Azonosítsa magát! És termékét
Gyártással foglalkozó szakemberként Ön is tudja, mekkora problémát jelenthetnek az azonosítatlan alkatrészek és késztermékek. A profi jelölőcímkék megszüntetik az ezzel kapcsolatos gondokat, és javítják a munka hatékonyságát.

 

Egy profi a megfelelő eszközzel a kezében mindig gyorsabban és jobb eredménnyel végzi el a munkát. Az azonosítási igények kielégítésére is számos megoldás létezik, de a legnagyobb rugalmasságot mindig az biztosítja, amelyikkel helyben és igény szerint hozhatjuk létre a saját címkéinket.

Napjainkban minden korábbinál több megoldás áll rendelkezésre az azonosításra. A fejlett biometrikus rendszerektől a legmodernebb azonosító szoftverekig a vállalkozások és a hatóságok számos eszközhöz és technológiához férhetnek hozzá az egyének személyazonosságának ellenőrzéséhez. A piacon elérhető sok márka közül a funkcionális követelmények és az alkalmazási területek alapján kell választani.

Az Antra ID Kft.-nél 1990 óta dolgozó Bihari Gyula irodavezető egyben a címke üzletág vezetőjének is számít, tehát tulajdonképpen sosem távolodott el a cég alapjaitól, az Antra ugyanis árazógépek és címkenyomtatók, valamint a tartozékok forgalmazásával kezdte a működését. Több mint három évtized alatt elképesztő átalakuláson ment keresztül a nyomon követés és az azonosítási technológia. Más-más vonalkódot használ a gyártás, illetve a kereskedelem, az Antra ID pedig a gyártás világa felé mozdult el – nem véletlenül, hiszen minél komplexebb és igényesebb a rendszer, annál inkább megéri őket foglalkoztatni.

Helyben és igény szerint

„A gyártásban használt nyomon követési és azonosítási technológiák közül gyakorlatilag mindennel foglalkozunk – árulta el Bihari Gyula. – A jó minőségű címke, valamint a jól megtervezett és jól elkészült nyomtatás elengedhetetlen a hatékony működéshez. Ezért érdemes egy szakértővel konzultálni. A nyomtató és a címke nem megfelelő kialakítása magát a címkenyomtatót és a nyomtatófejek életciklusát is befolyásolja, növelve ezzel a karbantartási költségeket. A magasabb üzemeltetési költség mellett a rosszul megtervezett és nyomtatott címkék a leolvasási folyamatot is megnehezítik.

Termékportfóliónkban az egyszerű, nem nyomtatott papírcímkéktől, a poliésztertől, poliamidtól és egyéb szintetikus anyagoktól az 1 400 °C-ig ellenálló kerámiákig és a vonalkódhoz készült roncsoló biztonsági címkékig minden megtalálható. Keretszerződés esetén nemcsak a címkéket szállítjuk havonta, hanem a címkenyomtatók megelőző karbantartását is elvégezzük. Jelölünk papíron, műanyagon, fémen és bármilyen más felületen, továbbá időjárásálló megoldásokat is kínálunk. A logisztika számos területén használják az általunk forgalmazott címkéket, címkenyomtatókat és vonalkódolvasókat.”

 

 

Jelölőcímkét számtalan helyen be lehet szerezni, de ennek megfelelően számtalan eltérés is lehet köztük, amik mind kihatnak majd a későbbi alkalmazási lehetőségeire, és ezzel a logisztikai folyamat hatékonyságára is. A fő kihívás az adott környezetben az adott alkalmazásnak megfelelő címke kiválasztása. Az alkatrészcímkéknél követelmény a jó tapadás, a fennmaradás és az olvashatóság. Kevés annál bosszantóbb dolog van, mint amikor egy címke a padlóra esik vagy olvashatatlanná válva akasztja meg a logisztikai folyamatot.

 

Bihari Gyula, az Antra ID Kft. kellékanyag üzletfejlesztési vezetője

 

Az Antra a 30 éves tapasztalatának, a vonalkódok és az RFID technológia átfogó ismeretének  köszönhetően pontosan tudja, hogy melyik anyag, méret és nyomtatási technológia szükséges a megfelelő működéshez, és mely címkék és tag-ek alkalmasak a rendszerek és komplett megoldások (nyomtatott/programozott címkék/tag-ek) számára. A cég kész címkemegoldásokat is kínál azon ügyfelek számára, ahol mechanikailag ütésálló, nedvességálló, hőálló és oldószerálló címkékre van szükség.
 
