Siemens felhő az ipar számára
A német technológiai multi kibővíti nyílt platformját, amely így az új digitális üzleti modellek alapját képezheti az ipari vállalatok esetében.

Az új csatlakozó doboz (Connector Box) egy Simatic IPC alapú felhő átjáró (gateway), ami könnyen és biztonságosan továbbítja a gépek és rendszerek adatait a felhő felé. Ezzel a megoldással lehetséges a Siemens és valamely harmadik fél szállító vezérlő és meghajtó rendszereiből az adatok kinyerése és továbbítása.

Ezt a funkcionalitást is integrálni fogják a Siemens ipari kommunikációs termékeinek portfóliójába. Ezután kiértékelés céljából az adatok rendelkezésre állnak a platformon, amely SAP HANA felhő platform technológiát alkalmaz.

A Siemens két hatékony web szolgáltatást kínál az elemzéshez: a vizuális elemzőt (Visual Analyzer) és a flotta menedzsert (Fleet Manager). A felhasználók hozzáférhetnek a gépek és rendszerek állapotaihoz és optimalizálhatják azokat, és a jövőben saját web szolgáltatásaik fejlesztéséhez is felhasználhatják a nyílt ökorendszerként tervezett, Siemens felhő az ipar számára nevű platformot.

Ezeken alapulhatnak majd a saját digitális szolgáltatásaik, mint például a megelőző (előrejelző) karbantartás, az energiaadatok kezelése és az erőforrás optimalizálás is. A projekt jelenleg kísérleti fázisban van, de beüzemelését követően az új platform kiterjesztésével a Siemens elősegíti az iparág digitalizálását.

A digitális gazdaság gyors növekedését hozta a járványhelyzet
Majdnem kétszer olyan gyorsan nőtt Kelet-Közép-Európában a digitális gazdaság a pandémia első öt hónapjában, mint az elmúlt két évben – olvasható a McKinsey legfrissebb elemzésében.
The Super Engineer - játékkal népszerűsítenék a természettudományokat
Tény, hogy ma még a fizika, a kémia, a matematika, a biológia, vagy az informatika nem azok közé a tantárgyak közé tartozik, amelyeket a diákok többsége a kedvencek között említ.
Új, Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel
Ismét kiderült, mennyire fontos, hogy a felhasználók minden platformon használjanak megbízható és hiteles védelmi szoftvert.
Milyen a digitálisan felkészült vállalkozó?
Egyre jellemzőbb, hogy az interneten keresünk szakembert, szerelőt, akitől fokozottabb, elsősorban a megbízhatóságáról tanúskodó digitális jelenlétet várunk el – derül ki az NRC legújabb, a Telekom számára készített reprezentatív felméréséből.
A legfontosabb adatkezelési irányelvek járvány idején
A koronavírus járvány meglehetősen átírta a mindennapokat olyan új intézkedések bevezetésével és fenntartásával, amelyek a munkavállalók egészségének védelmét, és ezen keresztül a vírus terjedésének megakadályozását szolgálják.