Pneumatikus személyi edző
A fiatal ddrobotec by Dynamic Devices egészségügyi technológiai cég dinamikus eszközökkel mutatja be, hogyan kombinálhatók a robotika, a mesterséges intelligencia és a kognitív tudományok technológiái a sport és a sporttudomány bevett tesztelési és edzési módszereivel.

 

A DD System ELITE és a DD System Pro személyiedző- robotok egy mesterséges izommal „edzik” az emberi izmokat a sport és a rehabilitáció során. A Festo integrált pneumatikus izmát alkalmazó finom tréningrobotrendszer egy automatizált, interaktív személyi edző szerepét tölti be. Nemcsak a lábizmok erősítésében segít, hanem például a neuromuszkuláris betegségben vagy ortopédiai problémákban szenvedő betegek speciális orvosi rehabilitációjában is.

 

 

A két személyiedző-robot a tesztelési és képzési hardvert vizuális visszajelzéssel, valamint a mesterséges intelligencián alapuló kiértékelő szoftverrel ötvözi a képernyőn. A dinamikus rendszerek nyomon követik és elemzik a rajtuk elvégzett összes képzést, és ezt használják alapul a következő gyakorlatok ajánlásához. A pneumatikus izom segítségével a DD System ELITE és a DD System Pro lehetővé teszik a képzés típusának folyamatos megváltoztatását és beállítását. Az alsó végtagok izmainak edzése mellett az általános mobilitást és a kognitív teljesítményt is optimalizálják. „A rendszerünk elősegíti az izmok és az agy dinamikus kölcsönhatását” – állítja Max Lungarella, a ddrobotec by Dynamic Devices vezérigazgatója a személyiedző- robotok egészségre gyakorolt holisztikus hatásainak leírását illetően.

 

 

A Festo Fluidic Muscle, a pneumatikus izom a rendszer központi eleme, erős és rendkívül dinamikus, mégis egyenletesen mozog. Nagyon gyorsan képes nagy erőt generálni, a legkisebb erőváltozásokat is elérve. „A pneumatikus izom dinamikus reakciója, a virtuális valóságon keresztüli vizuális visszacsatolás, valamint a mesterségesintelligencia-vezérlő lehetővé teszi számunkra, hogy valódi szimulációkat végezzünk, amelyek során az emberek fizikailag kölcsönhatásba lépnek a környezetükkel” – magyarázza Raja Dravid, a ddrobotec by Dynamic Devices AG vezető üzleti fejlesztési vezetője. „Még egy olyan viszonylag egyszerű mozgás, mint a gyaloglás betanítása is olyan képzési rendszert igényel, amely nagyon gyorsan, ugyanakkor nagyon simán alkalmazkodik az edzett személy körülményeihez. Ez csakis a pneumatikus izomzattal lehetséges.”

 

A Fluidic Muscle egy kontrakciós membránrendszer, amelynek alapelve hasonló a nyomás alatt összehúzódó csőhöz. A pneumatikus izom dinamikus képességei a rugalmas tömlőt körülvevő, nyúlásra képtelen szálakból álló, rombuszmintázatú hálószerkezeten alapulnak. Mint egyfajta energiatakarékos húzórugó, a pneumatikus izom még extrém dinamikus terhelések esetén is súrlódás nélkül mozog. A húzóerő az összehúzódás kezdetén a maximumon van, majd gyakorlatilag lineáris módon csökken a löket függvényében. A rugóerő a légnyomás szabályozásával változtatható.
Csupán három szó, és célba ér!
Az NNG what3words navigációs címrendszerével felszerelt járművek vezetői csupán három szó megadásával bárhová pontosan odatalálhatnak.
Az Electrosub hasznos információkat nyújt beszerzési döntéseihez
Az Electrosub Konferencia és Kiállítás immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre szeptember 28. és 30. között a Lurdy Házban. Az élő esemény hosszú idő után teremt ismét lehetőséget a piaci szereplőknek a személyes találkozásokra.
Lehet-e a CAD-modell az Ipar 4.0 jövője?
Cikkünkben Boris Fischer-Ribič, a norelem ausztriai országmenedzsere a CAD-modellek előnyeit részletezi és megvizsgálja, hogy azok miként javíthatják és korszerűsíthetik a terméktervezés folyamatának hatékonyságát.
Az életképesség határa
Melyik gyógyszer képes legyőzni a rákot? Milyen dózissal érhető el a kívánt eredmény mellékhatások nélkül? Milyen határon túl válik mérgezővé egy hasznos gyógyszer? Ma ezekre a kérdésekre a sejttenyészeteken végzett tesztsorozatok adnak választ, amik az orvosi kutatások legfontosabb eljárásai közé tartoznak.
A jövő AI alapú ellátási láncai most alakulnak
A tavalyi év megmutatta, hogy a vállalatok sikeres működéséhez elengedhetetlen az ellátási láncok megfelelő menedzsmentje.