Kis tér, nagy erő
Maximális teljesítmény a legkisebb helyigény mellett: az új CytroPac hidraulikus tápegységben takarékos Sytronix-hajtás, teljesen kábelezett frekvenciaváltó és ipar 4.0 csatlakozó is található.

 

A szerszámgépekhez kifejlesztett, csendes, kis méretű tápegységgel a Rexroth teljes mértékben újragondolta a 4 kilowatt teljesítménytartományú tápegységek koncepcióját. Egyszerűen csatlakoztassuk a megfelelő áramkörre, valamint a vezérléshez, a hidraulika- és a hidegvíz-körfolyamhoz, és már megy is. A konstans hajtásokkal összehasonlítva a frekvenciaváltóval felszerelt CytroPac hidraulikus tápegységgel akár 80 százalékos energiamegtakarítás is elérhető.

Minden adatot egy Multi-Ethernet interfész szállít a vezérlés felé. Mivel az üzemállapotot folyamatosan felügyeli, ezért a kopás és a hibák is időben észrevehetők, és ezáltal gyorsan kiküszöbölhetők. Ezenkívül a kezelő helyzetétől függetlenül, az Ethernet-kapcsolaton keresztül valós idejű vezérléssel megváltoztathatja a nyomást és a térfogatáramot.

Ugyanakkor a decentralizált, intelligens tápegység minden üzemállapotban jelet küld, és az állapotfelügyeletnek köszönhetően illeszkedik az ipar 4.0 koncepcióhoz is. A központi elem a beépített frekvenciaváltó. A tápegység használatra kész: a nyomást, hőmérsékletet, olajszintet, szennyeződéseket és a térfogatáramot is érzékelő szenzorokkal kábelezett.

A ház az összes zajforrást leszigeteli, így a gépgyártóknak már nem kell további hely- és költségigényes zajvédő burkolatot kialakítaniuk azért, hogy megfeleljenek a nemzetközi és tipikusan az autóiparban alkalmazott emissziós előírásoknak. A kis méretű, kompakt tápegység megfelel az IP 54 védelmi osztálynak is.

További információk: www.boschrexroth.com/hu/hu

3D nyomtatott eszközökkel veszik fel a harcot a vírussal szemben
Arcvédő pajzsokat és tenyér használata nélküli ajtónyitó segédeszközöket adományoz több intézménynek a 3D eszközöket gyártó CraftUnique.
A Bosch és a Knorr-Bremse továbbra is számít munkatársaira
A járvány miatt kialakult helyzet szinte minden munkáltató működését érinti. A koronavírus terjedése következtében a vállalatok többsége új üzleti tervvel áll elő, elsősorban a kieső bevételek pótlására illetve a veszteségek minimalizálására keres megoldásokat.
Számítási kapacitásaikat ajánlják fel a kutatóintézetek
Több ezer processzort és több terabájt memóriát ajánl fel a SZTAKI és a Wigner FK a járvány elleni küzdelemre.
Home office - a hatékony otthoni munkavégzés
A koronavírus (COVID-19) terjedésének megfékezése érdekében egyre több hazai vállalkozás esetében kerül előtérbe az otthoni munkavégzés. Ezen a területen azonban egyelőre sok a kérdőjel, mind a cégek, mind a munkavállalók oldalán.
A világ legnagyobb teljesítményű ipari szuperszámítógépe
Már működik a HPC5, a világ egyik legnagyobb teljesítményű vállalati rendszere, melynek fő komponenseit a Dell Technologies adja. A szuperszámítógép 52 petaFLOPS teljesítménye az olaj- és gáziparban első, világszerte pedig az ötödik legerősebb rendszere.