Megújult dizájnnal érhető el az Eplan Electric P8
Új grafikus felhasználói felület, fokozott ergonómia és továbbfejlesztett makrotechnika jellemzi az Eplan platform új, 2.8-as verzióját.

 

A szoftveres megoldásba közvetlenül integrálódó új portál a kezdetektől átfogó információkkal szolgál, olyan tippeket és trükköket tartalmaz, amelyek még egyszerűbbé teszik a felhasználók mindennapi munkáját, nem is beszélve az Eplan termékportfólióról szóló újdonságokról és újításokról, oktatóanyagokról, a képzési lehetőségekről és sok másról.

Kiterjesztett adatcsere a TIA portállal

Az egyedi rendszerek, mint például az Eplan Electric P8 ezenkívül számos új funkciót tartalmaznak. Az egyik ilyen az Eplan és a TIA Portal közötti kétirányú interakció javítását célozza. A nürnbergi SPS szakkiállításon a felhasználók megismerhették, hogy miként támogatja még hatékonyabban az AutomationML formátum a round-trip engineeringet, ami megint csak a PLC adatok konfigurálását optimalizálja.

 

Az integrált portálon már megtalálhatók hírek és újítások az Eplan termékportfóliójából, oktatóanyagok, a képzési lehetőségekről szóló részletek és még sok egyéb

 

A Sorkapocslécek szerkesztése párbeszédablakban a felhasználók hamarosan több elrendezett sorkapcsot rendelhetnek a tervhez egyidejűleg. A megfelelő menüben kiválasztott összes eszközt a kijelölt sorkapocsléchez rendelhetjük, amivel időt takaríthatunk meg a tervezési folyamatban.

A konfigurációs projektek átvitele

Egy új menüpont segítségével a felhasználók mostantól a konfigurációs projekteket – pl. A PLC kártya adatait – a megfelelő portokhoz továbbíthatják, ezzel kiküszöbölve az egyes portok manuális beállításainak időigényes feladatát. A potenciálisan meglévő portok adatai ezáltal frissülnek. Ha egy egyedi buszcsatlakozást egy másik konfigurációs projekthez rendelünk, akkor ezt az értéket manuálisan meg lehet változtatni. Mindez nagyobb rugalmasságot nyújt a tervezés során.

Az Eplan Electric P8 felhasználói a buszadatokat eddig csak az egyvonalas hálózati/busz vezetékezéshez vihettek be. Most elérhetővé vált a tulajdonság párbeszédablakban a Buszadatok fül minden megjelenítési típushoz, amivel az egyvonalas ábrázolás megadása nélkül kerülhetnek be és jelenhetnek meg a buszadatok. Még egy gyakorlati előny: a buszadatok már nem törlődnek a megjelenítési típus megváltoztatásakor, ami nagyobb szabadságot biztosít a projektben.

Űrtechnológiai központ épül Martonvásáron
A Remred Kft. 10 milliárd forintos befektetésből felépülő technológiai központja komplett kisműholdak és az azokat működtető rendszerek gyártását, összeszerelését, integrációját és tesztelését végzik majd.
Így lehet sikeres a digitális átállás az iparvállalatoknál
Az ipari vállalkozások 94 százaléka szerint a digitális átalakulás nagy hatással lesz a működésükre a következő 2-3 évben, ugyanakkor 55 százalékuk még mindig csak részben felkészült a hatékony digitalizációra.
Új kiberbiztonsági megoldás ipari infrastruktúrák védelmére
Az ABB Ability Cyber Security Workplace (CSWP) megoldása úgy fokozza a kritikus ipari infrastruktúra védelmét, hogy az ABB-től és a harmadik féltől származó biztonsági megoldásokat egyetlen egyszerű, átfogó digitális platformba vonja össze.
Az átláthatatlan vállalati informatika az innovációt is akadályozza
A verseny által kikényszerített folyamatos költségcsökkentési spirál, a munkaerőhiány pótlására fejlesztett informatikai megoldások és robotizáció, valamint a technológia fejlődése mind a digitalizáció irányába hat.
Fenntarthatóság az innováción keresztül
A BMW Group jövőképét nem csak a vezetési élmény folyamatos fejlesztése, hanem nagyratörő fenntarthatósági törekvések is meghatározzák. Az autóipari csúcsvállalatnál úgy vélik, mindkét cél elérésének kulcsa az innovációban rejlik.