A tökéletesség iránti vágy a termelésben? Reális!
Az ipari termelésben mindig ott van a tökéletesség iránti vágy, azonban gyakran előfordul, hogy minden látszólagos tökéletesség ellenére még mindig fennállnak olyan kihívások, melyeket nehéz megmagyarázni és megoldani. Ezen kihívások egyike a gyártási folyamatok hatékonyságának növelése és optimalizálása.

 

 

Pörögjön fel a termelés! Ne hagyja ki a forradalmi CAM szoftverről szóló ingyenes webinárt!

CAM PRO: Megmunkálásban a csúcson

Kétrészes webinár: 2023. 09. 06. 10:00 – 11:00 és 2013. 09. 13. 10:00 – 11:00

 

Tömeggyártás vs. egyedi gyártás

A termelési folyamatok során számos kérdés felmerülhet. Hogyan határozzuk meg, hogy a lassú termelés oka valóban a gép lassúsága-e? Hol vesztünk sok időt a folyamat során? Az egyedi termékek esetén például a gép NC programozása lehet az egyik legidőigényesebb lépés, és nem mindig egyértelmű, hogy a beállítások tökéletesek-e. Emiatt könnyű lehet azt hinni, hogy minden rendben van, miközben a valóságban sok idő és energia vész kárba.

A tömeggyártás során pedig a másodpercek megtakarítása válik kiemelten fontossá. Hogyan lehetne hatékonyabban átállni a termelési folyamatok között? Hogyan lehetne szabványosítani a munkafolyamatokat, hogy maximálisan kihasználjuk az erőforrásokat? Ezek a kérdések a piaci verseny szempontjából is kiemelten fontosak.

Van megoldás!

Azonban van egy megoldás, amely hatékonyan segíthet mindezen problémák leküzdésében: a CAM rendszerek. A CAM szoftverek nem csak a megmunkálások tervezésére szolgálnak, hanem számos egyéb funkciót is kínálnak a termelés hatékonyságának maximalizálására.

A CAM rendszerek segítségével könnyedén kezelhetjük a gyártással kapcsolatos adatokat, a tervezési és megmunkálási modulok együttes jelenléte pedig lehetővé teszi, hogy folyamatosan finomhangoljuk a folyamatokat anélkül, hogy leállítanánk a termelést. Az automatizált szerszámpályák és optimalizált mozgások lehetővé teszik, hogy a gépek még hatékonyabban dolgozzanak, és a valós G-kód alapú szimuláció segítségével a tervezett folyamatokat átvizsgálhatjuk, még mielőtt a fizikai valóságba átültetnénk azokat.

 

 

A CAM rendszerek további előnye, hogy kiküszöbölik az adatfordítás és a manuális műveletek szükségességét, így lehetővé téve a tervek könnyed átadását a virtuális világból a fizikai világba. Ezzel a hatékonyabb megmunkálási folyamatok révén jelentős költségmegtakarítás érhető el a nyersanyagok, energiafelhasználás és gyártási idő terén.

Hatékonyság a csúcsra járatva

A CAM PRO segíti a felhasználókat a korszerű megmunkálógépekben rejlő lehetőségek kihasználásában, az optimális megmunkálási mód megtalálásában.

Regisztráljon a „CAM PRO: Megmunkálásban a csúcson” kétrészes webinárra, és ismerje meg, hogyan formálhatja át ezzel a CAM rendszerrel a gyártási folyamatait!
1. rész: 2023. 09. 06. 10:00 – 11:00
2. rész: 2023. 09. 13. 10:00 – 11:00

 

 

Kevesebb selejt a digitális kiesztergálófej-beállításnak köszönhetően
A Seco Axiabore és az Axiabore Plus digitális axiális kiesztergálófejek kiküszöbölik a fáradságos, pontatlan kiesztergálófej-beállítást, amely során selejt munkadarabok keletkezhetnek. A széles digitális kijelzőnek köszönhetően a beállítás gyorsan és hatékonyan elvégezhető.
Biztató kilátások a magyar űripar előtt
A 4iG Nyrt. űripari és technológiai érdekeltségeit az iparág globális növekedési lehetőségeit jobban kihasználó önálló társaságba vonja össze. A 4iG Space and Technology Zrt. feladata lesz a cégcsoport érdekeltségébe tartozó űripari- és műholdgyártási, autonóm repülőgépek (UAV) fejlesztésével és gyártásával, drónvédelemmel, továbbá a védelmi digitalizációs szolgáltatásokkal kapcsolatos tevékenységek irányítását.
Megbízható energiaellátás - 100%-os rendelkezésre állás a tápellátásban
Az ágazatok egyre nagyobb mértékű villamosításával, hálózatba szervezésével és automatizálásával egyre nagyobb a függőség a megbízható áramellátási megoldásoktól, hiszen a nem tervezett üzemleállások magas költségeket okoznak. Tarts velünk és tudd meg, hogyan szolgáltass megbízható energiát a váratlan leállások elkerülése érdekében!
Az MI az új aranyláz: aranyat ássunk, vagy inkább ásókat adjunk el?
A Bobcats Coding mesterséges innovációs (MI) útmutatót készített vállalati döntéshozóknak, amely áttekintést nyújt a mesterséges intelligencia gyors felíveléséről a befektetési piacon, egyúttal kézzelfogható tanácsokkal is szolgál az MI iránt érdeklődő vállalkozások stratégiai tervezéséhez és kockázatértékeléséhez.
Több rugalmasságra lesz szüksége a hazai villamosenergia-rendszernek
Becslések szerint 150-180 ezer okosmérővel felszerelt fogyasztó lehet Magyarországon, ami 4,7 millióra is nőhet 2030-ig, ha a magyar piac követi a nyugat-európai trendeket.