Ipar 4.0: lufi vagy valóság
A Bosch Rexroth mindig is különleges helyzetben volt, nincs ez másképp az ipar 4.0-val kapcsolatban sem, hiszen a Bosch-csoport tagjaként egyszerre szállítója és felhasználója a legújabb ipari trendnek. Volosinovszki Sándor, a Bosch Rexroth Kft. ipari alkalmazások üzletágvezetője beszélt a technológiai változásokról és az ezzel járó elvárásokról.

 

– Milyen változásokat hoz az ipar 4.0 a gépgyártók számára? Ezek mit jelentenek a végfelhasználók szempontjából?

–  A legfontosabb és egyben legegyértelműbb elvárás a gépgyártók felé, hogy a hálózatba kapcsolt ipar új IT-feladatokat generál, így magasabb szintű programozási tudás és tapasztalat szükséges részükről. Véleményem szerint a jelenleg jellemzően klasszikus, gépész-villamos tervezőcsapatok mellett néhány gépépítőnél már a közeljövőben kiépülhet egy ipari IT-csapat is.

A végfelhasználók számára mindez új gondolkodásmódot igényel, mivel nagyon konkrétan kell előzetesen a gyártási céljaikat meghatározniuk, és olyan partnerekkel kell együttműködniük, akik ismerik a technológiai igények mellett az automatizálás és az IT lehetőségeit is. Nem elég, ha ipar 4.0-s termékeket vásárolnak, hálózatba is kell kötni ezeket. Önmagában egyik gyártórendszer sem lesz ipar 4.0-s, ha nincs meg mögötte az a hálózat, amely lehetővé teszi azt, hogy a termék által hordozott adat irányítsa a termelést, hagyományos módon kifejezve: a vevői kereslet vezérelje a gyártást.

– Milyen előnyei vannak a hálózatba kapcsolt gépeknek, berendezéseknek?

– Hosszabb távon a gyártási rugalmasságot látom előnyként, illetve a digitalizáció előrehaladtával lehetőség nyílik a tervezhető karbantartások kibővítésére, előrejelzések leadására a gépek és gyártósorok üzemeltetői számára. Mindez egy olyan új lehetőség, melynek kiaknázásával nemcsak rugalmasabban reagálhatunk az új igényekre, hanem hatékonyabban, költségtakarékosabban dolgozhatunk és gyárthatunk.

 

 

Az ipar 4.0 kapcsán már most rendelkezünk olyan hardver- és szoftvermegoldásokkal, amelyek alkalmazásával ellenőrizni lehet a gépünk rendelkezésre állását, adott technológiai műveletünk megbízhatóságát vagy akár a hidraulika-rendszerünk üzemórára vetített energiafelhasználását. Ezeket a funkciókat már a beruházások tervezésekor is alkalmazni tudják partnereink, s így még inkább fel tudnak készülni a jövőbeni ipar 4.0-s kihívásokra.

– Milyen szaktudásra van szükségük azoknak, akik a jövőben hálózatba kapcsolt gépekkel dolgoznak együtt?

– Ebben a tekintetben meg kell különböztetnünk az egyes felhasználókat. A sori dolgozó számára a hálózatba kapcsolt gép akár az adott termék munkautasítását, szerelési sorrendjét is rendelkezésre bocsáthatja, vagy akár a munkatárs azonosítása után a személyre és szaktudásra szabott feladat is megjelenhet a kijelzőn. Úgy vélem, a jövőben egyre több munkaállomáson lesz elképzelhető az ember-robot kooperatív szerelési folyamat.

Az ipar 4.0 nyilvánvaló velejárója, hogy a sorok üzemeltetőinél egyre nagyobb teret nyer majd a magasabb szintű programozási nyelvek ismerete, valamint a gyártási láncok folyamatos fejlesztése és optimalizálása. Ilyen ismeretek nélkül egy-egy új termék bevezetése során nehezen fogalmazható meg az elvárás a gépgyártók irányába. A szaktudás megszerzéséhez – a piacon jelenleg úttörő módon – a Bosch Rexroth egy speciálisan az ipar 4.0 igényeire fejlesztett oktatóberendezést fejlesztett ki, ami valódi ipari elemeivel gyakorlati képzés keretében biztosít lehetőséget az említett szaktudás megszerzésére.

– Beszéltünk arról milyen szaktudásra van szükségük a jövő gyára dolgozóinak, de arról keveset hallhatunk, olvashatunk, hogy a digitalizáció és a felgyorsuló automatizálás világában mégis milyen szerepet tölt be az ember a gyártási folyamat során.

