A felhasználói igények irányítják a megmunkálóközpont fejlesztését
Az olyan újítások, mint a nagyobb orsónyomaték, az intelligens előtolás-vezérlés és menetmegmunkálás csak néhány azok közül, amelyek az új nagy teljesítményű, megbízható FANUC ROBODRILL α-DiB Plus megmunkálóközpont fejlesztését vezérelték.

 

A ROBODRILL-ek ráadásul mostantól elérhetők a FANUC legújabb 31i-B Plus vezérlőjével is. „Tisztán a felhasználói igényeket követve fejlesztettük tovább a legnépszerűbb szerszámgépeinket – mondja Stefan Raff, a FANUC Europe ROBODRILL és ROBOCUT divíziójának értékesítési vezetője. – Itt, a FANUC-nál a fejlesztések nem találomra születnek, a ROBODRILL minden egyes újdonságát az ügyfeleink igényei és kérései szerint határoztuk meg. Ezért ez a legjobb ROBODRILL, amit valaha gyártottunk.”

Az egyik ilyen fejlesztés a különleges anyagú munkadarabok megmunkálása iránti igény, mostantól ezek is forgácsolhatók az új ROBODRILL-lel. Számos ágazatban, így az autó- és járműiparban, az alkatrészek tömegének csökkentése a cél, ezért egyre több üzemben használnak speciális anyagokat, és szükség van ezek pontos megmunkálására is. Ezek megfelelő merevségét csak a speciális, robusztus betétek tudják biztosítani, amiknek a megmunkálásához további fejlesztésekre volt szükség. Megmunkálásukhoz pedig elengedhetetlen egy nagy nyomatékú szerszámgép.

 

 

A kompakt FANUC ROBODRILL α-DiB Plus akár 100 Nm-t is leadhat az új, nagy nyomatékú orsóval, ami 70 százalékkal több, mint a korábbi felszereltségként elérhető standard orsóé. Ez a nyomatékérték nagyon magas egy ilyen méretű géphez képest, ami lehetőséget nyújt arra, hogy a felhasználók gazdaságosan érjenek el kimagasló forgácsolási minőséget és paramétereket.

Az okos választás

A ROBODRILL α-DiB Plus egy sor intelligens funkciót kínál a felhasználóknak. Ezek közé tartozik az automatikus paraméterválasztás: például amikor a gép a nagyobb fogásmélység miatt a nyomaték jelentős növekedését tapasztalja, automatikusan csökkenti a vágási sebességet, hogy ezzel elkerülje a túlterhelést. Hasonlóképpen, amikor a fogásmélység csökken, a gép automatikusan növeli a korábbi előtolási sebességet.

Szintén újdonság a menetkészítő funkció, amely az Emuge innovatív Punch Tap szerszámának előnyeit használja ki. A hagyományos menetvágás során a menetvágó szerszámot hajtják be és ki a furatba. Az Emuge Punch Tap innovatív formája azonban jóval kevesebb fordulattal hoz létre menetet, így a hagyományos menetkészítési eljárásokhoz képest akár 75 százalékkal csökkenti a menetmegmunkálási időt, miközben energiát is megtakarít. Az autóiparban az ügyfelek igényeinek megfelelően kifejlesztett menetmetsző eljárás ma már a ROBODRILL α-DiB Plus gépek alapfunkciója.

Vegye át az irányítást!

A ROBODRILL fejlesztéseinek kulcsa a FANUC 31i-B Plus vezérlés, amely kiváló felhasználói felületet biztosít az egyszerű programozáshoz és a beállításokhoz. A 31i-B Plus kifejezetten a többtengelyes, nagy sebességű és nagy pontosságú megmunkáláshoz kínál olyan felhasználói előnyöket, mint a gyors megmunkálás a FANUC Fast Cycle Time technológiával vagy a kiváló minőségű felületkezelés a Fine Surface technológiával. A megnövelt SRAM memória az opcionális funkciók rugalmasabb konfigurálásához áll rendelkezésre. Továbbá a ROBODRILL α-DiB Plus támogatja az összes főbb ipari kommunikációs protokollt, hogy az ügyfelek kihasználhassák a valós idejű termelésfelügyelet és adatelemzés számos előnyét.

 

 

Az új vezérléssel és a rugalmas kommunikációval a FANUC továbbfejlesztette a DDRiB közvetlen meghajtású forgó negyedik tengelyes opcióját is, ahol a maximális fordulatszám most már 300 fordulat/perc (a korábbi 200 fordulat/perc helyett). Ezenkívül a FANUC 0,8-ról 0,5 másodpercre csökkentette a befogási időt, és 500-ról 700 Nm-re növelte a tengelyek szorítónyomatékát.

