Álom vagy valóság?
A Haas Automation magyarországi képviselete és a CAD-CAM Solutions Kft. idén is megrendezi a tavaly nagy sikert aratott, „Gyártásautomatizálási napok” néven ismert hagyományos házi kiállítást.

 

A Gyártásautomatizálási napok 2022 című szakmai rendezvény dedikált célja az automatizálás előmozdítása, a vállalkozások célja ugyanis nem lehet más, mint hogy adott munkamennyiséggel minél nagyobb értéket állítsanak elő. Az automatizálás ezért már a kisvállalkozások körében is elkerülhetetlen ipari trenddé vált.

Napjaink hektikus energiapiaci és geopolitikai változásai egyre nagyobb kihívás elé állítják hazánk ipari szereplőit, így egyre inkább teret nyer a technológiai optimalizáció. A rendezvénysorozat idei felvonásában szakmai partnereink közreműködésével kerülnek bemutatásra azok a megoldások, melyekkel egy energia- és költséghatékony, automatizált, egyedi alkatrészek gyártására is képes termelési rendszer is felépíthető.

 

 

Az előadások során lépésről lépésre veszik a modern megfogórendszerek, a minőségi szerszámok, a megbízható megmunkálóközpontok és a teljes gyártási technológiát keretbe foglaló szoftverek jelentőségét. Az előadók azt a kérdést is feszegetik majd, hogy milyen cégre szabott Ipar 4.0 megoldások segíthetik az energiahatékonyságot a tervezéstől a gyártás-előkészítésen át egészen a gyártásig.

Ha november, akkor Gyártásautomatizálási napok Székesfehérváron

A szakmai partnerek által tartott előadások és műhelymunkák közül minden látogató kiválaszthatja a számára leginkább érdekes témakört. A rendezvénynek helyet adó CAD-CAM Solutions Kft. az egyedi gyártás robotizációs lehetőségeiről, a tudásalapú automatizált gyártástervezésről, az energiahatékony gyártást célzó költségkalkuláció fontosságáról, valamint a TopSolid automatizálásban betöltött szerepéről beszél majd. A Schunk a befogástechnikai megoldásokat, a Haas a vezérlők automatizálási lehetőségeit, valamint az UMC500SS és a VF4SS gépeket mutatja majd be. Az Iscar a szerszámtechnológiák automatizációs lehetőségeit és az acélmegmunkálásban használt multifunkciós megoldásokat, a Motorex pedig az automatizált emulziókezelést emeli majd ki.

 

Gyártásautomatizálási napok 2022
 
Helyszín: CAD-CAM Solutions Kft. technológiai központ, 8000 Székesfehérvár, Farkasvermi út 56.
Időpont: 2022. november 17–18. 8:30–16:00
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
 
 

 

Megbízható energiaellátás - 100%-os rendelkezésre állás a tápellátásban
Az ágazatok egyre nagyobb mértékű villamosításával, hálózatba szervezésével és automatizálásával egyre nagyobb a függőség a megbízható áramellátási megoldásoktól, hiszen a nem tervezett üzemleállások magas költségeket okoznak. Tarts velünk és tudd meg, hogyan szolgáltass megbízható energiát a váratlan leállások elkerülése érdekében!
Több rugalmasságra lesz szüksége a hazai villamosenergia-rendszernek
Becslések szerint 150-180 ezer okosmérővel felszerelt fogyasztó lehet Magyarországon, ami 4,7 millióra is nőhet 2030-ig, ha a magyar piac követi a nyugat-európai trendeket.
Kiberbiztonság - mindkét oldalon hadrendbe áll az MI
Napjaink gyors ütemű technológiai fejlődése különösen nagy hatással van a kiberbiztonságra. Felgyorsult a macska-egér játék: a kiberbűnözők a legmodernebb eszközökkel és módszerekkel finomhangolják a tevékenységeiket a legújabb védelmi vonalak megkerüléséhez.
Továbbra is államiak a legnagyobb felvásárlási tranzakciók Magyarországon
A legnagyobb értékű ügyletet 2023. november közepén jelentették be: ez a magyar állami tulajdonú Corvinus International Investments 15 százalékos Erste Bank Hungary részesedésének 232 millió euró értékű értékesítése volt a bank magyarországi anyacégének.
Márciustól emelkednek a munkavédelmi és munkaügyi bírságok
A munkavállalók egészségének és jogszerű foglalkoztatásának elősegítése miatt ezért érdemben emelkednek a munkavédelmi és foglalkoztatás-felügyeleti szabálytalanságok bírságtételei 2024. március elsejétől.