A világ legkisebb integrált mozgásvezérlője
A FAULHABER 22xx...BX4 család erőteljes kefe nélküli motorjaiba integrált új 22xx…BX4 IMC mozgásvezérlő funkcióinak széles skálájával és kiemelkedő teljesítményével változatos alkalmazási megoldásokat tesz lehetővé.

 

A bővítés csak a motorhoz képest 18 mm, mely tartalmazza a teljes szervovezérlőt és egy 12 bites jeladót. Ezen felül a motorok teljes teljesítménye felhasználható minden különböző kivitelezésben. Az RS232 csatlakozóval szerelt változat PC-vel vagy beágyazott fölérendelt egységgel egyaránt összekapcsolható. A CANopen változat tökéletesen illeszkedik az ipari automatizálási hálózatokhoz. Teljes mértékben megfelel a CiA 402 szervohajtás szabványnak és ez lehetővé teszi a tipikus PLC-k közvetlen támogatását. De még az RS232 verzió használatával is több meghajtó vezérelhető a fölérendelt egység egyetlen portjával.

Az olyan jellemző feladatok, mint a meghajtó elhelyezése, közvetlenül elvégezhető az integrált mozgásvezérlő helyi digitális és analóg I/O-ival. Alternatív megoldásként mindkét változat fölérendelt egység nélkül, „önálló” módban is használható. A digitális és analóg I/O-k rugalmasan használhatók helyi vezérlési feladatokhoz vagy az egyedien beállított és a tényleges értékekhez egyaránt. A kompakt 22xx…BX4 IMC természetesen a FAULHABER termékcsalád számos termékével kombinálható, ideértve a kompakt GPT-hajtóműveket és az új FAULHABER 22L lineáris aktuátorokat.

Hatékony és rendkívül dinamikus

A beépített áramszabályozás automatikusan megvédi a rendszert a túlterheléstől, továbbá diagnosztikai funkcióval is rendelkezik. Támogatja a nyomaték, a sebesség vagy a helyzet szabályozását a szervohajtás szabványai szerint. Ezekhez a jellemzőkhöz alacsony EMC-kibocsátás párosul, és a kötelező CE-címke is megtalálható a készüléken.

Az új 22xx…BX4 IMC integrált mozgásvezérlővel felszerelt, kefe nélküli motorok két hosszúságban érhetők el, amelyhez kategóriaelső térfogat-teljesítmény arány, valamint kiemelkedően dinamikus vezérlési jellemzők párosulnak. Számos különféle piaci szegmensben alkalmazhatók, ideértve például az orvosi és a laboratóriumi technológiákat, az automatizálást, a robotikát és a speciális ipai gépeket.

Kompakt és teljes körű megoldás bizonyított minőségben

Az átmérőnek megfelelő kialakítás olyan rendszerszintű megoldást kínál a felhasználóknak, amely minimálisra csökkenti a hely- és erőforrásigényt, valamint a kábelezési követelményeket. Egyszerűen csatlakoztassa az alkalmazáshoz, és már meg is kezdheti a használatot. A FAULHABER ingyenes Motion Manager 7.1 szoftvere továbbá valószínűleg a legjobb eszköz a kategóriájában az egyszerű konfigurálásokhoz és rendszerek integrációjához. A rendszer egyszerűen beállítható a felhasználói kezelőfelületről, amely a speciális diagnosztikai funkciókhoz is hozzáférést biztosít. Az eszköz azonnali használatához az RS232-, a CANopen- és az USB-interfésszel ellátott változatokhoz egyaránt beszerezhetők programozási adapterek.

 

 

A termelés visszatelepítése saját országon belülre: okok, kihívások és lehetőségek
Az offshoring - a gyártás áthelyezése az alacsonyabb költségű országokba - elvesztette fényét. Egykor az erősebb versenypozíció kiépítésének egyik módjaként tekintettek rá, ma azonban úgy tűnik, hogy sebezhetőséget és korlátokat jelent.
Elindult a Mol tiszaújvárosi műanyaghulladék kémiai újrahasznosító üzemének tervezése
Műanyagok kémiai újrahasznosítására jelentett be együttműködést a Mol-csoport és a globális folyamattechnológiával és értékorientált energetikai megoldásokkal foglalkozó Lummus Technology. A partnerség részeként megkezdődött az első Lummus Advanced Waste Plastic Recycling üzem tervezési szakasza.
Takarékos megoldás a Te otthonodba is!
A modern technológia fejlődésével egyre inkább előtérbe kerülnek az energiatakarékos megoldások, amelyek nem csak a környezetvédelem szempontjából, hanem gazdaságilag is előnyösek.
Hajtásrendszer-megoldások a szimplexitás jegyében
Ha valaki nyomon követi, melyek az aktuális felkapott témák, biztosan találkozott már a szimplexitás kifejezéssel. Az elnevezés a szimplicitás és a komplexitás összevonásából keletkezett, és első ránézésre ellentétpárt foglal magában.
Szimulációs szoftverrel állapították meg egy csésze tea keverésének leghatékonyabb módját
A tea első látásra az egyik legegyszerűbben elkészíthető ital: kell hozzá forró víz, tealevél, esetleg cukor, méz, tej vagy citrom, mindezt kicsit meg kell kevergetni, és kész is. De hogyan célszerű keverni? Körkörösen vagy oda-vissza kanálmozgatással?