Az ipari felhasználókra is számítanak
A mesterséges intelligenciával (MI) és 5G-vel felvértezett legújabb Dell Technologies-számítógépek és -kijelzők zökkenőmentesebbé, intelligensebbé és élvezhetőbbé teszik a munkát és a szórakozást.

 

A Dell Technologies új termékeket és szoftvereket mutatott be a  CES kiállításon a prémium Latitude és XPS termékcsalád, valamint a kijelzők portfóliójából, amelyekkel hatékonyabb a munka és az együttműködés. A cég szándékai szerint az új eszközök elősegítik az innovációs törekvéseket a következő évtizedben. Erről beszélt Sam Burd, a Dell ügyfélmegoldásokért felelős részlegének elnöke is: – A számítógépiparban sokkal nagyobb változások zajlanak, mint valaha, hála a beépített mesterséges intelligenciának, az 5G-nek és a legjobb tervezésnek, amelyek egyszerűbbé és teljesebbé teszik az életünket. Számomra az a legizgalmasabb az egészben, hogy a CES-en megjelenő érdekességek mellett a számítógépek egyre inkább központi funkciót töltenek be az emberek életében, legyen szó innovációról, véleményformálásról vagy a kitűzött célok eléréséről – mondta. De nézzük a legújabb modelleket!

Latitude 9510, a legintelligensebb 15" üzleti számítógép, beépített MI-vel

A Latitude 9000 sorozat tervezésénél a legfinomabb részletekre is odafigyeltek a mérnökök, így kisebb és vékonyabb lett, nagyobb képernyővel és kiemelkedő felhasználói élménnyel. Az új Latitude 9510 azt nyújtja, amire az üzleti felhasználóknak szükségük van: akár 30 óránál is tovább tartó, rekordhosszúságú akkumulátor-üzemidőt, 5G-képes kialakítást és erőteljes hangzást, valamint a hatékonyságot elősegítő intelligens megoldásokat. A Latitude 9510 a világ legkisebb és legkönnyebb üzleti célú, 15 colos laptopja, amely könnyedén elfér egy kisebb táskában is. Az akár 1,45 kg-os tömegével hordozása nem jelent terhet, ráadásul a felhasználók otthon hagyhatják a plusz töltőket, adaptereket és mini hangszórókat, amelyekre egy átlagos munkanapon szükségük lenne.

A nagyobb képméret és az iparág leggyorsabb Wi-Fi 6 (Gig+) és 5G-s mobil szélessávú felszereltsége mindenhol hatékony munkát biztosít az üzleti vezetőknek. Az InfinityEdge kijelző megőrzése érdekében az 5G antennák a hangszórókban helyezkednek el, a szénszálas ventilátorlapátok és a kettős hőelvezető csövek pedig halk működést és hűvös tapintást biztosítanak. Az akár 10. generációs Intel Core i7 processzorok és a vPro technológia, valamint a Latitude 9510 megmunkált alumíniumburkolata és gyémántmetszésű élei gondoskodnak arról, hogy a szakembereknek ne kelljen lemondani a stílusos külsőről a teljesítmény érdekében. A világ legintelligensebb 15 colos üzleti számítógépe, a Latitude 9510 vezető szerepet tölt be az iparágban az első beépített, automatizált, mesterséges intelligencián alapuló hatékonyságnövelő technológiával. A Dell Optimizer szoftver a háttérben optimalizálja a felhasználó számára a működést, így csökkenti az akadozást és a frusztrációt:

  • Egyszerűbb indulás az ExpressResponse segítségével: A felhasználói preferenciák alapján, valamint az Intel Adaptix Technologynak köszönhető gépi tanulás segítségével gyorsabban elindulnak a gyakran használt programok, gyorsabban lehet váltani az alkalmazások között, valamint javul az általános teljesítmény.
  • Az ExpressCharge növeli az akkumulátor élettartamát: A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás a felhasználók akkumulátortöltési szokásai és energiafogyasztása alapján fejleszti az akkumulátor-üzemidőt. Ha kritikusan alacsony az akkumulátor töltöttségi szintje, a Latitude 9510 feltűnés nélkül megváltoztatja a beállításokat, hogy spóroljon az erőforrásokkal. Mindezt a kijelző fényerejének csökkentésével vagy a legjobb töltési lehetőség kiválasztásával teszi, amilyen például az ExpressCharge Boost, amely 35 százalékos töltöttséget biztosít 20 perc alatt.
  • Egyszerű és biztonságos bejelentkezés az ExpressSign-in segítségével: A felhasználói jelenlét érzékelésével gyorsabb bejelentkezést, nagyobb biztonságot és jobb teljesítményt biztosít a Dell számítógépek közelségérzékelője, amely az Intel Context Sensing Technology környezetalapú technológiáját és a Windows Hellót használja.
  • Az Intelligent Audio mellett nincs szükség külső hangszórókra: Az erőteljes hangszórók, az erősítő, valamint a négy zajcsökkentő mikrofon élethű együttműködési lehetőségeket biztosít, míg az Intelligent Audio a visszhang és háttérzaj kiszűrésével segít, hogy a felek jobban hallják egymást a konferenciahívások során, legyen az bármilyen környezetben is.

A Dell megbízható eszközeihez hasonlóan a Latitude modellek is az iparág legbiztonságosabb üzleti számítógépei, így minden cég biztos lehet abban, hogy a végpontok biztonságban vannak. A Dell Technologies Unified Workspace megoldással már a kezdetektől hatékony munka vár az új Latitude-tulajdonosokra. Ez a megoldás a végfelhasználói számítástechnika újító megközelítése, amely frusztrációmentes és munkavégzésre kész felhasználói élményt nyújt a kollégáknak, valamint automatizált, nyílt és intelligens felügyeleti megoldásokat biztosít az informatikai részlegnek. Ez segítségükre lesz minden szervezetükön belüli eszköz üzembe helyezésében, biztonságossá tételében, kezelésében és támogatásában.

XPS 13: az első négyoldalú, lényegében szegély nélküli InfinityEdge kijelző

Az új XPS 13 modell egy modern, újragondolt megoldást kínál azoknak a felhasználóknak, akik elegáns számítógépre vágynak a legjobb felhasználói élménnyel. A széles képernyő, a széltől szélig tartó billentyűzet, a nagyobb érintőpad és az egykezes felnyitás a stílus és a funkcionalitás tökéletes egyensúlyát biztosítja. Hihetetlen strapabírás egy könnyű és tartós kialakításban: megmunkált alumínium, szénszál, üvegszál és edzett Corning Gorilla Glass üveg.

Azok, akik maximális kijelzőméretet keresnek, a Dell újabb mérnöki remekművel szolgál: a minden oldalon keskeny káva tovább csökkenti az XPS13 InfinityEdge kijelző keretét, ezáltal minden eddiginél kisebb és vékonyabb kialakítást tesz lehetővé. A 16:10 arányú XPS InfinityEdge kijelző 25 százalékkal világosabb, így még több teret ad a napi feladatok elvégzéséhez és a részletgazdag szórakozáshoz. Ahogy azt az XPS-rajongók megszokhatták, az új kialakítás is egy 13,4 hüvelykes kijelzőt biztosít a 11 hüvelykes házban, így akár egy repülőgép tálcáján is elfér. Az XPS 13 10. generációs Intel Core processzorokat és hosszú akkumulátor-üzemidőt kínál az aktívabb felhasználóknak, akiknek a sokoldalúság és a teljesítmény is fontos. Az egyszerűbb és fenntarthatóbb csomagolás az újrahasznosítási törekvéseknek megfelelően most már kitöltőhab nélkül érkezik.

Felhőtlen szórakozás és folyamatos kapcsolódás

A sorozatok rajongóinak indul a Dell Cinema Guide szolgálatás – egy streamingszolgáltatások közötti központi kereső –, amely mostantól minden Windows-felhasználó számára elérhető. Ezzel gyorsan és egyszerűen találhatók meg a sorozatok és a filmek több mint 200 streamingszolgáltató kínálatában, egyetlen műsorújságon belül. Mindezt a Dell Cinema streamen keresztül, annak minden csodálatos színével és hangjával együtt.