A 2022-től a Közép-európai Automatizálási Holding nemzetközi hátterét is élvező Antra ID által megkötött címkeforgalmazási szerződésekben nemcsak a kiváló minőségű címkék időben történő leszállítása, hanem az érintett nyomtatók karbantartása is szerepel. Nincs tehát több egymásra mutogatás, az egy kézben összpontosuló azonosítástechnika a zökkenőmentes logisztika egyik alapköve lehet. Néhány beszerző figyelmét elkerülheti a címkék és a festékszalagok kompatibilitási kérdése – az Antra ezeket együtt kínálja, garanciát vállalva a későbbi hibátlan működésükre. Új anyag megjelenése esetén az Antra házon belüli teszteket is végez – ez főleg a fényes műanyag felületek esetében lehet kulcsfontosságú –, és csak a megbízható rendszert adja ki a kezéből.

Sci-fi a papírmentes üzem víziója?

Már egy évtizeddel ezelőtt is lehetett hallani azokat a szakértői véleményeket, hogy a papíralapú jelölőcímkék világának leáldozott, a jelen és a jövő a digitális azonosítási technológiáé. Az RFID – minden előnye ellenére – továbbra sem szorította ki mindenhonnan a vonalkódokat, aminek oka egyrészt a költségvonzat, másrészt az „örök” emberi tényező.

 

 

A vizuális azonosítás lehetősége ugyanis csak nem akar kimenni a divatból még a legmodernebb gyártástechnikát alkalmazó iparcégek esetében sem. Ha a raktárban mobil eszközök nélkül mozog egy munkavállaló, akkor csak nyomtatott címkék révén ismeri fel, hogy milyen termék van előtte. A papíralapú címkék kezelése tehát még jó ideig ad feladatot az olyan logisztikai szakértők számára, mint az Antra ID Kft.

 

 

„Ezzel együtt mi is átfogó ismeretekkel rendelkezünk az RFID-technológia terén, amit sikerrel vezettünk be a legnagyobb hazai iparcégeknél. Aktív, félpasszív és passzív címkékből álló termékportfóliónk az egyszerű, nyomtatható címkéktől az egyedi kemény címkékig terjed, amelyek a rendkívül erős mechanikai hatásoknak is ellenállnak. Bár az RFID címkék költségértéke magasabb, mint más címkéké, cserébe sokkal több adat tárolására és feldolgozására képesek – tette hozzá Bihari Gyula. – Hosszú évekig a multinacionális cégek közül kerültek ki az ügyfeleink, de az utóbbi időben a kis- és középvállalkozások is felfedezték az adatgyűjtés és a nyomon követhetőség előnyeit. Nagyon jól ismerjük a logisztikai folyamatokat, ezért már a koncepció megtervezésétől kezdve tudjuk segíteni az ügyfeleinket. Nem technológiát, hanem megoldást szállítunk.”

Már várja az érdeklődőket a Schneider Electric Fenntarthatósági Iskolája
A technológiai nagyvállalat eredetileg saját munkatársai számára indította el a három fő fejezetből álló képzési programot.
Bionika, robotika és spinoff fejlesztések az idei Innovációs Napon
Hatodik alkalommal rendezi meg a kutatókat és ipari partnereket összekötő eseményét, az Innovációs Napot a Műegyetem - FIEK (Felsőoktatási Innovációmenedzsment és Együttműködési Központ) június 8-án.
Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?
Az ipari igények az egyre kifinomultabb technológiák felé mutatnak. A termelő berendezések termelékenységével, hatékonyságával, pontosságával és megbízhatóságával szemben támasztott követelmények egyre magasabbak.
Megerősítette pozícióit a skandináv piacon a Vajda-Papír Csoport
A Vajda-Papír Scandinavia AS az egyetlen magyar tulajdonosi kézben üzemeltetett, napi fogyasztási cikkeket előállító és exportáló vállalat Norvégiában. A cég régiós jelenlétének és exporttevékenységének erősítése érdekében a Vajda-Papír további piacbővítő lépéseket tervez.
Magyarországról is hozzáférhetünk digitálisan az EU szolgáltatásaihoz
Az Evrotrust eID az első tagállami eID rendszer, amely egyszerű digitális hozzáférést és azonosítást biztosít magyar magánszemélyeknek és vállalatoknak egyaránt az Európai Unió közigazgatási szolgáltatásaihoz.