BTC14 ipari dobozos vékony kliens
A Pepperl+Fuchs ipari dobozos vékony kliensei megbízható és robusztus IT-megoldást jelentenek a folyamatadatok megjelenítéséhez.

 

A klienseket kifejezetten szélsőséges körülmények között történő használatra és ipari környezetben történő 24 órás üzemeltetésre fejlesztették ki. A magas hőmérsékletet, ütéseket és rázkódásokat hosszú időn át elviselni képes új BTC14 és a már jól ismert – duál monitoros alkalmazásokhoz tervezett – BTC12 vékony kliensek és az első négymonitoros generációnak számító BTC01 kliensek társa lett.

A BTC14 négy egységes, digitális DisplayPorts® kijelzőcsatlakozóval rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a folyamatok akár négy Ultra-HD (4K) képernyőn történő megjelenítését, optimális képet adva ezáltal az összes információról. A kiegészítő szerelőkészleteknek és a robusztus kialakításnak köszönhetően a BTC14 rendkívül változatos módon telepíthető. A hosszú távú rendelkezésre állás és a modern számítógépes platform révén a BTC14 rendkívül jövőbiztos.

A BTC14 elölnézete

 

Az előre telepített Pepperl+Fuchs VisuNet RM Shell 5 firmware egyszerűsíti a host rendszerek virtualizálását, valamint a gyors és intuitív konfiguráció végrehajtását. A vékony kliens portfóliót az innovatív VisuNet Control Center felügyeleti eszköz teszi teljessé, ami lehetővé teszi az összes vékony kliens eszköz hatékony és központosított kezelését, ha azt az RM Shell 5 firmware-rel használják: a vezérlőteremben elhelyezett BTC-ktől kezdve a gyártással kapcsolatos munkaállomásokon át egészen az Ex Zone 1/21 zónában elhelyezett távoli monitorokig

Mérnökök kora
"Mi hiszünk benne, hogy a következő évtizedet is a jelentős technológiai változások jellemzik majd, melyeknek a mérnökök lesznek a zászlóvivői." Egyebek mellett erről is beszélt lapunknak Ács István a Bosch Rexroth Kft. ügyvezető igazgatója.
Új kiberbűnözői módszer van kibontakozóban
A koronavírus megjelenése óta egy olyan új kiberbűnözői módszer van kibontakozóban, amely a felhasználók járvánnyal kapcsolatos kíváncsiságára, félelmére épít - hívta fel a figyelmet a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete (NBSZ NKI).
Adaptív megmunkálás már 5 tengelyben is
Az NC vezérlésű szerszámgépek 1952-es megjelenése óta a gyártóeszközök hihetetlen fejlődésen mentek keresztül, de az alapvető elvárások ugyanazok maradtak, miszerint kerüljön a darab minél gyorsabban a szerszámgépre és készüljön el a megmunkálás mihamarabb.
Robotprogramozó tanfolyamok magánszemélyeknek is
Minősített képzési program keretében, az állami felnőttképzési programkövetelmény alapján szervezett robotkezelő és -programozó képzést indít a Robot-X a Manhattan Akadémiával együttműködve.
Az M2M adatforgalom növekedésének éve jön
2023-ra a világ mobilkapcsolatainak több mint 10%-át teszik majd ki az 5G kapcsolatok, amelyek átlagos sebessége 575 Mbp/s lesz, vagyis 13-szor gyorsabb, mint egy átlagos mobil kapcsolat.