Elektrotechnikai tervezőszoftver kezdőknek és haladóknak
Megérkezett az új Eplan Platform 2022. Az új verzióval az Eplan az elektrotechnikai tervezés jövőjét mutatja be fókuszban a könnyű kezelhetőséggel.

 

A legtöbb felhasználó által már ismert használati módon alapuló intuitív felhasználói felület megkönnyíti a kezelést és ezzel párhuzamosan javítja a felhasználói élményt. Az új Eplan Platform egy újonnan tervezett felhasználói felületetet, továbbfejlesztett munkafolyamatokat és a kiegészítő felhőszolgáltatásokkal kapcsolatos további funkciókat tartalmaz. Összességében az új szoftvert könnyű használat és nagy teljesítmény jellemzi.

Ez látható az integrált szalagsávokon, amelyeket a Backstage nézet felhasználói már sok más bevált szoftvermegoldásból ismerhetnek, és amely jelentősen javítja a felhasználói ergonómiát. Az új, intuitívabb felhasználói felület a közös nemzetközi felhasználói koncepciókhoz igazodik, megkönnyítve ezzel a szoftver használatát.

Munkafolyamatok a digitalizáció korában

Az Eplan fejlesztői valójában a munkafolyamatokra összpontosítottak, és arra törekedtek, hogy javítsa az együttműködést az ipari értéklánc mentén. Ennek oka az, hogy a CAE-megoldások, mint például az Eplan Platform, a vállalat „gerincét” képezik a tervezésben és a termékfejlesztésben. Általában nagyon mélyen integrálódnak az ügyfelek infrastruktúrájába és stratégiájába, évekkel előre betervezik a befektetési döntésekbe.

 

A már elérhető új Eplan Platform 2022 verziót könnyű kezelhetőség és nagy teljesítmény jellemzi.

 

Az Eplan Platform 2022 kifejlesztése során az egyik világos cél tehát az volt, hogy optimalizálja az adatcserét a vállalatok ökoszisztémáiban jelen lévő egyes érdekeltek között. Az olyan felhőalkalmazások, mint az Eplan eBuild, a most már teljes verzióban is elérhető eManage és az eView további lendületet adnak az Eplan Platform keretében megvalósuló teljesen új együttműködési formáknak. Az új felhőalapú szoftvermegoldások hozzáadott értéke jelentősen javítja az együttműködést a vállalatok és ügyfeleik, partnereik és beszállítóik között.

Kipróbált és megvalósult

Markus Sommert, az innovatív bevonat-technológia egyik globális vezető gyártójának számító J. Wagner GmbH elektromos tervezője így összegezte az új felhasználói felület alkalmazása során szerzett tapasztalatait: „Az új Eplan Platform 2022 egységes, a modern munkamódszerek koncepcióin alapuló felhasználói útmutatója valóban megkönnyíti a szoftver gyors használatát, különösen az új felhasználók számára. Az Eplan által kínált számtalan funkció jól felépített és világosan elrendezett, az integrált szalagtechnológiát öröm használni."

Néha a hozzáadott érték a részletekben rejlik. Így volt ez a koblenzi KSV kapcsolószekrény-gyártó esetében is, ahogy azt Michael Noack Eplan adminisztrátor látja. Noack egyik feladata a törzsadatok karbantartása. Nagyon mélyen belemerült az Eplan Platform 2022 béta tesztelésébe és számára az új eszközkezelési funkciók egyértelmű előrelépést jelentenek: lehetővé teszik az eszköz összes tulajdonságának mentését a változattól függően.

 

Interdiszciplináris termelés – az előzetes tervezéstől az elektrotechnikán és a fluidtechnikán át a szerelőlap-készítésig és a kapcsolószekrény-gyártásig – mindez most könnyebb és áttekinthetőbb.

 

„A műszaki tulajdonságok mostantól nagyobb változatossággal és pontosabban ábrázolhatók az új Eplan Platform 2022-ben – magyarázza. – A kábelutak kijelölésével például helyesen lehet leképezni az olyan kontaktorok segédérintkező blokkjait, amelyek csatlakozása a szerkezet függvényében megváltoztatja azok fizikai helyzetét.” Ennek eredményeképpen a bekötési rajz még pontosabb, és az elektromos tervezés leegyszerűsítése mellett a vezérlőszekrényen belüli kábelezést is megkönnyíti.

Váltás az előfizetői modellre

Az Eplan Platform 2022 kizárólag előfizetői modellben érhető el, ami az alacsony belépési árak és az egyéni szoftverhasználat rugalmasabb tervezési lehetőségei révén minimalizálja a befektetési kockázatot. Az előfizetésekkel az Eplan a kapcsolatot is erősíti az ügyfeleivel, hogy jobban megismerje, valójában mire van szükségük a mindennapi munkához.

Összegezve

Az Eplan Platform 2022 intuitívabb, rugalmasabb és összességében termelékenyebbé teszi a cégeket. Számos kísérő termékkel és megoldással – például az Eplan Partner Programmal és az Eplan felhő kiegészítő szoftvertermékeivel – integrálva a cégek jobban együttműködhetnek az ügyfelekkel, partnerekkel és beszállítókkal. További információ: www.eplan-software.com/inyourhands

(Nyitó képünk: Illusztráció)

Mesterséges intelligencia segíti a melanóma korai felismerését
A bőrrák a leggyakoribb, emberekben előforduló, rosszindulatú daganatos megbetegedés, ráadásul egyre gyakoribb. A bőrrákok általános kategóriáján belül a melanóma a fő halálozási ok.
A világ leggyorsabb izolált áram szenzorai
A tavaly megjelent CT110 CT220 után újabb tagokkal bővült a Crocus Technology egyszerű és költséghatékony izolált TMR árammérő szenzorcsaládja.
A hatékonyság legújabb varázsszava - az agilitás
A legtöbb vállalat számára az üzleti eredmények jelentik a siker fokmérőit, azonban a gyorsan változó piaci környezetben újabb tényezők kerültek fókuszba.
Hibaelhárítás immerzív kiterjesztett valóság segítségével
Az új digitális megoldások a javítási munkák minőségi szintjének emelésével és a problémamegoldás gyorsaságával egyszerűbbé teszik a karbantartást, emellett csökkentik az állásidőt, és javítják a hatékonyságot.
Géptervezés az egészségügyben
Napjaink globális piacán a steril környezet fenntartása kulcsfontosságú a gyógyszer- és egészségiparban működő gyártók sikere szempontjából.