Akvizícióval erősödik a Bosch Rexroth gyártásautomatizálási portfóliója
A német technológiai nagyvállalat gyártásautomatizálási üzletágának bővítésébe invesztál, és megállapodott a mozgásvezérlésre specializálódott Elmo Motion Control Ltd. felvásárlásáról, melynek székhelye az izraeli Petach-Tikvaban található.

 

Az Elmo az ipari automatizálás területére fejleszt és gyárt  csúcskategóriás elektromos szervohajtásokat és mozgásvezérlőket. A cégnek körülbelül 330 munkatársa van. A nagy teljesítményű, rendkívül helytakarékos és precíz hajtások kiegészítik a Bosch Rexroth termékportfólióját a ctrlX AUTOMATION automatizálási platformhoz kapcsolódóan.

Folyamatosan nő az igény az intelligens automatizálási és Ipar 4.0-s megoldások iránt, amelyek fokozzák a gyárak termelékenységét és erőforrást takarítanak meg. „A Bosch Rexroth-nál a gyártásautomatizálás egyértelműen fókuszterületnek számít. Portfóliónkat folyamatosan olyan innovatív termékek fejlesztésével erősítjük, mint a ctrlX AUTOMATION, valamint megfelelő felvásárlásokkal, mint például az Elmo” – mondja Thomas Fechner, a Bosch Rexroth automatizálási és villamosítási megoldások üzletágának vezetője.

Újabb építőelem a jövő gyárához

Az akvizíció az Elmo innovatív erejét és dinamikáját a Bosch Rexroth gyártásautomatizálási szakértelmével egyesíti. A Bosch célja az Elmo képességének fejlesztése a csúcskategóriás hajtás- és szervovezérlők tervezésében és gyártásában. Az Elmo továbbra is izraeli vállalatként működik, helyi vezetéssel és a jelenlegi munkatársak alkalmazása mellett.

Csak a padló, a mennyezet és a falak fixek. Minden más rugalmasan alakítható – a Bosch Rexroth így látja a jövő gyárát. A vállalat folyamatosan olyan megoldásokat vezet be a piacra, amelyek tökéletesen illeszkednek ebbe a koncepcióba. Az Elmo intelligens, rendkívül kompakt és robusztus hajtásai ideálisan kiegészítik a Bosch Rexroth portfólióját.

„Az Elmo technológiája lehetővé teszi, hogy okostelefon méretű hajtásokat integráljunk például robotokba vagy önvezető szállítójárművekbe” – mondja Fechner. „Az Elmo technológiák tehát olyan új alkalmazási területeket nyitnak meg, amelyek speciális technológiai kihívásokat jelentenek. Ilyenek például az önvezető szállítójárművek, a kiszolgáló robotika vagy a hajtások decentralizált elrendezése a gépekben. Az Elmo termékei itt mutatják meg erősségeiket a mozgási teljesítményükkel, kompaktságukkal, energiahatékonyságukkal és nagyfokú precizitásukkal.”

Haim Monhait, az Elmo Motion Control alapító tulajdonosa így nyilatkozott: „Az Elmo nemcsak azért csatlakozik a Bosch Rexroth-hoz, mert termékeink jól kiegészítik egymást, hanem azért is, mert a vállalat a gyártásautomatizálásban ügyfélorientált megközelítést követ, meggyőző növekedési ambíciókkal. Az Elmo továbbra is innovatív, intelligens és élvonalbeli mozgásvezérlő megoldásokat fejleszt a gépek teljesítményének javítása érdekében, mindezt ügyfeleink javára.”

Az Elmo Motion Control technológiailag kifinomult, mégis kompakt szervohajtásokra és mozgásvezérlésre specializálódott. Ezek az elektromos szervohajtások és mozgásvezérlők rendkívül intelligensek, és teljes mértékben igazolt működési biztonságot kínálnak. A termékek különösen alkalmasak a félvezető-, elektronikai, elektromos-, robot-, orvostechnikai, önvezető szállítórendszerek (AGV), automata raktározási, valamint a csomagoló- és élelmiszeripar számára.  Az Elmo-t 1988-ban az izraeli Tel-Aviv melletti Petach Tikva-ban magántulajdonú vállalatként alapították. A cég székhelye mellett egy összeszerelő telephelyet is üzemeltet Lengyelországban.

 

Beruházás a gyártásautomatizálásba

A Bosch Rexroth már 2022 tavaszán megszerezte a Kassow Robots többségi részesedését. A mintegy 25 munkatárssal működő dán vállalat olyan kollaboratív robotokat (kobotokat) gyárt, amelyek az ipari gyártásban sokféle módon felhasználhatók. A kobotok nagy teherbírást és karkinyúlást kínálnak, és a legszűkebb helyeken is képesek dolgozni: a Kassow Robots hét tengellyel felszerelt kobotja a sarkokat is könnyedén eléri karjával, páratlan rugalmasságot kínálva a piacon.

 

Róma a helyi villamosenergia-hálózat rugalmasságát teszteli
A RomeFlex projektben az egyre növekvő energiaigényekre készítik fel a város elektromos infrastruktúráját, a Siemens közreműködésével.
Saját villamosenergiát termel a Suzuki esztergomi gyára
A napelempark teljes beruházása csaknem két évig tartott és 2 millió euróba került. A vállalat így éves szinten csaknem 270 millió forintot spórol meg és több mint 1700 tonnával csökkenti a közvetett szén-dioxid-kibocsátást.
Okostelefontól a robotikáig - új digitális ökoszisztéma épül
A Xiaomi az MWC Barcelona 2024 rendezvényen bemutatta az új Human x Car x Home stratégia jegyében kifejlesztett okos ökoszisztémáját, amely új fénybe helyezi a technológiai integráció fogalmát.
Már lehet regisztrálni az első ipari digitalizációs fesztiválra
A Smart Manufacturing Festival - "A fejlődés társadalmasítása!" rendezvény több mint 30 helyszínen, mintegy 50 féle program várja a látogatókat 2024. február 26. és március 8. között - közölte az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség (NTPSZ).
Kevesebb selejt a digitális kiesztergálófej-beállításnak köszönhetően
A Seco Axiabore és az Axiabore Plus digitális axiális kiesztergálófejek kiküszöbölik a fáradságos, pontatlan kiesztergálófej-beállítást, amely során selejt munkadarabok keletkezhetnek. A széles digitális kijelzőnek köszönhetően a beállítás gyorsan és hatékonyan elvégezhető.