Jövőre ismét Electrosub
Az elektronikai iparra fókuszáló üzleti és szakmai fórum már első megrendezésekor bebizonyította létjogosultságát.

 

A hiánypótló és valós igényekre épülő esemény folytatása további sikert hozott, a látogatók száma, és a lefoglalt nettó kiállítási terület egyaránt 40 százalékkal nőtt. A kiállítók és látogatók, arra a kérdésre, hogy részt vennének-e újra az Electrosubon, szinte kizárólag igennel feleltek.

A 2019-es rendezvényen 97 kiállító – köztük 22 szponzor – mutatkozott be 12 országból, nettó 1300 négyzetméteren. A konferencián 42 előadás hangzott el, neves hazai és külföldi előadók tolmácsolásában. Az eseményt 1500 szakmai látogató tekintette meg. Az Electrosub felett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter fővédnökséget, Birkner Zoltán a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke védnökséget, vállalt.

A konferenciát és kiállítást kísérő események színesítettek. A rangos amerikai szakmai szervezet, az IPC (Association Connecting Electronic Industries) forrasztási versenyt rendezett a helyszínen. Az IPC/Europe igazgatója Philippe Leonard, aki személyesen is jelen volt, elismerően nyilatkozott, miszerint a budapesti verseny volt a legsikeresebb, a legtöbb részvevőt felvonultató verseny egész Európában.

 

 

Az Electrosub fiatal tehetségeknek, a jövő szakembereinek is biztosított bemutatkozási lehetőséget.  A kiállítás érdekes színfoltja volt, a XXII. Országos Elektronikai és Konstrukciós Verseny díjnyertes pályaműveinek standja. A konstrukciós versenyre a hazai szakgimnáziumok és külhoni szakképzéssel foglalkozó intézmények tanulói nevezhettek.

A korábbi rendezvények sikerére alapozva az Electrosub 2021 áprilisában ismét megrendezésre kerül.

A bevált koncepció folytatódik, de újdonságokra is lehet számítani. Az esemény két alappillére, továbbra is a konferencia és a köré épülő kiállítás, amelyek kölcsönösen erősítik egymást, komplex üzleti és szakmai eseményt kínálva a piac szereplőinek. A konferencia programot a szponzorok/kiállítók által előterjesztett és szakmai szempontok alapján összerendezett előadások képezik. A konferencia közvetlen a kiállítás mellett két külön teremben, párhuzamosan, szabad átjárással zajlik.

Akik a rendezvény honlapján előregisztrálnak, vagy a kiállítók és szponzorok meghívására érkeznek, díjmentesen hallgathatják meg a nekik tetsző előadásokat, és tekinthetik meg a kiállítás. Ezáltal az Electrosub nem más, mint egy élettel teli, nyüzsgő fórum, ahol a szakemberek kilépve a virtuális világból szemtől szembe adnak választ a szakmai kihívásokra és folytatnak üzleti megbeszéléseket. Ennek jelentősége most különösen felértékelődik. Az Electrosub 2021 épít a hagyományokra, de meglepetéseket is tartogat, ami jelenleg előkészítés alatt van.

További információ és kapcsolat:  www.electrosub.com ,     info@electrosub.comfacebook.com/electrosub

A digitális gazdaság gyors növekedését hozta a járványhelyzet
Majdnem kétszer olyan gyorsan nőtt Kelet-Közép-Európában a digitális gazdaság a pandémia első öt hónapjában, mint az elmúlt két évben – olvasható a McKinsey legfrissebb elemzésében.
The Super Engineer - játékkal népszerűsítenék a természettudományokat
Tény, hogy ma még a fizika, a kémia, a matematika, a biológia, vagy az informatika nem azok közé a tantárgyak közé tartozik, amelyeket a diákok többsége a kedvencek között említ.
Új, Androidon terjedő kémprogramot fedeztek fel
Ismét kiderült, mennyire fontos, hogy a felhasználók minden platformon használjanak megbízható és hiteles védelmi szoftvert.
Milyen a digitálisan felkészült vállalkozó?
Egyre jellemzőbb, hogy az interneten keresünk szakembert, szerelőt, akitől fokozottabb, elsősorban a megbízhatóságáról tanúskodó digitális jelenlétet várunk el – derül ki az NRC legújabb, a Telekom számára készített reprezentatív felméréséből.
A legfontosabb adatkezelési irányelvek járvány idején
A koronavírus járvány meglehetősen átírta a mindennapokat olyan új intézkedések bevezetésével és fenntartásával, amelyek a munkavállalók egészségének védelmét, és ezen keresztül a vírus terjedésének megakadályozását szolgálják.