Innovatív újdonságok – gyakorlati, high-tech megoldások – autóipari trendek
A PERFORMA 2019 szakmai konferencián az innovációk, technológiai újdonságok bemutatása és testközelbe hozása kerül a középpontba. Olyan trendekről, megoldásokról értekeznek a jelenlevők, amelyek nagyban hozzájárulnak a magyar piac modernizációjához és fejlődéséhez.

 

Az idén 2019. október 15-én, ismét megújult koncepcióval kerül megrendezésre a PERFORMA 2019 kiállítással egybekötött és további szakmai eseményekkel kiegészített szakmai konferencia.

A CAD-Terv Cégcsoport, mint fő szervező, számos pozitív visszajelzéseknek köszönhetően évről-évre megrendezi az eseményt, amely  fokozatosan tovább fejlődik annak érdekében, hogy még inkább kiszolgálja a látogatói igényeket.

A PERFORMA egyik elsődleges célja a networking, hogy a résztvevők hosszútávú kapcsolatokat építsenek, inspirációt nyerjenek másoktól is a mindennapi munkájukhoz. Mint azt, ahogyan a szlogenje mutatja „Innovation. Trend. Strategy. Networking.”, trendek, aktualitások, új technológiák és lehetséges stratégiai, fejlesztési irányvonalak kerülnek bemutatásra a hazai viszonylatban  #1 szakmai konferencia minősülő eseményen.

 

 

A 2019-es PERFORMA fő témája: „Technológia a fejlődés szolgálatában”, amely 3 különböző szekcióban (Hatékonyság, Technológia, Megoldások a gyakorlatban) mutatja be, hogyan fonódik össze az ember a digitális világgal és ez hogyan hat a munkafolyamatokra, munkavégzésre.

Az előadásokat neves hazai és nemzetközi szakmai előadók támogatják, osztják meg tudásukat, tapasztalataikat, mutatnak be saját példákat, innovatív technológiákat. A közönséggel közösen keresik a válaszokat olyan kérdésekre, mint például:

„Az új technológiai eszközök hogyan javítják, fejlesztik a munkavégzés folyamatait?” 

"Miért félünk a technológiai újdonságoktól, cloud szolgáltatásoktól?"

Továbbá a résztvevők érdekességeket hallhatnak az önvezető járművekről, autópiaci trendekről, termékfejlesztésekről is, olyan formában, amely akár a mindennapi munkához hasznosítható.

Ezen a konferencián számos értékes információval, gyakorlati megoldással gazdagodhat minden olyan cég, akiknél felmerült a technológiai fejlesztés igénye, vagy csak érdeklődik az innovatív lehetőségek iránt.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, fejlesztőmérnökök, terméktervezők, elektronikai fejlesztők, projektvezetők, műszaki döntéshozók, startup vállalatok képviselői, innovátorok is szívesen látogatják a rendezvényt, hiszen kiemelkedő szakmai- és gyakorlati tudásra tehetnek itt szert.

A konferencia plenáris ülésén Várkonyi Gábor (autópiaci szakértő, Millásreggeli autós rovatának szakkommentátora) beszélget Nadj Istvánnal (CAD-Terv Cégcsoport ügyvezetője) az autóipar jövőjéről, a jelenleg érezhető autóipari megtorpanásról, fejlesztésekről és további nyitott kérdésekről.

A PERFORMA szakmai konferencia minden évben olyan dolgokat mutat be a technika egyre fejlődő világából, amely gondolkodásra bírja a közönséget és hozzásegíti őket, hogy versenyképesebbé tegyék folyamataikat, vagy belső fejlődésüknek újabb lendületet adjon.

PERFORMA 2019 részletes programja és regisztrációja: www.performa.hu

Robotrendszer a síküveggyártásban
Az ABB legnagyobb terhelhetőségű, többfunckiós robotjával valósult meg a Guardian Orosházi síküveggyárának új, biztonságos, hatékonyabb, gyorsabb üvegtábla rakodási rendszere.
IoT és feladatorientált robotok a legújabb trendek között
Már nem olyan távoli jövő a készpénz teljes eltűnése vagy az okosautók általános térhódítása, és tíz év múlva már a 6G is elterjed.
Gyorsabb eszközadat elérés segíti a tervezőket
Idén június elején jelent meg az alkatrész- és eszközadatok elérését online lehetővé tevő Eplan Data Portal legújabb verziója.
Termelésütemezés napjainkban
"Egy termelésütemező rendszerbe való beruházás sokkal nagyobb érték, mint egy gépberuházás! De ezt ma még sokan nem értik! De amikor majd ők is rálépnek erre az útra, és megismerik a lean-t, a termelésütemezést, akkor majd megértik ennek az értékét!"
Kvantum algoritmusok a szén-dioxid-leválasztás fejlesztésére
A Total-csoport többévre szóló partnerségi megállapodást kötött az egyesült királyságbeli Cambridge Quantum Computing (CQC) startup céggel a szén-dioxid-leválasztási, -hasznosítási és -tárolási (CCUS) technológiák kutatására. A partnerség célja az új kvantum algoritmusok fejlesztése a szén-dioxid-leválasztáshoz szükséges anyagok javítása érdekében.