Fókuszban az ipar és a kiberbiztonság
2021 tavaszán debütált a 4iG új ipari platformja, a 4iOP. A termékcsalád további fejlesztéseit és a partnerek kapcsolódó megoldásait mutatja be október 14-én az OFF Kultúrházban megrendezendő, a helyszínen és online is élőben követhető 4iG Technológiai Fórum című konferencia, amely az iparra és a kiberbiztonságra fókuszál.

 

A két szekcióban – Ipar 4.0 és Kiberbiztonság – zajló szakmai eseményre azokat a döntéshozói pozícióban lévő szakembereket várják a szervezők, akik részt vesznek egy adott vállalat gyártási folyamatában (például gyárvezetők, gyártási vezetők, vállalatvezetők, minőségellenőrzési szakemberek, folyamatfejlesztők, IT igazgatók, IT fejlesztők, beszerzési vezetők, termelés vezetők).

A közel húsz előadást felölelő program során a résztvevők segítséget kaphatnak ahhoz, hogy vállalatuk szintet léphessen meglévő ipari megoldásaival, integrálva a legújabb technológiákat. Megismerkedhet a 4iG Ipar 3.0 és Ipar 4.0 gyártástechnológiai és ipari digitalizációs megoldásaival, mely – a 4iOP Digitális platformja segítségével – a közepes- és nagyvállalatok teljes IT életciklusára biztosít kész és testre szabott szolgáltatásokat. Mindezekhez megmutatják azokat a kiberbiztonsági megoldásokat, amelyek garantálják az automatizált, az internethez kapcsolt, ezért nagy kitettséggel rendelkező gyártósorok és rendszerek védelmét.

A konferencia programja, előadói és a regiszrtráció: https://online-event.4ig.hu/

4iOP

A 4iOP egy ipari digitalizációs platform, ez a keretrendszer a gyártás minden szintjére tud általában nem „dobozos", hanem egyedi igényekre szabott megoldásokat kínálni. Az elemző és előrejelző funkciókkal kiegészített platformon keresztül a 4iG ügyfelei, tehát közép- és nagyvállalatok többek között automatizálhatják a gyártási folyamataikat, hatékonyságot növelhetnek, önálló tanulásra alkalmas gépi intelligencia segítségével analízist készíthetnek, folyamatokat, nem kívánt leállást, vagy meghibásodást jelezhetnek előre.

Harmadával csökkenhetnek az okos gyárak kiadásai
A kínai ZTE távközlési vállalat csengsui SANY Changshu 5G gyárában ugyanis a mesterséges intelligenciával továbbfejlesztett technológiai megoldásoknak köszönhetően a gyártóberendezések leállási ideje felére csökkent, miközben a kihasználtság radikálisan javult.
Automatizálás az autóiparban
Napjainkban az automatizálás az autógyártás szinte minden területére kiterjed, az alkatrészek és részegységek gyártásától egészen a végtermékig.
A 200 leggyakoribb jelszó Magyarországon 2021-ben
A NordPass éves kutatása idén 50 különböző országot ölel fel, foglalkozik a férfiak és nők körében leggyakoribb jelszavakkal, valamint általános áttekintést is nyújt.
A digitális szabályok csak az élőkre vonatkoznak
A becslések szerint 2021-re több mint hárommilliárd ember hozhatott létre digitális profilt a közösségi médiában, amelyek közül mintegy 30 millió tulajdonosa már nincs életben.
A forgácskezelés új formája
A Sandvik Coromant új megmunkálási eljárása lehetővé teszi az irányított forgácstörést menetesztergálási alkalmazásokban.