A 2018-as CES bemutatkozása óta a Dell Mobile Connect több mint egymillió felhasználónak segített abban, hogy ne kelljen megosztaniuk a figyelmüket a számítógépük és okostelefonjuk között. Idén tavasztól a Dell Mobile Connect vezeték nélküli átvitel és alkalmazástükrözés is elindul, valamint az Android mellett már az iPhone-felhasználóknak is elérhető lesz. Az iPhone-nal rendelkező XPS-, Inspiron-, Vostro-, Alienware- és G Series-felhasználók közvetlenül érhetik el telefonos alkalmazásaikat, legyen szó egy közösségi autómegosztó applikációról vagy a közösségi médiáról. Emellett könnyedén húzhatnak át fájlokat és tükrözhetnek tartalmakat Dell számítógépükről.

A Dell csúcskategóriás monitorai

A Dell monitorai hat éve vezetik a világranglistát, az üzleti és a játékosközönség különböző igényeinek megfelelően

  • A felhasználók hatékony együttműködésének érdekében fejlesztett Dell 86 4K érintőképernyős interaktív monitor digitalizálja a múlt mágnestábláit.
  • Az UltraSharp 43 4K USB-C monitor akár négy különböző csatlakoztatott számítógép tartalmát tudja megjeleníteni egyszerre, ezzel maximalizálja a hatékonyságot.
  • Az új VESA Display HDRTM 400 minőségű UltraSharp 27 4K USB-C monitor a széles színteret nyújt a színek pontos megjelenítéséhez.
  • Az új Alienware 25 Gaming Monitor 99 százalékos sRGB-lefedettséget kínál, gyors IPS technológiát tesz elérhetővé gazdag színekkel, 240 Hz-es frissítési gyakorisággal és villámgyors, 1 milliszekundumos válaszidővel, natív FHD felbontással. Emellett támogatja az AMD Radeon FreeSync és a NDIVIA G-Sync technológiát.

 

Az új termékek elérhetősége
 
• Az új XPS 13 február 4-től világszerte elérhető.  
• A Dell Cinema Guide mostantól a Microsoft Store kínálatában ingyenesen elérhető bármely Windows 10-es számítógépen.
• A Dell Mobile Connect iOS-es adatátvitellel és képernyőtükrözéssel ingyenesen letölthető lesz a Microsoft Store-ból és minden kereskedelmi forgalomban kapható Dell készüléken előre telepítve lesz idén tavasztól.
• A Latitude 9510 március 26-tól világszerte elérhető.
•A Dell 86 4K érintőképernyős interaktív monitor (C8621QT) április 10-től világszerte elérhető.
• A Dell UltraSharp 43 4K USB-C (U4320Q) és a Dell UltraSharp 27 4K USB-C (U2720Q) január 30-tól világszerte elérhető.
• Az Alienware 25 Gaming Monitor (AW2521HF) március 11-től világszerte elérhető.
 

 

Az ipar után az egészségügyet is átalakítja a digitalizáció
Ahogy a gyártóiparban megjelent ipar 4.0 megoldások, úgy az adatalapú szolgáltatások tömeges elterjedése két évtizeden belül alapjaiban változtatja meg az egészségügy működését.
Robotrendszer a síküveggyártásban
Az ABB legnagyobb terhelhetőségű, többfunckiós robotjával valósult meg a Guardian Orosházi síküveggyárának új, biztonságos, hatékonyabb, gyorsabb üvegtábla rakodási rendszere.
IoT és feladatorientált robotok a legújabb trendek között
Már nem olyan távoli jövő a készpénz teljes eltűnése vagy az okosautók általános térhódítása, és tíz év múlva már a 6G is elterjed.
Gyorsabb eszközadat elérés segíti a tervezőket
Idén június elején jelent meg az alkatrész- és eszközadatok elérését online lehetővé tevő Eplan Data Portal legújabb verziója.
Termelésütemezés napjainkban
"Egy termelésütemező rendszerbe való beruházás sokkal nagyobb érték, mint egy gépberuházás! De ezt ma még sokan nem értik! De amikor majd ők is rálépnek erre az útra, és megismerik a lean-t, a termelésütemezést, akkor majd megértik ennek az értékét!"