Siemens felhő az ipar számára
A német technológiai multi kibővíti nyílt platformját, amely így az új digitális üzleti modellek alapját képezheti az ipari vállalatok esetében.

Az új csatlakozó doboz (Connector Box) egy Simatic IPC alapú felhő átjáró (gateway), ami könnyen és biztonságosan továbbítja a gépek és rendszerek adatait a felhő felé. Ezzel a megoldással lehetséges a Siemens és valamely harmadik fél szállító vezérlő és meghajtó rendszereiből az adatok kinyerése és továbbítása.

Ezt a funkcionalitást is integrálni fogják a Siemens ipari kommunikációs termékeinek portfóliójába. Ezután kiértékelés céljából az adatok rendelkezésre állnak a platformon, amely SAP HANA felhő platform technológiát alkalmaz.

A Siemens két hatékony web szolgáltatást kínál az elemzéshez: a vizuális elemzőt (Visual Analyzer) és a flotta menedzsert (Fleet Manager). A felhasználók hozzáférhetnek a gépek és rendszerek állapotaihoz és optimalizálhatják azokat, és a jövőben saját web szolgáltatásaik fejlesztéséhez is felhasználhatják a nyílt ökorendszerként tervezett, Siemens felhő az ipar számára nevű platformot.

Ezeken alapulhatnak majd a saját digitális szolgáltatásaik, mint például a megelőző (előrejelző) karbantartás, az energiaadatok kezelése és az erőforrás optimalizálás is. A projekt jelenleg kísérleti fázisban van, de beüzemelését követően az új platform kiterjesztésével a Siemens elősegíti az iparág digitalizálását.

3D nyomtatott eszközökkel veszik fel a harcot a vírussal szemben
Arcvédő pajzsokat és tenyér használata nélküli ajtónyitó segédeszközöket adományoz több intézménynek a 3D eszközöket gyártó CraftUnique.
A Bosch és a Knorr-Bremse továbbra is számít munkatársaira
A járvány miatt kialakult helyzet szinte minden munkáltató működését érinti. A koronavírus terjedése következtében a vállalatok többsége új üzleti tervvel áll elő, elsősorban a kieső bevételek pótlására illetve a veszteségek minimalizálására keres megoldásokat.
Számítási kapacitásaikat ajánlják fel a kutatóintézetek
Több ezer processzort és több terabájt memóriát ajánl fel a SZTAKI és a Wigner FK a járvány elleni küzdelemre.
Home office - a hatékony otthoni munkavégzés
A koronavírus (COVID-19) terjedésének megfékezése érdekében egyre több hazai vállalkozás esetében kerül előtérbe az otthoni munkavégzés. Ezen a területen azonban egyelőre sok a kérdőjel, mind a cégek, mind a munkavállalók oldalán.
A világ legnagyobb teljesítményű ipari szuperszámítógépe
Már működik a HPC5, a világ egyik legnagyobb teljesítményű vállalati rendszere, melynek fő komponenseit a Dell Technologies adja. A szuperszámítógép 52 petaFLOPS teljesítménye az olaj- és gáziparban első, világszerte pedig az ötödik legerősebb rendszere.