütközésvizsgálat?
BMW GROUP CAREERS IN FEBRUARY
At the BMW Group, everything starts with passion. It turns a profession into a vocation. It drives us to keep reinventing mobility and bring innovative ideas onto the roads. Enthusiasm for joint projects turns a team into a strong unit where every opinion is valued. It is only when expertise, highly professional processes and enjoyment of work unite that we can shape the future together.
Technológiák, melyekre már most érdemes figyelmet fordítani
Háború, járvány, recesszió, válság. Vállalat legyen a talpán, aki ilyen körülmények között jól tud teljesíteni. A krízisben azonban ott van a lehetőség is, hiszen aki megtalálja a legjobb módszert a túlélésre, az versenyelőnyre tehet szert.
A BMW a jövőbe a dolgozóit is magával viszi
Gőzerővel halad a BMW Group Gyár Debrecen építése, ahol elsőként a keleti adatközpont épületét fogják átadni, várhatóan egy hónapon belül, ahova átadás után az informatikai részleg fog beköltözni.