– Az emberek a termelés során továbbra, így a jövőben is kulcsfeladatokat látnak el. A digitális asszisztens funkciók és az intelligens gyártási elrendezés a munkatársakat kiegészítő információkkal, valamint jobb ergonómiával segítik, aminek köszönhetően a munkakörnyezet könnyebben testre szabható. Ne felejtkezzünk el arról, hogy a gépek, a robotok számára az emberek adják a gyártási utasításokat, és felügyelik a munkafolyamatokat, így az ember ellenőrző szerepe megmarad. A szoftvereszközök az indítást, az integrációt és a konfigurálást egyszerűsítik, valamint minden alkatrészhiba meghatározásában és a gépek karbantartásának előrejelzésében segítenek. Végső soron a szoftverek adatokat gyűjtenek, majd egy adatbázisban, algoritmusok segítségével döntést készítenek elő, de a konkrét döntést a jövőben is az embernek kell meghoznia.

– Magyarországon milyen ipar 4.0 projektekben vett és vesz részt a Rexroth?

– Számunkra igen nagy jelentőséggel bír a Bosch-csoport vállalataival történő együttműködés, így örömmel vettünk és veszünk részt közös, i4.0 alapú projektekben. Jelen pillanatban mind Miskolcon, mind Hatvanban érintettek vagyunk ilyen fejlesztésben. A magyarországi szakemberek közös munkájának köszönhető a világ már több mint 60 kerékpármárkájába beépített eBike-meghajtás és -motor. A fejlett és intelligens erőrásegítés-rendszert alkalmazó motoregység technológiájáért világszerte egyedül a Bosch budapesti központjának mérnökei felelnek, akik már a legújabb, 2019-től szériagyártásba kerülő modellen dolgoznak. Az eBikemotor és -meghajtás gyártásához a szerelősorokat a Bosch Rexroth Kft. szállította.

A következő évek egyik legjelentősebb beruházása a hatvani logisztikai park, amely az átadást követően a Bosch egyik legfontosabb logisztikai központja lesz. Az építkezés a tervek szerint ez év júniusában indul, és 2018 második negyedévében kerül sor az átadásra. A projekt elindításában komoly szerepe van a Bosch és a Bosch Rexroth ipar 4.0 iránti elkötelezettségének. Az új, 62 ezer négyzetméteres logisztikai központ a széles körben bevezetett és összekötött ipar 4.0 berendezések, alkalmazások és folyamatok integrálását és egyesítését fogja végezni. Kiemelném még, hogy régiós központként a Bosch Rexroth Kft. a szlovén Skofja Loka-i Rexroth gyár fejlesztésében is aktív részt vállal, továbbá több magyar középvállalattal is együttműködünk, akik gyáraikban ipar 4.0-s rendszert készülnek alkalmazni.

Új kiberbűnözői módszer van kibontakozóban
A koronavírus megjelenése óta egy olyan új kiberbűnözői módszer van kibontakozóban, amely a felhasználók járvánnyal kapcsolatos kíváncsiságára, félelmére épít - hívta fel a figyelmet a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete (NBSZ NKI).
Adaptív megmunkálás már 5 tengelyben is
Az NC vezérlésű szerszámgépek 1952-es megjelenése óta a gyártóeszközök hihetetlen fejlődésen mentek keresztül, de az alapvető elvárások ugyanazok maradtak, miszerint kerüljön a darab minél gyorsabban a szerszámgépre és készüljön el a megmunkálás mihamarabb.
Robotprogramozó tanfolyamok magánszemélyeknek is
Minősített képzési program keretében, az állami felnőttképzési programkövetelmény alapján szervezett robotkezelő és -programozó képzést indít a Robot-X a Manhattan Akadémiával együttműködve.
Az M2M adatforgalom növekedésének éve jön
2023-ra a világ mobilkapcsolatainak több mint 10%-át teszik majd ki az 5G kapcsolatok, amelyek átlagos sebessége 575 Mbp/s lesz, vagyis 13-szor gyorsabb, mint egy átlagos mobil kapcsolat.
Egységes adatpiacot hozna létre az Európai Bizottság
Az Unió új digitális stratégiája szerint a könnyebben hozzáférhető adatok abban is segítenék a kontinens vállalatait, hogy felvegyék a versenyt amerikai és kínai riválisaikkal, például a mesterséges intelligencia terén.