A digitalizáció felgyorsítása az integráció erejével
Az ABB folyamatirányító rendszerének (DCS) legújabb verziója megnövelt I/O képességeket, a gyors üzembe helyezést és a fokozott biztonságot, mint a digitális átalakulás alapelemeit kínálja.

 

Az ABB Ability 800xA 6.1.1 rendszer a folyamat automatizálás és az üzemi működés jövőjének egyik irányát képviseli, ezzel is megszilárdítva a cég úttörő szerepét és első számú technológiavezető pozícióját a DCS-piacon. Miközben az iparági együttműködés egyre szorosabbá válik, az ABB kiemelt DCS rendszere lehetővé teszi, hogy a döntéshozók könnyedén időtállóvá tegyék üzemük működését.

A System 800xA 6.1.1 számos új funkcióval javítja az együttműködést. Ilyen többek között a zöldmezős projektek és a barnamezős bővítések egyszerűbb, gyorsabb üzembe helyezése egy új és továbbfejlesztett Ethernet I/O Field Kittel – immár xStream Commissioning funkcióval kiegészülve –, amivel lehetséges a felhasználók számára az I/O helyszínen történő konfigurálása és tesztelése, mindezt egyetlen laptopról, anélkül, hogy vezérlő alkalmazási szoftverre vagy folyamatvezérlő hardverre szükség lenne. Ez lehetővé teszi a helyszíni telepítést és beüzemelést végző technikusok számára, hogy egyidejűleg hajtsák végre több okoseszköz automatizált hurokellenőrzéseit, és dokumentálják azok végső eredményeit.

A 800xA 6.1.1 rendszerrel ma könnyebb a digitális megoldások megvalósítása, mint eddig bármikor. A 800xA Publisher rendszerbővítésnek köszönhetően a felhasználó biztonságosan és egyszerűen kiválaszthatja, hogy mely adatokat streamelje az ABB Ability Genix Industrial Analytics-re és az AI Suite-re, akár perem-, akár felhőalapon.

Még tovább javítható a mérnöki hatékonyság

„Az ABB Ability 800xA 6.1.1 rendszer még jobbá tesz egy nagy teljesítményű és világelső DCS rendszert. Azon túl, hogy folyamatirányító, elektromos vezérlő- és biztonsági rendszer, ez egy olyan, együttműködést előmozdító rendszer is, amely lehetővé teszi a mérnöki hatékonyság, az üzemeltetői teljesítmény és az eszközhasznosítás további javítását”, mondta Bernhard Eschermann, az ABB Process Automation technológiai vezérigazgatója.

„Vegyük például az xStream üzembe helyezést segítő képességeit, melyek a nagyszabású projektekben rejlő kockázatok mellett a késedelmes megvalósítás okait is megszüntetik, és ezzel utat nyitnak az ABB adaptív projektkivitelezési megközelítése előtt. Ezenkívül a szabványos interfészek abban is támogatást jelentenek az ügyfelek számára, hogy a digitális átalakulásuk útján jobban kihasználják az operatív adatokat, és a kiberbiztonság fenntartására is jusson energia.”

 

 

A projektek gyorsabb és költséghatékonyabb megvalósítása a Select I/O fejlesztések új verzióba történő beépítésének köszönhetően válik lehetségessé. Az I/O vezérlőszekrény szabványosítása minimálisra csökkenti a gyakori utólagos változtatások negatív hatásait és a rendszer egészének helyigényét. Az I/O szekrényrendszert kiegészítő hardverelemek mennyiségének csökkentése érdekében a Select I/O ezúttal egymódusú optikai kapcsolattal csatlakozik az Ethernet adapterekhez, amelyeket gyújtószikramentes leválasztó jelkondicionáló egységekkel is el vannak látva.

Biztonságos együttműködés

Az ABB DCS rendszerének legújabb verziója számos kibővített képességgel rendelkezik, így többek között olyan megnövelt OPC UA csatlakozási lehetőségekkel, amelyek az IT/OT konvergenciát segítik elő.  Az OPC UA kommunikációs szintek széles skálája – így például rendszerszinten egy OPC UA kliens és szerver – válik elérhetővé ebben az új verzióban. Az OPC UA konnektivitás további beépülése az AC 800M vezérlőbe, illetve a 800xA History-ban megjelenő újabb OPC UA funkciók azt jelentik, hogy az ABB Ability 800xA 6.1.1 rendszere előmozdítja a rendszerek és az alkalmazások közötti biztonságos együttműködést.

A kiberbiztonság fenntartása minden gyártulajdonos egyik legfontosabb törekvése.  Az ABB Ability 800xA 6.1.1 rendszer az MS Windows 2019-hez kapott legújabb javításokon és biztonsági frissítéseken keresztül növeli a kiberbiztonság szintjét. Ezenkívül a 800xA rendszer legnépszerűbb folyamat- és biztonsági vezérlői (PM866 és PM867) esetében az ISA információbiztonsági megfelelőség is megvalósult.

Az agilitás és az együttműködési képesség még tovább javul azzal, hogy az új DCS ajtót nyit a moduláris orkesztráció előtt.  Az ABB Ability 800xA 6.1.1 rendszer lehetőséget biztosít a modultípus csomagok (MTP) zökkenőmentes importjára, mégpedig a forgalmazó alkalmazott automatizálási platformjától függetlenül.  Ezt úgy valósítja meg, hogy a kiemelkedő szintű felügyeleti ellenőrzés végrehajtásához kiegészítő koordinált vezérlő logikát biztosít. A rendszer minden vonatkozó szabványnak megfelel, és olyan, ún. „plug-and-produce” képességekkel rendelkezik, amelyek a kicsomagolás és a csatlakoztatás után rögtön javítanak a termelés rugalmasságán és versenyképességén.

Átadták a Knorr-Bremse budapesti vasúti Szerviz Központját
A 2,5 milliárd forint értékben 4 500 négyzetméteren megvalósult fejlesztésnek köszönhetően több mint 100 partnert szolgálhatnak ki komplex felújítási projektek keretében a magyar szakemberek Európa számos országában.
A rendszer alkalmazkodóképességének nincsenek határai
A Tárgyak Internete (IIOT) lehetővé teszi az individualizált termékek automatikus előállítását – akár egyetlen darabos gyártásban is. Teljesen új értelmet nyer az alkatrészek összeszerelésének folyamata.
A magyarok kedvenc elektromos autója
Hazánkban is egyre népszerűbbek az elektromos autók, köszönhető ez a növekvő környezettudatosságnak, az állami támogatásoknak és a dinamikusan bővülő töltő hálózatnak is.
Miért bízzunk az önvezető autókban?
Nem könnyű átengedni az irányítást egy gépnek, ezért a Bosch mérnökei azon dolgoznak, hogy nyugodt szívvel ülhessünk be az emberi beavatkozást nem igénylő járművekbe.
Elektrotechnikai tervezőszoftver kezdőknek és haladóknak
Megérkezett az új Eplan Platform 2022. Az új verzióval az Eplan az elektrotechnikai tervezés jövőjét mutatja be fókuszban a könnyű kezelhetőséggel.