A forgácskezelés új formája
A Sandvik Coromant új megmunkálási eljárása lehetővé teszi az irányított forgácstörést menetesztergálási alkalmazásokban.

 

A meglévő CoroPlus Tool Path szoftver új modulja, az OptiThreading segít a gyártóknak a menetesztergálás során fellépő egyik legkomolyabb probléma, a forgácselakadás és az általa előidézett gépleállás leküzdésében. A CoroPlus Tool Path szoftver programozási támogatást nyújt a külső és belső menetesztergálási műveletekhez. A szoftver NC-kódokat generál forgácsolásiadat-paraméterek alapján, hogy biztosítsa a menetek megfelelő számát egyenletesen elosztott forgácsolóerőkkel az optimális termelékenység, éltartam és folyamatbiztonság érdekében. A szoftver bővítményeként a Sandvik Coromant bemutatott egy új modult.

Általános probléma a menetesztergálásnál az, hogy a forgácsok rácsavarodnak a robotokra, tokmányokra, szerszámokra és alkatrészekre. Ezenkívül beakadnak a szállítószalagokba is, kárt okoznak és gépleállást idéznek elő. A sikeres forgácskezelés kulcsfontosságú a jó alkatrészminőséghez menetesztergálás esetében. Az OptiThreading ezen kihívások szem előtt tartásával jött létre. A modul a CoroPlus Tool Path előfizetés részeként érhető el, és speciálisan a CoroThread 266 szerszámokra és lapkákra lett kifejlesztve.

Megoldás a legköltségesebb problémára

A módszer és a szoftver használatával a gyártók teljes mértékben optimalizálhatják menetesztergálási műveleteiket. A megoldás részeként a CoroPlus Tool Path segíti a felhasználókat optimalizált OptiThreading szerszámutak létrehozásában, melyek speciálisan a forgácskezelés kihívásait hivatottak megoldani. Ez olyan szerszámútajánlásokkal érhető el, melyek ellenőrzött, oszcilláló mozgásokkal megszakított forgácsolást végeznek, az utolsó menet kivételével minden menetben be- és kilépve a fogásból.

 

 

Ezen forgácsolási módszer támogatása többféle előnyt nyújt. Az OptiThreading eljárással az alkatrész felületét károsító és a forgácsolási zónát zavaró hosszú forgácsok megszűnnek, javítva ezzel az alkatrész minőségét. Ezzel együtt kisebb szükség lesz a szerszám, az alkatrész vagy a szállítószalag elakadását okozó hosszú forgácsok manuális eltávolítására, ami nem várt gépleállást okozhat. Az OptiThreading használatával növelhető a forgácsolási sebesség rövid ciklusidők és nagyobb termelékenység esetén.

Az OptiThreading és a CoroThread 266 több okból is megfelelő forgácsolási partner. Az OptiThreading nagy forgácsolóerőket hoz létre, így olyan szerszámot igényel, mely megfelelően ellen tud állni ezen erőknek. A CoroThread 266 iLock csatlakozóval rendelkezik, mely kivételes stabilitást biztosít a lapkarögzítésnél, lehetővé téve az extrém erőhatások kezelését is. A szerszám emellett különböző kínálatokban is elérhető, minőségek és geometriák széles választékában, melyek a legtöbb anyagot és alkalmazást lefedik. A szoftver és a hardver biztonságos, precíz menetkészítést tesznek lehetővé, melyet nem befolyásol hátrányosan a rossz forgácskezelés.

„Az OptiThreading megoldást jelent a menetesztergálás legköltségesebb problémájára, a forgácskezelésre”, állítja Hampus Jemt, a Sandvik Coromant termékmenedzsere. „A CoroPlus Tool Path megoldással már biztosítottunk egy szoftvert az optimalizált esztergálásra, a CoroThread 266-tal pedig egy robusztus szerszámozási megoldást kínáltunk. Az OptiThreading bevezetésével a menetesztergálás egyik legkomolyabb problémáját segítünk megoldani ügyfeleinknek.

Új globális IoT kiberbiztonsági szabvány a Xiaomitól
A kínai technológiai gyártó új, az IoT termékeket használó ügyfelei adatvédelmét és biztonságát szolgáló globális minőségi szabványra alkotott javaslatot.
IT biztonsági előrejelzés: 2022 várható veszélyei
Új év, új lehetőségek, szokták mondani! Ám míg pár éve ilyenkor a legtöbben a munkahelyi előléptetésre, a fogyókúrára, vagy az egészségesebb életmódra váltásra gondoltak csak, addig manapság bekerülhet az újévi fogadalmak listájába az új IT biztonsági kihívások elleni hatékonyabb védekezés is.
A következő évtizedben összeolvad a fizikai és a virtuális valóság
Az elmúlt évtizedben számos ígéretes virtuális- és kiterjesztett valóság (VR/AR) alapú megoldás született, a mindennapjainkat azonban mégsem szőtte át eddig a technológia. Öt terület, ahol robbanhat a VR/AR a következő években.
Milyen lesz a jövő munkahelye?
A hibrid munkavégzés során fennakadásokat okozhat a munkakörnyezet folyamatos változása. Az együttműködés hatékonyságának növelése érdekében a Dell Technologies vázolt pár potenciális megoldást, amelyek a jövő munkahelyének szerves részei lehetnek.
Tíz éves csúcson a vezérigazgatói optimizmus
Világszerte a vezetők 77%-a szerint erősödni fog a globális gazdaság az előttünk álló évben, csupán 15%-uk számít visszaesésre.