Adaptív megmunkálás már 5 tengelyben is
Az NC vezérlésű szerszámgépek 1952-es megjelenése óta a gyártóeszközök hihetetlen fejlődésen mentek keresztül, de az alapvető elvárások ugyanazok maradtak, miszerint kerüljön a darab minél gyorsabban a szerszámgépre és készüljön el a megmunkálás mihamarabb.

 

Ezen igények kielégítésére a válasz a céges folyamatok optimalizálása, amelynek alapja a szerszámgépen kívüli programozás és a megfelelő megmunkálási sablonok. A graphIT Kft. által forgalmazott Siemens NX CAM rendszere élen jár mindkét területen. Cégünk több mint 25 éves szakmai tapasztalatával mindig is nagy hangsúlyt fektetett a gyártáshoz kapcsolódó új technológiák bevezetésében, támogatásában.

Az NX CAM segítségével a szerszámgépen kívüli NC programozás nem csak hogy magas minőségben, könnyedén megvalósítható, de az NX szerszámgép szimuláció segítségével a szerszámpályák, illetve a kész, vagy manuálisan írt NC program is ellenőrizhető a virtuális környezetben. Ezen funkció segítségével értékes gépidőt tudunk megtakarítani. A szerszámpálya tervezési algoritmusok területén pedig a januárban megjelent folyamatos frissítésű NX legújabb (Continuous Release-CR) NX1899-es sorozata számos újdonságot tartogat, legyen szó 3 vagy 5 tengelyes vagy robottal támogatott megmunkálásról, esztergálásról vagy 3D fémnyomtatásról.

 

 

Az NX nem csak a hagyományos marás technológiáját támogatja, hanem az új nagyolást optimalizáló technológiával, az adaptív marás segítségével tehetjük hatékonyabbá nagyoló megmunkálásainkat 3 vagy 5 tengelyben is. A hagyományos térfogateltávolító megmunkálások során az ökölszabály szerint a szerszám átmérő felét - háromnegyedét tartjuk fogásban, illetve a szerszámpálya generálás alapját a végső kontúr adja. Az új adaptív technológiának célja a forgácskeresztmetszet állandó értéken tartása, amellyel a szerszám terhelése is egyenletes marad.

 

 

Ebben az esetben csökkentett fogásszélességgel, de növelt fogásmélységgel lehet elérni a forgácsolási idő csökkenését. Az új technológia megkövetel újfajta szerszámokat, amelyek elbírják a megnövekedett terheléseket, illetve újfajta pályagenerálási stratégiát, amit nem a végső kontúr szabályoz, hanem az optimális szerszámterhelés.  Ezt a szerszámpálya generálási startégiát az NX1899 verziónak köszönhetően nem csak 3, de már 5 tengelyben is elérhetjük. Ezzel elérhetővé válik, hogy már a nagyoló megmunkálásnál nagy mértékben megközelítsük a végleges kontúrt.

 

 

Minden hónapban webinárt tartunk az NX egyedi megoldásairól, újdonságairól,  amelynek részleteiről honlapunkon értesülhet. A graphIT Kft. a Siemens Gold Smart Expert partnere NX CAD és CAM, valamint Teamcenter PLM területén. A kiválasztott PLM megoldás sikeres bevezetésére garancia a Magyarországon több mint 500 ipari ügyfélnél napi használatban működő graphIT gépészeti szoftver.

Az implementáció kiterjed a kiválasztott PLM rendszer üzembe helyezésére, konfigurálásra, testreszabására és betanítására. A graphIT Kft. számára kulcsfontosságú a hosszútávú ügyfélkapcsolatok kialakítása, ezért kiemelt utánkövetési szolgáltatásokkal segíti felhasználóit az általa szállított PLM megoldás sikeres alkalmazásában. Ha az új verzió egyedi megoldásait kipróbálná, keressen minket az 1 hónapos próbaverzióért!

A graphIT Kft.  „CAD/CAM Újdonságok aZ NX1899-ben” címmel webinárt tart a témával kapcsolatban március 12-én, csütörtökön 10 órától. Az előadás során bemutatásra kerülnek a leghasznosabb funkciók amivel az NX1899-es új verziója bővült aminek segítségével gyorsíthatja a mindennapi munkafolyamatait. A webináron ingyenesen lehet részt venni, de előzetes regisztráció szükséges hozzá, amelyet ezen a linken lehet megtenni.

3D nyomtatott eszközökkel veszik fel a harcot a vírussal szemben
Arcvédő pajzsokat és tenyér használata nélküli ajtónyitó segédeszközöket adományoz több intézménynek a 3D eszközöket gyártó CraftUnique.
A Bosch és a Knorr-Bremse továbbra is számít munkatársaira
A járvány miatt kialakult helyzet szinte minden munkáltató működését érinti. A koronavírus terjedése következtében a vállalatok többsége új üzleti tervvel áll elő, elsősorban a kieső bevételek pótlására illetve a veszteségek minimalizálására keres megoldásokat.
Számítási kapacitásaikat ajánlják fel a kutatóintézetek
Több ezer processzort és több terabájt memóriát ajánl fel a SZTAKI és a Wigner FK a járvány elleni küzdelemre.
Home office - a hatékony otthoni munkavégzés
A koronavírus (COVID-19) terjedésének megfékezése érdekében egyre több hazai vállalkozás esetében kerül előtérbe az otthoni munkavégzés. Ezen a területen azonban egyelőre sok a kérdőjel, mind a cégek, mind a munkavállalók oldalán.
A világ legnagyobb teljesítményű ipari szuperszámítógépe
Már működik a HPC5, a világ egyik legnagyobb teljesítményű vállalati rendszere, melynek fő komponenseit a Dell Technologies adja. A szuperszámítógép 52 petaFLOPS teljesítménye az olaj- és gáziparban első, világszerte pedig az ötödik legerősebb rendszere.