Perspektíva 25: CAD/CAM/PLM konferencia
A graphIT idén ünnepli a 25. évfordulóját, ezt a mérföldkövet egy ingyenes, publikus rendezvény keretén belül ünnepli meg.

 

Akit érdekel a mérnöki szoftverek világa, annak rengeteg izgalmat tartogat ez a szakmai nap, hiszen aktuális ipari témákat fog feszegetni és a mindennapi mérnöki kihívásokra ad választ, illetve valós megoldást.

 

 

A konferenciára érdemes időben érkezni, ugyanis Jeránek Tamás a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója előadásával nyitja meg a rendezvényt, majd Sallay Péter a graphIT Kft. ügyvezetője foglalja össze a cég 25 évének eredményeit és érdekességeit. Ezt követően további izgalmas előadásra lehet számítani és itt történik a 3D Design Contest nyertes pályamunkák bemutatása is.

 


 

 

A 3D Design Contestre pályamunkákat október 3-ig van lehetőség elküldeni a graphIT számára. Az idei verseny érdekessége, hogy bármely 3D tervező szoftverben készült pályamunkákat elfogadnak, melyek néhány egyszerű feltételnek megfelelnek. Jelentkezzen a versenyre és nyerje meg az értékes ajándékok egyikét!
 

A 3D Design Contest nevezési feltételeiről itt olvashat és jelentkezhet

 

 

Fontos megemlíteni, hogy nincs születésnapi parti ajándék nélkül!

Nem csak a 3D Design Contest első 3 helyezettjét díjazzák értékes ajándékokkal, de a rendezvény részvevői között kisorsolnak két darab egy éves felhőalapú ipari szoftver előfizetést! Ami nem más, mint egy NX CAD és Solid Edge.

 

Nyerjen 1 éves felhőalapú ipari szoftver előfizetést! (forrás: graphIT Kft./CNC Media)

 

Csatlakozzon az év CAD/CAM/PLM rendezvényéhez 2022. október 5-én a GoBudaMallban!

 

 

Az emelkedő energiaárak visszafogják az IT-fejlesztéseket is
A hazai cégek 66 százaléka tervezi csökkenteni informatikai fejlesztéseit az energiaárak jelentős növekedése miatt – derül ki az IVSZ és a Makronóm Intézet közös kutatásából.
Ha számít a jó ár: használt présgépek és FANUC robotok internetes aukción
Sok szerszámgép van a piacon, de csak nagyon kevés kínál olyan kedvező vételi lehetőséget, mint az Intergavel december 15-ig tartó online árverésének tételei.
Digitális archiválás - Van hova fejlődni a magyar cégeknek
Az EDITEL nemrég végzett kutatása azt vizsgálta, hogy a vállalatok körében mennyire elterjedt a digitális archiválás, megbíznak-e a felhőalapú szolgáltatásban, és hogy készek-e elhagyni a papírt, mely fontos szempont a fenntarthatósági célok elérésében is.
A jövő mérnökei oldották meg az új energiavilág kihívásait
A Challenge.ON verseny az új energiavilág kihívásaival várta a villamosmérnök hallgatókat és a pályakezdő mérnököket. A megmérettetésre az ország 10 egyeteméről összesen 36 csapat nevezett be, a döntőbe jutó legjobb 10 csapat nagyszabású eseményen bizonyíthatta tudását.
Rezsicsökkentés házi napelemekkel
Október végén hirtelen befékezett a házi napelem-telepítések hazai piaca. A visszatáplálási lehetőség teljes megszüntetésével sokak leállították, vagy el sem kezdték a beruházásokat, mert a bejelentett változtatással az újonnan belépő háztartások számára a legrosszabb forgatókönyv vált valóra.