A négytengelyes műveletekhez használható, forgótárcsás DDR-TiB egységen a maximális terhelés mostantól 200 kg (150 kg helyett), míg a befogási nyomaték 1 100 Nm-re nőtt, így ideális megoldást jelent a nagyobb munkadarabok, például az elektromos autókba szánt akkumulátorházak számára. Mint minden FANUC-fejlesztés, a ROBODRILL α-DiB Plus is energiatakarékos megoldást jelent nagy teljesítmény mellett: a gép csak akkor fogyaszt áramot, amikor szükséges. A gyorsabb programozás, ellenőrzés és a rövidebb ciklusidő tovább támogatja a csökkentett energiafogyasztást.

Megoldás minden gyártási feladatra

A ROBODRILL α-DiB Plus nagysebességű megmunkálóközpont, amely gyakorlatilag bármilyen gyártási feladatban alkalmazható, a gyártási volumentől függetlenül. Két változatban kapható, ezek a standard és az advanced. A standard modell ideális számos gyártó vállalat számára, beleértve az orvostechnikai, az elektronikai és az általános bérgyártást. A FANUC advanced ROBODRILL jellemzően a nagy mennyiségben gyártó vállalatok igényeinek megfelelően készült. Ez a változat nagyobb Z tengely menti mozgást, még erősebb gépszerkezetet, valamint áramkimaradás esetén szünetmentes tápellátási modult kínál, így a gép ellenőrzött módon áll le (elkerülve a munkadarabok, a forgácsolószerszámok vagy a készülékek sérülését).

 

 

Három méret (300, 500 és 700 mm X tengelyes elmozdulás) áll rendelkezésre standard és továbbfejlesztett változatban, a szokásos opciókkal az olyan tényezők tekintetében, mint a tengelyek száma (3, 4 vagy 5) és az orsó fordulatszáma (akár 24 000 fordulat/perc). Ezen túlmenően a FANUC ipari robotok széles portfólióján keresztül bármilyen ROBODRILL beruházást feljavíthat, a robot és a gép közötti könnyű és egyszerű csatlakoztatással.

Kevesebb selejt a digitális kiesztergálófej-beállításnak köszönhetően
A Seco Axiabore és az Axiabore Plus digitális axiális kiesztergálófejek kiküszöbölik a fáradságos, pontatlan kiesztergálófej-beállítást, amely során selejt munkadarabok keletkezhetnek. A széles digitális kijelzőnek köszönhetően a beállítás gyorsan és hatékonyan elvégezhető.
Biztató kilátások a magyar űripar előtt
A 4iG Nyrt. űripari és technológiai érdekeltségeit az iparág globális növekedési lehetőségeit jobban kihasználó önálló társaságba vonja össze. A 4iG Space and Technology Zrt. feladata lesz a cégcsoport érdekeltségébe tartozó űripari- és műholdgyártási, autonóm repülőgépek (UAV) fejlesztésével és gyártásával, drónvédelemmel, továbbá a védelmi digitalizációs szolgáltatásokkal kapcsolatos tevékenységek irányítását.
Megbízható energiaellátás - 100%-os rendelkezésre állás a tápellátásban
Az ágazatok egyre nagyobb mértékű villamosításával, hálózatba szervezésével és automatizálásával egyre nagyobb a függőség a megbízható áramellátási megoldásoktól, hiszen a nem tervezett üzemleállások magas költségeket okoznak. Tarts velünk és tudd meg, hogyan szolgáltass megbízható energiát a váratlan leállások elkerülése érdekében!
Az MI az új aranyláz: aranyat ássunk, vagy inkább ásókat adjunk el?
A Bobcats Coding mesterséges innovációs (MI) útmutatót készített vállalati döntéshozóknak, amely áttekintést nyújt a mesterséges intelligencia gyors felíveléséről a befektetési piacon, egyúttal kézzelfogható tanácsokkal is szolgál az MI iránt érdeklődő vállalkozások stratégiai tervezéséhez és kockázatértékeléséhez.
Több rugalmasságra lesz szüksége a hazai villamosenergia-rendszernek
Becslések szerint 150-180 ezer okosmérővel felszerelt fogyasztó lehet Magyarországon, ami 4,7 millióra is nőhet 2030-ig, ha a magyar piac követi a nyugat-európai trendeket.