Elektromos pozicionáló körasztalok
A norelem csendesen működő és kevés karbantartást igényelő elektromos pozicionáló körasztalai az ingyenes programozószoftver révén bármilyen hajtásrendszerbe zökkenőmentesen integrálhatók.

 

Az új elektromos termékcsalád digitális vezérlőrendszerének köszönhetően lehetővé teszi szöghelyzetek pontos és ismételhető beállítását egy század miliméteren belül. A norelem kimagaslóan pontos elektromos pozicionáló körasztalai ideálisak olyan kezelőrendszerekhez, szerszámgépekhez vagy mérőberendezésekhez, amelyek az állandó eredményekhez motoros beállítást és pozicionálást igényelnek.

A csendesen működő és kevés karbantartást igényelő elektromos pozicionáló körasztalok az ingyenes programozószoftver révén bármilyen hajtásrendszerbe zökkenőmentesen integrálhatók. Az előfeszített csigahajtómű gyakorlatilag játékmentes, a csigatengely csapágyazása maximális radiális forgási pontosságot biztosít. Kábeleket a csőtengely nagy furatán keresztül lehet átvezetni, és az állítható tájológyűrűvel az elfordulás referenciapontja a szerelt alkatrész helyzetéhez képest tetszés szerint beállítható.

"Az iparban a legfontosabb a pontosság, ami akár a különbséget is jelentheti siker és a kudarc között – jelentette ki Marcus Schneck, a norelem ügyvezető igazgatója. –  A sokoldalú pozícionáló rendszerek továbbfejlesztett választéka könnyen használható, így időt és munkát takarítanak meg a telepítés során, miközben emelt pontosságot biztosítanak a gépelemekben, együtt a digitális vezérlőrendszer további előnyeivel."

Körasztalok széles választékban

Az elektromos pozicionáló körasztalok 18 változatban érhetők el; 8-as méretben, 40:1 áttétellel, illetve 12-es méretben, 55:1 áttétellel, 1,2 vagy 3 Nm maximális kimeneti nyomatékkal. A termékcsalád modelljei megvásárolhatók motorral és/vagy vezérlőegységgel vagy anélkül, a kábelkimenetek és a vezérlés iránya pedig egyedileg meghatározható. A hosszú élettartam érdekében a ház és a forgóasztal eloxált alumíniumból, míg a csőtengely rozsdamentes acélból készül.

A norelem emelt terhelhetőségű elektromos pozicionáló körasztalokat is bemutatott, amelyek a legnagyobb sebességi- és pontossági követelményeknek is megfelelnek. Ezekben a modellekben a csőtengely és a forgóasztal axiális tűgörgős csapággyal révén érintkeznek. Az emelt terhelésre tervezett pozicionáló körasztalok 12-es méretben kaphatók, 10:1 és 45:1 áttételekkel, 3 Nm kimeneti nyomatékkal.

Mindkét termékcsalád kompatibilis a Nema 17 léptetőmotorral, és minden azonos méretű pozicionálórendszerrel kombinálható. A pozicionáló körasztalok teljes választéka, valamint a rugalmas szabványelemek és gépépítő elemek széles választéka a norelem átfogó The Big Green Book katalógusában is megtalálhatók.

Az emelkedő energiaárak visszafogják az IT-fejlesztéseket is
A hazai cégek 66 százaléka tervezi csökkenteni informatikai fejlesztéseit az energiaárak jelentős növekedése miatt – derül ki az IVSZ és a Makronóm Intézet közös kutatásából.
Ha számít a jó ár: használt présgépek és FANUC robotok internetes aukción
Sok szerszámgép van a piacon, de csak nagyon kevés kínál olyan kedvező vételi lehetőséget, mint az Intergavel december 15-ig tartó online árverésének tételei.
Digitális archiválás - Van hova fejlődni a magyar cégeknek
Az EDITEL nemrég végzett kutatása azt vizsgálta, hogy a vállalatok körében mennyire elterjedt a digitális archiválás, megbíznak-e a felhőalapú szolgáltatásban, és hogy készek-e elhagyni a papírt, mely fontos szempont a fenntarthatósági célok elérésében is.
A jövő mérnökei oldották meg az új energiavilág kihívásait
A Challenge.ON verseny az új energiavilág kihívásaival várta a villamosmérnök hallgatókat és a pályakezdő mérnököket. A megmérettetésre az ország 10 egyeteméről összesen 36 csapat nevezett be, a döntőbe jutó legjobb 10 csapat nagyszabású eseményen bizonyíthatta tudását.
Rezsicsökkentés házi napelemekkel
Október végén hirtelen befékezett a házi napelem-telepítések hazai piaca. A visszatáplálási lehetőség teljes megszüntetésével sokak leállították, vagy el sem kezdték a beruházásokat, mert a bejelentett változtatással az újonnan belépő háztartások számára a legrosszabb forgatókönyv vált valóra.