Gépi adatok távoli elérése egyszerűen
A HMS Networks DataMailbox szoftvere egy olyan biztonságos freemium felhőalapú megoldás, amely lehetővé teszi a gépgyártók számára, hogy a világ bármely pontján könnyen hozzáférhessenek a gépeikről származó adatokhoz.

 

A DataMailbox egy online adatpuffer, amely az Ewon Talk2M felhőszolgáltatás részeként lehetővé teszi a gépekről származó adatok egyszerű visszakeresését. Az Ewon Cozy és Flexy routerek egy távoli géphez csatlakoznak, és Ethernet vagy mobiltelefon kapcsolaton keresztül küldik az adatokat a Talk2M felhőbe. A Talk2M részeként működő DataMailbox lehetővé teszi az alkalmazásfejlesztők számára, hogy egy egyszerű API-hívás segítségével kérjék le a naplóadatokat több Ewon-átjáróról. Az ügyfelek a világ bármely pontjáról több gépről gyűjthetnek adatokat egy rendkívül biztonságos folyamatban, az adatokat pedig kényelmesen elemezhetik.

Az így megvalósítható big data elemzések és felügyelet lehetővé teszik a prediktív karbantartás és a működési intelligencia bevezetését. Pár óra alatt létrehozható és szükség esetén bővíthető is az adatkapcsolat függetlenül attól, hogy az informatikai környezet milyen összetett. Az új gépek néhány kattintással hozzáadhatók a folyamathoz. Az adatpufferként működő DataMailbox megoldással elkerülhető az adatvesztés – függetlenül attól, hogy hány webhelyről származnak az adatok –, mivel az adatokat automatikusan tárolják és továbbítják, ha az internetkapcsolat nem működik. A felhasználók az analitikai alkalmazások számára is mindig hozzáférhetnek egy tiszta, előzetes adatkészlethez.

 

 

A DataMailbox egy freemium szolgáltatás az Ewon Talk2M felhőben, vagyis az ügyfelek korlátlan ideig ingyenesen használhatják. A Pro verzióra való áttéréssel az ügyfelek egyedi szolgáltatási szintű megállapodás hatálya alá tartoznak, és még több adatot tudnak feldolgozni. A Freemium megközelítés és a könnyű hozzáférés semmiképp sem veszélyezteti a biztonságot, mivel az Ewon megoldások a kiberbiztonság élvonalába tartoznak. Az innovatív szolgáltatás bevezetésével az Ewon egy egyszerű és méretezhető integrált megoldást kínál korlátlan számú webhelyről származó adatok gyűjtésére és feldolgozására, lehetővé téve az ügyfelek számára a hatékonyság növelését.

„Napjainkban különösen kockázatos és költséges beengedni az embereket a gyárakba, így kötelességünk az ügyfelek számára egy egyszerű, biztonságos és méretezhető megoldást kínálni az adatok több webhelyről történő gyűjtésére, lehetővé téve a hatékonyság javítását” – jelentette ki Francis Vander Ghinst, a HMS Ewon üzletágának vezérigazgatója. Annak érdekében, hogy az ügyfelek maximalizálják adatokból származó előnyöket, az Ewon létrehozott egy 2 000 tapasztalt partnert összefogó robusztus környezetet, ami készen áll az ügyfelek igényeinek megfelelő hatékony és integrált megoldások gyors létrehozására. További információkért látogasson el a www.ewon.biz oldalra, valamint a www.ewon.biz/support oldalon található tudásbázis cikkekre!

Újrahasznosított fékezési energia
Az észt Skeleton Technologies és a lengyel villamosenergia-elosztó közműcégeknek elektromos eszközöket gyártó ZPUE a jövőben közösen kínálnak energiatárolási megoldásokat a lengyel piacon.
Biztonságos felhőalapú adatmegosztás
Az Európai Unió adatvédelmi irányelveivel összhangban létrehozott, biztonságos és átlátható adatmegosztást lehetővé tevő digitális ökoszisztémához, a Gaia-X-hez a SZTAKI révén Magyarország is csatlakozott április végén.
Hidrogén alapú technológia, akkumulátor gyártás, robotizáció
Főleg ezek a témák álltak a pénteken véget ért 15. Mach-Tech, 9. Ipar Napjai és a 10. Automotive Hungary kiállítások középpontjában. A Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 15 ország több mint 400 kiállítója mutatta be termékeit és fejlesztéseit a csaknem 15 ezer szakmai látogatónak.
Új trendek a gyártás- és folyamatautomatizálásban
Nyílt, egyszerű és rugalmas rendszerek támogatják a testreszabott automatizálási megoldások tervezését és kivitelezését a jövő gyárában. Minderről személyesen is meggyőződhettek azok a szakemberek, akik az Ipar Napjai szakkiállításon felkeresték a Bosch Rexroth standját.
Az ember-robot együttműködés új korszaka: az első pneumatikus cobot
Mi lenne, ha létezne egy olyan robot, amely könnyen kezelhető, nem igényel biztonsági kerítést, ráadásul vonzó árú? Ez egy teljesen új korszak kezdetét jelentené az ember-robot együttműködésben. Ez az új korszak most felvirradt – a Festo első pneumatikus robotjával.