Megbízható megfogás levegő nélkül
A Festo standard EHPS megfogója a standard pneumatikus DHPS megfogó elektromos változata. Az EHPS a legtöbb olyan helyen alkalmazható, ahol a pneumatika használata nem engedélyezett.

 

A standard elektromos megfogó koncepciója az egyszerűségen és az alacsony komplexitáson alapul – az összes elektronika a készülékbe van integrálva, ami azt jelenti, hogy nincs szükség külső motorvezérlőre. Az EHPS megfogó kis és közepes méretű alkatrészek mozgatására képes, így ideális a handling- és szerelési technológiáknál, valamint a speciális gépgyártásban, az elektronikai iparban, a kis alkatrészek összeszerelésében és a laboratóriumi automatizálásban.

Digitális működtetés

A digitális működtetés lényegesen egyszerűbbé teszi a vezérlést, és megkönnyíti az üzembe helyezést. Ezen túlmenően a megfogópofák erős T-hornyos vezetékével az EHPS megbízhatóan és nagy nyomatékfelvétellel képes megfogni a munkadarabokat. A készülék érzékelőhornyában rögzíthető helyzetérzékelő jelzi a megfogó pozícióját. A felhasználók négyállású reteszelő kapcsolóval tudják pontosan beállítani a megfogási erőt a kényes munkadarabokhoz.

 

 

A dinamikus és erőteljes, szénkefe nélküli egyenáramú motor nagy erővel képes mozgatni a kompakt megfogó pofáit. Áramszünet esetén az elektromos megfogó továbbra is megtartja a munkadarabot a hajtómű automatikus reteszelő funkciójának használatával, a szabadon futó egység pedig megakadályozza az elakadást. A két „nyitás/zárás” érintkezőn keresztül történő működtetés azt jelenti, hogy a befogó csak akkor mozog, ha jelet kap; így nem történhet ellenőrizetlen mozgás.

Diagnosztika IO-Linkkel

A beépítés is egyszerű, mivel az integrált elektronika lehetővé teszi a vezérlőhöz való közvetlen csatlakozást egy M12 csatlakozón keresztül. Az EHPS opcionálisan IO-Linkkel is rendelhető. A kommunikációs interfész diagnosztikai funkciókat és megelőző karbantartási lehetőségeket, integrált és virtuális (betanítható) helyzetjelzést, valamint – a ciklusidők optimalizálása érdekében – tárolható megfogási módokat kínál. (Nyitókép: Festo)

 

Átadták a Knorr-Bremse budapesti vasúti Szerviz Központját
A 2,5 milliárd forint értékben 4 500 négyzetméteren megvalósult fejlesztésnek köszönhetően több mint 100 partnert szolgálhatnak ki komplex felújítási projektek keretében a magyar szakemberek Európa számos országában.
A rendszer alkalmazkodóképességének nincsenek határai
A Tárgyak Internete (IIOT) lehetővé teszi az individualizált termékek automatikus előállítását – akár egyetlen darabos gyártásban is. Teljesen új értelmet nyer az alkatrészek összeszerelésének folyamata.
A magyarok kedvenc elektromos autója
Hazánkban is egyre népszerűbbek az elektromos autók, köszönhető ez a növekvő környezettudatosságnak, az állami támogatásoknak és a dinamikusan bővülő töltő hálózatnak is.
Miért bízzunk az önvezető autókban?
Nem könnyű átengedni az irányítást egy gépnek, ezért a Bosch mérnökei azon dolgoznak, hogy nyugodt szívvel ülhessünk be az emberi beavatkozást nem igénylő járművekbe.
Elektrotechnikai tervezőszoftver kezdőknek és haladóknak
Megérkezett az új Eplan Platform 2022. Az új verzióval az Eplan az elektrotechnikai tervezés jövőjét mutatja be fókuszban a könnyű kezelhetőséggel.