Siemens felhő az ipar számára
A német technológiai multi kibővíti nyílt platformját, amely így az új digitális üzleti modellek alapját képezheti az ipari vállalatok esetében.

Az új csatlakozó doboz (Connector Box) egy Simatic IPC alapú felhő átjáró (gateway), ami könnyen és biztonságosan továbbítja a gépek és rendszerek adatait a felhő felé. Ezzel a megoldással lehetséges a Siemens és valamely harmadik fél szállító vezérlő és meghajtó rendszereiből az adatok kinyerése és továbbítása.

Ezt a funkcionalitást is integrálni fogják a Siemens ipari kommunikációs termékeinek portfóliójába. Ezután kiértékelés céljából az adatok rendelkezésre állnak a platformon, amely SAP HANA felhő platform technológiát alkalmaz.

A Siemens két hatékony web szolgáltatást kínál az elemzéshez: a vizuális elemzőt (Visual Analyzer) és a flotta menedzsert (Fleet Manager). A felhasználók hozzáférhetnek a gépek és rendszerek állapotaihoz és optimalizálhatják azokat, és a jövőben saját web szolgáltatásaik fejlesztéséhez is felhasználhatják a nyílt ökorendszerként tervezett, Siemens felhő az ipar számára nevű platformot.

Ezeken alapulhatnak majd a saját digitális szolgáltatásaik, mint például a megelőző (előrejelző) karbantartás, az energiaadatok kezelése és az erőforrás optimalizálás is. A projekt jelenleg kísérleti fázisban van, de beüzemelését követően az új platform kiterjesztésével a Siemens elősegíti az iparág digitalizálását.

IoT-fejlesztések támogatása az Endrich Cloud Database szolgáltatásával
Európa egyik vezető elektronikaialkatrész-forgalmazója által fejlesztett online szenzorhálózati infrastruktúra minden komponense a cég által képviselt gyártók alkatrészeiből épül fel.
Ilyen lesz a jövő gyára
Megnyitotta első kelet-európai innovációs bemutatóközpontját a Schneider Electric a plovdivi okosgyárban. A vállalat a régióban több, tevékenységében fontos szerepet betöltő létesítményt működtet, köztük a szigetszentmiklósi CEELogot, ami a közép-kelet-európai térséget kiszolgáló logisztikai központ.
Globális robbanás a távgyógyításban
Az elemzők korábban azt várták, hogy a globális e-egészségügyi piac 2022-re 308 milliárdosra nőhet, melyen belül a távorvoslást 37 milliárd eurós üzleti területként határozták meg.
Megkezdődött a kísérleti erőmű összeszerelése
Az Energiatudományi Kutatóközpont mérnökeinek és kutatóinak a részvételével megkezdődik a világ első erőműméretű fúziós kísérleti berendezésének összeszerelése.
A gyorsuló átalakulás válik majd az új normává
A Cisco nemrégiben két nemzetközi kutatást is végzett, amelyek az informatikai szakemberek és vezetők (CIO-k, CTO-k) által tapasztalt kihívásokat, valamint a nagymértékű digitális átalakuláshoz kapcsolódó technológiai stratégiákat, terveket térképezte fel.